Midsommarafton

Meningen var att vi skulle fira midsommar med både Ansos och syrrans familj. Men Ansos uteblev pga sjukdom. Vi fick självklart en bra dag ändå men åtminstone Pontus hade då tyckt att den var ännu bättre om även de hade varit med.
 
Vid kl 14 åkte vi till Gammelgården i Torsåker. Brudarna skulle uppträda där. De var utklädda till troll och sjöng och dansade så fint. Synd bara att folk inte verkade förstå att det var ett uppträdande så de dansade med mitt i. Många hade även ställt sig framför oss när uppträdandet började. Vi hade satt oss på en filt i skuggan för att fika och trodde förstås att vi skulle se bra när uppträdandet började men icke...
 
Albin hade ställt sig så fint med Nelly i ringen runt stången innan dansen började så jag trodde att han skulle vara med. Men han ångrade sig.
Barnen fick även fiska i fiskedamm. Pontus ville förstås inte först men sedan skulle han göra det samtidigt som Nelly. Men Pontus hade sådan tur att Albin fiskade åt honom!
 
Jag hade lagt kött i marinad innan vi åkte till Gammelgården. Resten satte jag igång med när vi kom hem. Det blev färskpotatissallad, sallad, grillad fläskfil´e och kycklingben och grillsalsa till middag. hade även färskpotatis till för dem som ville ha det.
Syrran hade gjort världens godaste tårta till efterrätt! Det var en browniebotten med jordgubbsmousse och grädde på-
 
Tanken var att vi skulle gjort en midsommarstång och dansat lite och även haft femkamp men det började tyvärr regna så det blev fredagsmys för barnen istället.

RSS 2.0