Wilma hos tandis

Kl 10 var det dags för besök hos tandhygienist för Wilmas del så hon och jag drog till Hofors. Wilma var jätteduktig och lät tandhygienisten ta bilder på hennes framtänder. I övre käken har hon tappat fyra framtänder men bara fått två så de skulle kolla om det var fler tänder på väg och det var det. Bara att hoppas att det ordnar till sig till nästa gång då! Inga hål hade hon heller förstås! Wilma fick välja en tandborste och fick även en tatuering med sig hem.
Vi passade på att gå på Spar-köp för att handla lite när vi ändå var i Hofors. Vi köpte wienerbröd och munkar som vi mumsade på när vi kom hem.
Efter lunch var det dags att åka till Hofors igen och denna gång till bmx-hallen. Men jag tror det var lite för varmt för barnen att cykla idag för det blev inte mycket åka av...
Vi hade tagit badkläder med oss för att åka till någon sjö och bada på hemvägen men hade turen att få följa med Anso hem och bada i deras pool. Då blev barnen glada.
Hem och laga middag i hettan och sedan har det mest blivit utelek.
Vi tog en kvällsfika på altanen också. Helt underbart att sitta där på kvällen!
Och så lite bilder!Två gulliga ryggar som leker i sandlådan.Albin kom och ställde sig i min tidning som jag låg på gräsmattan och läste...Min fina spralla med bus i blick!

Monster trucks

Jag tycker ju dessa bilar är såå grymma så när jag såg att de skulle ha en show i Storvik så blev jag eld och lågor.
Mamma var så snäll och var barnvakt så att Pontus och jag kunde gå. Det skulle vara insläpp vid kl 18 och det var begränsat antal biljetter så vi var där i god tid ca 18.10. Vi fick spendera ca en timme sittandes i regnet och vänta på att de skulle börja. Men när det väl började så sken solen. Snacka om tur med vädret!
Pontus och jag hade i alla fall jätteroligt och jag flinade nog mest av alla där tror jag...
Jag blev lite besviken eftersom jag trott att det bara skulle vara monstertrucks men det var det inte. Det var en otrolgt bra show ändå!En galnig som hoppade över bilar med cross. Jag tror att han hoppade över sju bilar som mest. Han började med att hoppa över människor men då vågade jag inte titta.Traktor på två hjul!

En rejäl motorcykel som såg ut att vara svårstyrd...Och så en av mina favoriter in action. De är ju bara för grymma!

Pontus såg ganska liten ut framför denna.

 


Sovmorgon

Kl 06.oo vaknade jag av att jag hade fruktansvärt ont i magen. Jag var ner på toa en sväng och då blev det lite bättre. Jag kunde somna om i alla fall. Vaknade sedan runt halv elva!
Då hör det ju till saken att barnen kom i säng vid halv elva igår kväll också. Men underbart att sova var det!
Vi käkade frukost och lunch och Alice slog in Toves paket.
Kl 14 var det så dags för Toves kalas som Alice har längtat till. Vi fick massvis med gott fika! Men jag provsmakade inte ens tårtan...
Barnen hade skoj, det var bara sex barn totalt så de kom bra överens. Tre brudar från 4-års och deras småsyskon.
När det blev fiskedamm så fick tom Albin fiska!
Strax före fem åkte vi hem eftersom Albin började bli trött. Men han somnade inte.
Efter kvällsmaten gick vi ut en stund för att få luft. Det blir dåligt med det sådana här regniga dagar men just då var det uppehåll.

I torsdags när vi var på fotbollen började Albin gå mer obehindrat. Det var nog lätt att kanta runt där i det korta gräset och mjukt att ramla på var det väl också. Sedan dess har han bara fortsatt och blir så klart bättre och bättre. Han går nog mer än vad han kryper nu.
Albin har massor av tänder på gång nu två syns tydligt och är en bra bit på väg medan två andra bara är små piggar.

Skräpmat

Mamma kom hit i fm för att ta med sig Wilma och Pontus hem. De ska sova där några nätter. Mamma hade nog tänkt åka hem ganska omgående men jag bad om att få duscha först och då dröjde det innan de kom iväg. Inte för att det tog så lång tid att duscha...
Det började närma sig lunch och vi beslöt oss för att åka till Torino för att käka. Wilma och jag delade en kebabtallrik, Alice och mamma delade en blandsallad och Pontus tog en kebabrulle som han inte åt mycket av.
Albin fick skinka och pommes som han knappt rörde men då hör det till saken att han hade fått sin alldeles egna första klubba före maten också. Det var pizzagubben som gav honom den.
Alice och jag passade på att göra rabarberpaj medan Albin sov middag. I övrigt hände typ ingenting på em.
På kvällen tog vi med oss pizza hem till syrran och käkade där. Även denna måltid från Torino. Nyttigt!
Kaffe och nybakta negerbollar fick vi efter maten och sedan traskade vi iväg till Tomas kalvar regnet. Riktigt blöt blev man. Det var en kalv som var färsk för dagen!
Tillbaka till syrran för mer kaffe.
När det var dags för Nelly att borsta tänderna tyckte hon visst att jag skulle borsta och sedan skulle jag följa med och skölja tandborsten också. Nelly var smutsig på näsan så jag sa åt henne att tvätta bort det och det gjorde hon med tandborsten. Tokunge!Alice ville också spexa lite!Måste även visa en söt fågelskrämma som Pontus och Alice gjorde för några dagar sedan! Eller fågelholk som Alice kallade den...


Jehovas

Det stannade en bil här utanför som jag kikade på genom köksfönstret. Till sist var jag tvungen att gå ut eftersom bilen parkerades bakom buskarna och en av tanterna som satt i bilen började snoka runt soptunnan.
Jag öppnar dörren och säger:
-Hej, vad gör ni?
Tanten tittar upp och säger:
-Jaså, var ni hemma!
Varför inte bara knacka på dörren och se om vi öppnar innan man börjar snoka runt?
Ut ur bilen kom även en till kvinna som visade sig vara den förstas dotter.
Den första kvinnan börjar babbla om att vi ska få en inbjudan till ett möte och då börjar jag förstå vad det handlar om.
Mötet ska ge oss alla svar på vad som kommer att ske i framtiden. Människan är ju på väg att förstöra världen och vi vill ju känna oss trygga och veta vad som kommer att hända vår familjen. Två tidningar får vi också!
Snällt!
Annars tycker jag ju att sådana här Jehovasmänniskor är väldigt trevliga och lättpratade och skulle gott kunna prata någon timme med dem. Men inte när jag vet vad de är ute efter liksom.

Tårtfest

Tog alla barnen utom Albin med mig i onsdags och åkte på tårtfest. Det är en tradition som Bodåsbarnen hade med sig när de kom tillSolbergaskolan. En underbar tradition tycker jag!
Alla elever med familjer är inbjudna till Tors-loge dagen före skolavslutningen. De som vill tar med sig en tårta, vi hade en princesstårta som mamma gjort med oss.
Det hela börjar med uppträdanden av eleverna men jag tyckte det var för varmt att se på så jag satte mig ute med några mammor och snackade skit istället.
Sedan blev det tårtfrossa kan jag lova! Jag tror inte jag ljuger om jag säger att Pontus åt en halv tårta själv...
Vissa hade gjort kladdkaka och cheesecake istället för tårta och det tycker jag är fel. Heter det tårtfest så ska det väl vara tårta?! Inte för att jag inte gillar kladdkaka och cheesecake.
Vi hade fint väder under hela festen men när vi skulle gå till bilen så öppnade himlen sig. Snacka om tur med vädret!

Sjukhusvistelsen

Vi skulle vara på sjukhuset i sex- sjutiden för att Albin skulle hinna bada innan det var sovdags. När vi kommer visas vi till vårt rum och får lite information och så får Albin kompresser i blöjan för att de ska kolla en urinsticka. Han kissar men det var inte tillräckligt mycket för att sköterskan skulle få något resultat så det blir till att få en påse i blöjan istället. Men den gången blir det tillräckligt mycket i alla fall.
Vi sitter i dagrummet och väntar på att Albin ska bli trött eftersom han sov middag i bilen och vaknade vid sextiden. Runt klockan tio får Patrik försöka söva honom innan han ska gå till patient hotellet. Men Patrik går innan Albin somnar. Albin somnar sedan ca elva och sover skapligt hela natten. Men jag har en fruktansvärd natt. Jag vaknar av rumskamrater som går på toa, helikoptrar utanför fönstret, bebisar som skriker, det är för ljust i rummet mm.
Kl 7.30 blir vi "väckta" för att Albin ska hinna käka lite innan han ska fasta fram till operationsdags som är beräknat till runt kl 12. Albin får bara äta flytande utan bitar så han får en yoghurt som han smaskar i sig med god aptit och så lite äppeljuice på det. Sedan är han nöjd och glad!
Kl 8.30 är det dags för narkosbedömning och sedan följer en lång väntan. Albin har i alla fall roligt med leksakerna som finns där. Dags för bad runt elva och sedan får Albin en Piggelin. Albin gosar lite med pappa och somnar efter det. Sedan sover han hela vägen fram till sövning. Jag lämnar Patrik och Albin ensamma vid sövningsdags för att jag känner att jag skulle göra mer skada än nytta där.
Vi går och handlar lite på apoteket och tar en fika medan vi väntar på att de ska ringa från uppvaket. Efter ca 45 min ringer de och vi rusar dit!
När vi får träffa Albin igen så ser jag att han har blod i sin kateter och då börjar jag misstänka att man skurit upp ännu en valvel och inte gjort det man planerat att göra. Vi börjar prata med personalen om detta och de kollar då om Albin har några fastsydda katetrar men det har han inte så läkaren får komma och förklara för oss vad de gjort. Mycket riktigt har de gjort det jag trodde . Läkarna bedömde att det var bättre att ta bort den här valveln när man nu upptäckte den istället för att göra den planerade undersökningen som självklart skulle visa ett högt tryck när det finns ett uppenbart hinder. Vi får även veta att Albins urinblåsa fortfarande är stor och rymmer 1,8 liter mot normalt 0,6 l. Albin ska nu bli kallad till en anna slags undersökning som ska pågå under fyra timmar istället för det som nu var planerat. Denna undersökning ska visa ganska bra även den hur stort tryck det är och hur urinen rör sig.
Albin sov vidare i ca en timme och då tycker sköterskorna att vi ska försöka väcka honom så att vi får åka upp till avdelningen igen. Vi försöker och försöker men han sover vidare.
När personalen från vår avdelning kommer för att hämta oss så vaknar Albin så äntligen. Då ska han direkt upp till mig och försöker resa sig upp helt groggy.
Albin håller sig vaken en liten stund och dricker pyttelite och sedan somnar han igen. Han sov till strax efter åtta. Då får han festis och lite gröt.
Vi får sitta i dagrummet igen och vänta på att han ska bli trött. Albin somnar strax före elva igen och sover till 5.15. Sedan får jag ta över honom i min säng och där bökar han och sover om vartannat fram till kl 7.
Den här natten fick jag lyssna på en som snarkade också! Plus allt det andra. Men jag sov ändå lite bättre.
Vi käkar frukost i väntat på Patrik och Albin åt både gröt och macka med god aptit.
Sedan väntar vi på ronden som kommer i niotiden. De bedömer att vi får åka hem efter att katetern plockats bort och Albin har kissat utan den.
Det blir en lång väntan på kissetmen lite festis gör susen och sedan bär det av hemåt!

Kalas

Idag har Alice varit på sitt första riktiga barnkalas och hon tyckte det var jätteskoj! Hon ville åka dit igen sa hon innan hon gick till sängs.
På fm var Alice iväg och lekte med Moa. Magnus kom och hämtade henne.
Wilma har lekt med Thea.

Wilma hade vad vi kallar bestämmardag igår vilket innebar att hon fick välja vad vi skulle göra under hela dagen och även bestämma mat.
Vi började dagen med att skjutsa Pontus till Jens och stannade där en liten stund. Sedan bar det av till Lappens för att käka vårens första mjuk/kulglass. Vi gick även ner och doppade fötterna i sjön och det var faktiskt inte så kallt. Barnen lekte i lekparken en stund också innan vi drog vidare mot macken där vi skulle käka lunch.
Vi hade ju nyss käkat glass så vi lekte i lekparken vid macken en stund också så vi skulle hinna bli hungriga.
På macken så fick vi välja tillbehör till våra "mosbrickor". Gubben frågar Alice vilket tillbehör hon ville ha till sin mat och hon svarar ingenting. Då säger han att vi har slut på ingenting idag! Då kan jag lova att Alice hade hakan nere vid tårna...
När vi kom hem badade barnen i poolen och efter en stund får vi besök av Magnus och Catrin och barnen.
Wilma och Alice gjorde i ordning grillspett som vi åt till kvällsmat.

Albin sov inte middag på hela gårdagen men idag var han desto tröttare och somnade i famnen på Patrik.
Igår började Albin att gå lite mer självmant också. Han ställer sig ofta upp och ibland atr han några steg. Ca sju åtta steg tror jag nog han kom upp i ibland.

Dessvärre blir det nog inget mobilbloggande för mig från Uppsala, jag förstår mig inte på min telefon så bra...

Vi fick förrsten besök av Linda, Tomas och Nelly igår kväll också.

Lite om Abbe igen då

Igår var vi till bvc och då vägde Albin 8560 g och var 76 cm lång!
Idag så reste sig Albin upp helt utan stöd och var så mallig!
Jag tror att det var i förrgår som jag såg en till tand på Albin. Den andra tanden från vänster i nedre käken.

Vi har fått kallelse till Uppsala nu äntligen! Men jag blev väldigt ledsen när vi fick den. Tydligen ska Albin sövas under vår nästa vistelse där. Vi åker ner den 6 juni och planerar att få komma hem den 8 juni.
Det ska utföras en ambulatorisk cystometri. Om jag har förstått saken rätt så ska det läggas in katetrar via magen till urinblåsan under sövningen. Sedan ska Albin ha något slags mätinstrument kopplat till sig under en tid och det ska mätas hur urinen passerar genom detta , hur mycket osv. Det ska även göras en undersökning där Albin ska ligga stilla och titta på tv eller att vi ska läsa saga under 1,5-2 timmar... Ha säger jag bara! Vad tror de om ettåringar egentligen? Förhoppningsvis så får väl Albin något lugnande under den tiden. Jag oroar mig väldigt för hur det ska gå annars. Jag oroar mig även fruktansvärt för sövningen! Men det har ju gått bra förut...
Förmodligen var det här en väldigt dålig beskrivning av själva undersökningen men jag hoppas att jag kan förklara bättre under resans gång. Jag har nämligen tänkt försöka mobilblogga under vår Uppsalavistelse.

Kompishäng

Började dagen med att åka till syrran för att fika och lämna Alice där. Nelly hade nämligen ringt och frågat om de skulle leka.
Vidare mot Thea för att lämna Wilma där.
Lite utelek och sedan matlagning. Pontus, han väntade på att Jens skulle komma efter lunch. De hade bestämt det på telefonen. Klockan var väl halv två och ingen Jens hade kommit...
Smsade Anso och hon skriver att de är i Valbo så då var det bara att ringa henne och få konstaterat att Jens skulle väl inte hinna komma något innan vi skulle på fotboll.
Vid 14 åkte vi och hämtade Alice och på väg hem ringer jag Inger. De ville också leka med oss idag och jag hade sagt att jag skulle höra av mig om jag trodde att vi hade tid över.
Jag hann nästan baka en rabarberkaka innan Inger och barnen kom. Vi lekte ute och Alice fick en inbjudan till Toves kalas. Andra kalaset på kort tid som Alice blir bjuden på nu. Kanonkul!
Vid strax efter fem åker Alice och jag mot Ip för att titta när Wilma spelar fotboll. Efter fotbollen ska det bli föräldramöte och grillning så Alice och jag traskar till affären och köper korv, festis mm
Men det blir varken möte eller grillning. Det var tydligen för få närvarande och då var det då en tio tolv ungar i alla fall... Dåligt tycker jag!
Det var bara att åka hem och grilla då. Klockan var väl alla gånger halv åtta innan vi fick i oss någon kvällsmat. Alice drog i sig två korvar med bröd hon! Lika mycket som jag åt!

Utvecklingsamtal

Igår var jag på Pontus utvecklingsamtal och blev lite förvånad över resultaten han fått på de Nationelle proven. I matten hade det gått bra och han hade fått nästan alla rätt och alla rätt på dem! Isvenskan gick det betydligt sämre. Vissa delar av proven klarade han inte alls och det var de där han skulle läsa en text själv och sedan svara på frågor från texten. Däremot gick det bra när fröken läste texten för honom. Det blir till att träna en del på läsning!
Annars fungerade det väl skapligt tror jag. Fröken hade frågat Pontus om han hade skriktics och han svarade att han kunde kontrollera skriken. Det tror jag nog att han kan eftersom att han aldrig skriker på det viset hemma.

Idag var Alices utvecklingssamtal och det var bara positivt som vanligt! Jag fick se lite bilder från verksamheten och så berättade fröken att Alice lekte med flera olika kompisar nu för tiden. Förut var hon väldigt bunden till Tove.

RSS 2.0