Tvådagars

Igår poade vi på lite hemma på fm. Jag bakade havrerutor i långpanna (som verkade bli degiga) och nonstopkakor (till helgens jam på bmxen). Till lunch blev det chili con chicken.

Efter lunch styrde vi kosan mot Sandviken. Var först in på Jernvallen och frågade om vi kunde bowla men det fanns tid först om 45 min. Som tur var hade vi sparcyklarna med oss så barnen körde i skateparken medan vi väntade. Mamma och Nelly var också med.
Det var kallt att stå och titta på barnen trots att vi stod i solen.
Kl 14 fick barnen bowla. Det gick inget vidare för Wilma i början men på slutet när vi inte visste hur länge till de skulle hinna så spelade Wilma åt Albin (han var sur). Och hon fick strike!
Precis efter det slog hon två strike på rad åt sig själv!

En supersen fika på donken blev det efter bowlingen. Sedan en snabb handling på Willys. Brudarna var in på Dollarstore och köpte godisblod i droppåse.

29/10
Wilma hade tandläkartid 8.40. Inga hål förstås!
Vi for in på Lidl på hemvägen för att hon skulle få köpa något men det fanns inget. Vi köpte halloweenpasta och halloweenmuffins istället.
Kaffe och muffins smakade bra när vi kom hem.

Bakade kokosrutor (även dessa till bmxen) och när dessa stod i ugnen så duschade jag. Sedan sydde jag lite på Linas klänning.

När klockan närmade sig lunch for vi till Ikea och käkade korv. Gott tyckte vissa...
En halloweendräkt till Albin och en kalaspresent valdes ut på BR.
På Panduro valde Wilma presenter till helgens kalas och jag köpte mig en rolig grej att sy.

Snabbt hem och fixa klart kakan och packa cyklar och halloweendräkter och sedan iväg till x-park. Det var riktigt roligt att ha öppet idag! 14 barn kom. Och jag stod och pratade med min jobbarkompis Carina och senare någons farmor. Alltid skoj att ha öppet på loven då det är många hitresta barn. Vi hade bla barn från Svartsjö, Gävle och Stockholm.

Wilma var inte med oss på bmxen. Hon var hos mormor och förberedde halloweenfest. Som hon sett fram emot det!
Bilder kommer på det vi serverades.
Barnen klädde ut sig och gick bus eller godis. De var så söta förutom Pontus som var en nackad gris med blodig tröja. Haha.




Höstlov

Jobbar endast lördag på detta höstlov så det var ju en otrolig tur. Förra året tror jag att det var precis tvärt emot. Jobbade sex dagar av sju...

Jag städade lite och bakade på fm. Innan lunch fick vi veta att vi skulle få besök av Anso med familj, eller delar av den. Så jag bakade en mazarinkaka med hallonglasyr med hjälp av Albin.
Han är så duktig som bakhjälpreda. Måtter upp mjöl genom att stryka av det överflödiga precis som jag lärt honom. Håller räkningen på hur mycket han haft i gör han också.

Jag bakade även chokladdoppade kokostoppar till pappa som fyller år idag. Förut var det hans favoritkaka så jag hoppades att det fortfarande var det.

Lunchen fick bli rester. Söndagsbiffar med klyftpotatis och champinjonsås. Biffen gillades tyvärr inte alls av Albin.

Barnen gick ut och krattade löv efter lunch och jag förberedde kvällsmaten i pottan innan främmandet kom. Röd currykyckling fick stå och gotta sig tills gästerna åkt hem.

Strax innan kl 18 satt vi i bilen på väg mot mamma och pappa. Pappa tyckte det var tur att vi kom med kakor idag eftersom mamma misslyckats med bakandet hela dagen. Men jag tyckte att hon fått ihop en hel del ändå.
Syrran och Nelly var också där. Tiden gick otroligt fort ikväll så det var snart dags att åka hem.

En liten godnattsaga för barnen innan man fick köra soffhäng med två nya tidningar som kom i brevlådan idag.

8/10-15

Glad i hågen gick jag till sjukhuset efter en god natts sömn på hotellet. Vi skulle ju få åka hem på fm!

Far och son käkade frukost och sedan väntade vi på urologisköterskan som skulle hämta oss för att koppla ifrån datorn så att vi fick åka hem. Det fanns ju ett litet men förstås. Att allt gått som det skulle.
Jag tyckte väl till en början att vi inte borde ha sådan otur att vi blev tvungna att stanna kvar.

Men jodå! Det är klart det skulle drabba Albin. De kom och sa att de skulle koppla på datorn igen eftersom den ena slangen inte mätt något under en tid.
Då såg jag framför mig att vi skulle bli kvar en natt till och att Albin skulle bryta ihop.
Men Albin är ju lugnet själv och tog det hela med gott mod.
Det var slangen i rumpan som hade hoppat ur så den fick fästas igen. 
Till kl 15 skulle vi nu stanna.

Albin hade sett en till tidning som han ville ha dagen före. Det var en Scooby Doo tidning med fingerficklampor. Och jag tyckte att han var väl värd den när han blev tvungen att stanna kvar längre. Så Albin tog äntligen på sig sina egna kläder och så gick vi ner till affären och köpte den.
Sedan var det raka vägen till lekterapin. 

Först skulle Albin vara ute och leka. Det var ju därför han klätt på sig. Han gungade och åkte sparcykel men sedan var han nöjd.
Vi gick in och lekte affär och pysslade. Albin fick trycka med textilfärg på en t-shirt och en duk. Det var han en riktig hejare på och han gick verkligen in för det.

Patrik och jag turades om att gå ner och luncha. Albin fick pannkaka och glass uppe på avdelningen i tolvtiden. Han åt som en häst!
Sedan blev det kissning på kvittotoaletten.

Lek på terapin igen. Det var liksom grejen det! Nu tillverkades det "doftkrus". Ssk Ida kom ner med en alvedon till Albin inför borttagningen av slangarna.

Kl 15 var det så dags. Det berättades att det kunde svida lite och Albin tog det hela med ro. Lite läbbigt var det när stygnen togs bort och värre blev det när slangarna drogs ut. Då kom gråten för första gången. 
Det berättades att det läckte ut urin ur snitten en stund och det var det som sved. 
Albin fick välja tre grejer för att han varit så duktig. En sköldpadda, en flodhäst och ett sudd blev det.
Nu var det bråttom. Albin var på väg att hoppa ner från britsen direkt men väntade tills den blev nerhissad.

Vi plockade ihop våra grejer och så skulle Albin kissa en gång innan vi fick åka. Fungerade alldeles utmärkt denna gång!

En leksak utlovades för tappert arbete. Jag frågade Albin om han ville ha en drönare som han tidigare sett ut på Hobbex. Och det ville han . Eller en radiostyrd bil som också fanns där.
-Jag tar de som kostar minst pengar, sa Albin.
-Varför då, sa jag. Du får ta den du helst vill ha nu när du varit så duktig.
-Mamma, vet du varför jag tänker ta den som kostar minst med pengar?
-Nej!
-Jo, så att inte pappa och du får slut på pengar.
Underbara gulliga unge!

Vi visste inte riktigt vart Hobbex låg i Uppsala och då berättade Albin att drönaren fanns på en affär där mormor handlar mat bredvid McDonald (i Sandviken).
Av det förstod jag att det handlade om Ica Maxi så dit for vi.
Albin klev ur bilen stapplandes och sa att vi inte fick gå så fort eftersom det gjorde ont då.
Vi tog oss runt affären i alla fall och kom ut med en radiostyrd bil. 

Nu var det bråttom hem! Jag frågade om Albin var hungrig så vi skulle äta innan vi for hem. Klockan var ju runt halv fem. Men icke, han var inte hungrig. När vi åkt en bit frågade jag om vi skulle stanna på donken i och med att vi hade långt kvar hem.
Näpp, han skulle äta hemma!
Han skulle köra med sin bil innan maten också!
Vi kom hem i halv sjutiden och efter ett varmt välkomnande från syskonen så fick Albin äntligen provköra sin bil.
Nu kunde han både hoppa och springa. Alla smärtor var som bortblåsta! Är bara sällskapet rätt så😉


Besök

Jag sov med Albin på sjukhuset inatt. Han sov som tur var fast rumskamraten hade ont och sköterskorna sprang in och ut. Även ett barn i ett annat rum hade jätteont och skrek.
Albin vred sig och hade ont i halv femtiden. Jag larmade för att han skulle få alvedon men innan det kom hade han somnat djupt och hade inte ont mer.
Trots det tror jag att jag faktiskt sov två timmar kanske.
Albin sov till halv åtta. Han var jättetörstig när han vaknade. Sedan åt han en ordentlig frukost och kollade på tv.

Patrik kom strax efter åtta och då gick jag och tog frukost.
Efter en stunds väntan kom det en sköterska och hämtade oss. Det var dags att koppla upp slangarna. 
Först kollade vi igenom en pärm så att Albin fick veta vad som skulle hända. Albin valde en Sunefilm att kolla på under undersökningen. Slangen i rumpan sattes dit utan en reaktion från Albins sida. Det kopplades två slangar till katetern och Albins blåsa tömdes. Sedan sprutades det in låtsaskiss som de sa i Albins blåsa. Ca 3 dl hann komma in utan att Albin sa att han blev kissnödig. Han ombads att hosta under undersökningen men det sa han att han inte kunde. Som tur var kunde han blåsa på en uggla istället.
Vid 3 dl frågades Albin om han skulle gått och kissat om han var hemma. Och det skulle han.

Sängen som Albin låg på byggdes om till en toalett och Albin ombads kissa men det gick fötstås inte. Så låtsaskisset fick tömmas av skötetskan.
En liten dator placerades i en ryggsäck för att Albin skulle kunna bära den med sig och trycket mätas under 24 timmar. Vi föräldrar fick till läxa att anteckna vad Albin åt och gjorde och även hur mycket han kissade.
Albin fick välja en leksak och sedan var vi fria att göra vad vi ville.

Raka vägen ner till lekterapin var det som gällde. Vi mötte clowner på vägen ner.Så vi blev inte långvariga på lekterapin. Vi gick upp till avdelningen efter ca en halvtimme och jag mötte clownerna i dörren. Som tur var följde de med in till Albin. De var riktigt roliga! Albin skrattade så att han fick ont i såret och jag hade nog ännu roligare. Albin fick ett svärd gjort av en ballong och även lite medicin (godis).
Detta besök var guld värt!

Vi käkade lunch och gick sedan ner till terapin igen. Albin klev äntligen ur rullstolen för att leka i en affär. Och som jag fick shoppa.
Sedan pysslade vi. Det gjorde vi nog i två timmar. Nybakta bullar serverades det till fika!
Upp på avdelningen för att kissa och sedan ner för att pyssla igen.

Middag vid kl 17 och sedan kikade vi på tv medan vi väntade besök av mormor, morfar och syskonen. Det var mycket uppskattat att de kom. Albin blev så glad! Han fick pengar till en tidning så vi bestämde oss att gå ner och köpa en. Syskonen turades om att skjutsa Albin i rullstolen. Och Albin visade dem runt och förklarade hur allt gick till under vägen.

Fika med mormors medhavda drömtårta blev det. Det hade Albin bestämt sedan länge att de skulle ha med om de kom och hälsade på.
Vi lånade nyckeln och gick ner till lekterapin. Albin har varit sugen i flera dagar att spela tv-spelet där. Men under tiden det är bemannat så får han inte då åldersgränsen är tio år. I måndags var vi ner på kvällen men då var spelet upptaget. Nu ikväll var Albin taggad till max! Då var dessvärre spelen inlåsta. Men Albin roade sig ändå. Han klev ur rullstolen och lekte affär med Wilma.
När han sedan skulle gå och spela hockeyspel med barnen så skulle han absolut åka i rullstolen men jag sa åt honom att gå sakta och hålla något syskon i handen . Så Wilma och Pontus greppade snabbt varsin hand. Det såg så gulligt ut! Albin gick även en bit till för att bygga lego på väggen som han tidigare tyckt var så tråkigt. Men med Pontus gick det visst bra.




15.15

Albin höll ut till ca 14.00. Han var vid gott mod tills dess. Men då började han bli riktig hungrig och trött på att vistas i sängen. Vi kunde ju bara läsa, titta på film och spela hay day. Han körde även lite med sin legobil. Patrik och jag turades om att smyga iväg och äta.
Albin fick en piggelin och blev då lite gladare och piggare igen.
En sköterska kom in och berättade att vi äntligen fått en tid. 15.15.
Så vi gick ner till operation strax efter tre.
Jag pussade Albin hej då och så pratade vi lite till. När jag gick hade han ett leende på läpparna. Han är så otroligt tapper min lille kille! Patrik följde med in tills Albin slocknade.

Vi gick och tog en fika och skulle sedan upp och byta rum men hann inte det innan de ringde från uppvaket och sa att vi skulle komma. Vi var nog borta ca 45 min bara så det gick ju jättefort och glad var jag.
Vi kom in till Albin 16.20 och då sov han djupt. Runt 16.50 vaknade han och vred sig, tog sig för snittet och sa ajajaj.
En sköterska var snabbt där och gav honom morfin. Albin somnade då om igen och sov tills det var dags att gå upp på avdelningen.

Han pratade lite på vägen upp men sedan somnade han om. Sov lite till och från. Kikade lite på tv och drack lite festis. I sjutiden vill han ha sin efterlängtade korv Stroganoff och som han njöt!
Det gick i en hel del.

Droppet kopplades bort efter maten och då blev det bråttom på toa. Patrik fick bära in Albin eftersom det gjorde ont annars. Det kom tyvärr inget kiss så vi fick koppla på en påse på katetern. Först kom det ingenting men sedan rann det på. Skönt.

Albin kikade på hockey men blev trött och ville sova. Han hade lite bekymmer med att vänta på att på sen kopplades bort fast jag sa att han fick sova ändå. När han sovit en kvart kom nattsköterskan och tog bort påsen och Albin vaknade men nu sover han gott igen!

Måste ju visa vad som hände när emlaplåstren sattes på. Bandaget tog slut så sköterskan fick hämta mer. Det tyckte Albin var kul.


 

Väntan

Vaknade 5.20 imorse och hade precis somnat om när väckarklockan ringde. Tog en dusch och gick för att käka frukost. Inte tycker jag det är så speciellt med hotellfrukostar ..
Brödet bestod av en seg kant och en massa lufthål. Var nog mer hål än bröd. 

Albin fick äta lite flytande frukost innan kl 8. Men yoghurten var inte god tyckte han. Vi satt i äntrummet och tittade på tv, pusslade och lyssnade på ljudbok.

Nyss var jag ner till affären och köpte en tidning till Albin. Det var en påse lego med så det har vi byggt ihop nu 


I tid

Vi kom till Ackis ca 10.50 och hade tid 11. 00. Bra jobbat för att vara oss!
Patrik släppte av oss så vi fick gå upp i tid medan han åkte för att leta parkering då vår bil är för hög för att komma in i parkeringshuset.

Vi fick träffa en läkare som undersökte Albin. Allt såg bra ut. Hon ställde lite frågor om mediciner och så.

Så småningom fick vi även ett rum i en nybyggd avdelning som hörde till dagvården. Ett jättefint enkelrum men tyvärr utan dusch och toalett.

Vi fick träffa en sköterska som gav oss lite info och tog ett blodprov för att kolla krea. Albin sa inte ens aj.

Albin fick köttbullar till lunch och vi åt vår medhavda matsäck.

Vi lekte en stund i lekrummet och läste någon bok. När Albin blev kissnödig fick han kissa i en burk. Jag hämtade då en undersköterska som skulle kolla en urinsticka. Det var en utländsk tjej som jag hade jättesvårt att förstå så jag missuppfattade henne. Det var tydligen inte poppis att vi gick ner till narkosbedömningen själva. Fast sköterskan vi pratade med tidigare sagt att det gick bra. Patrik fick gå upp till avdelningen för att hämta Albins papper. De hade lämnat dem.
Vi hittade en pärm i väntrummet där som Albin och jag gick igenom. Kanonbra! Med allt i detalj om sövningen. Jag tror att Albin hajade hela grejen. Han har pratat om det efteråt.

Upp till avdelning för att lämna papperen och fråga om vi kunde gå iväg en sväng. Det gick bra. De skulle ringa oss när opererande läkare ville träffa oss.

Vi gick ner och fikade och hann sedan in på lekterapin en stund innan det var dags att gå upp igen.
Albins läkare var återigen Anders, en mycket glad och trevlig prick. Han pratade till Albin när han berättade hur allt skulle gå till vid sövningen.
Anders ska undersöka Albins urinvägar och urinblåsa. En kateter ska sättas i magen som sedan ska fästas i något slags mätare. Även en slang i rumpan för att mäta tryck.

Vi käkade igen och Albin fick denna gång pasta och en köttfärssås som han tyckte var för stark.
Äppelpaj till efterrätt.

Vi lånade sedan nyckeln för att gå ner till lekterapin som var stängd. 
Vi spelade fotbollsspel och hockeyspel. När vi spelade hockeyspelet turades Albin och jag om att sköta målvakten och spelarna i vårt lag. Men Albin ville hela tiden byta lag eftersom han var bättre målvakt/utespelare. Och så bytte vi lag med Patrik då och då.

Vid halv åtta gick vi upp på avdelningen igen för att Albin skulle få klyx men det slapp han eftersom han bajsade ändå.
Kissade på flödesmätningstoaletten gjorde han också. Första gången idag som han gjorde det så hade han 0 ml resturin men denna gång hade han 68 ml. Jag tror att det kan bero på att han hade så bråttom över till den andra toaletten för att bajsa. Han hann nog inte kissa färdigt.

Sedan var det dusch och nogrann tvätt för Albins del. På med sjukhuskläder och ner i en renbäddad säng.

20.40 anlände jag till patienthotellet. Tänkte virka lite men orkade inte så bloggar istället.


Inte långt kvar nu

Dorrans fläskfile bjöds det på hos mamsen ikväll och det tackar man ju inte nej till.
Mamma gjorde allt hon kunde för att vi skulle få mat med oss till Ackis imorgon men det kändes dumt att ta med frysta lådor ifall de tinar på vägen ner.
Jag tog i alla fall en låda som var fryst. Om den tinar får vi äta den först. Rester från dagens middag fick vi också med oss.

Som sagt, imorgon bär det av till Akademiska i Uppsala för inskrivning inför ambulatorisk cystometri för Albin.

Som jag har gruvat mig!
Näst sist vi var där hade ju Albin så ont efteråt och sist vi  var där så blev  ungen helt blå i ansiktet och förlorade nog medvetandet en stund.

Som tur är så verkar Albin ha glömt hemskheterna!

Och jag försöker intala mig att det kommer att gå bra.

Albin önskade sig två virkade ugglor till för en tid sedan och först tänkte jag inte göra några. Han har ju redan två. Men han ville ju ha en hel familj. Så nu har jag gjort två till. Det kan ju passa bra som uppvakningspresent på sjukhuset eller så.


RSS 2.0