Bananfrukost!

2012-06-08_08_35 (MMS)

Bananfrukost!


Ungefär så här såg älsklingen ut när jag l...

2012-06-05_20_10 (MMS)

Ungefär så här såg älsklingen ut när jag lämnade honom för att åka till hotellet. Vi bytta skjorta på honom i och med att dränaget hade läckt. Han sov mest hela tiden. Hoppas att han mår bättre imorgon! Albin hade lite låg puls ett tag så Maara sa att om det fortsatte så så skulle han få mer vätska. Nu ska jag försöka sova gott på hotellet! Även om det känns tokigt att inte vara med Albin så känns det som att jag så väl behöver sova.


Vid ca 15.30 ringde de från uppvaket och v...

Vid ca 15.30 ringde de från uppvaket och ville att vi skulle komma dit så kirurgen fick förklara för oss vad de hade gjort. De hade konstaterat att urinblåsan var väldigt stor. Urinledarna var utvidgade oc var i storlek som korvar så de tjocka delarna hade man tagit bort och sedan fäst urinledarna i urinröret igen. Det hade även satts dit några andra rör som ska plockas bort om några veckor eller månader. Ytterligare en sövning alltså. Albin har många slangar kopplade till sig nu. Näringsdropp, sårkateter och vanlig kateter. Trassligt värre... När vi kom in till Albin vaknade han ganska snart och var mest ledsen och kastade sig runt. Jag tog upp honom och så fick han lite morfin. Sedan somnade han om. Jag satt nog med honom i knät i ca en och en halv timme i en mycket konstig ställning. Nu har vi kommit upp på avdelningen igen och Albin har öppnat ögonen och flinat lite åt mig men han verkar väldigt trött.


Nu har Albin sovit sedan kl 12 ca. De fick...

Nu har Albin sovit sedan kl 12 ca. De fick inte tille någon infart att söva honom genom så de sövde honom med mask. Det var Patrik som var med honom när han somnade. Albin hade inte sagt mycket när de stack honom stackaren. Men han var nog väldigt trött eftersom vi vaknade 6.20 imorse och han somnade typ tio igår. Patrik och jag gick och käkade lunch när vi lämnat Albin och sedan tog vi en promenad för att jag ska hitta till hotellet ikväll. Det var studentfirande på stan så vi stannade och kikade lite. Skönt att tänka på annat! En mysig fika har vi också hunnit med men nu håller vi oss på plats.


Nu har Albin slurpat i sig hela bananmedic...

2012-06-05_09_24 (MMS)

Nu har Albin slurpat i sig hela bananmedicinen och fått emla på tre ställen.


Lite glass är gott när man väntar! Vi vänt...

2012-06-05_08_13 (MMS)

Lite glass är gott när man väntar! Vi väntar både på pappan och operationen!


När vi kom tillbaka vid två så höll vi på ...

2012-06-04_20_36 (MMS)

När vi kom tillbaka vid två så höll vi på att missa att följa med ner till narkosläkaren. Vi mötte sköterskan i hissen... Vid rondenfick vi sedan träffa kirurgen som berättade lite mer vad som skulle göras. Svårt att förstå allt men Albin var tydligen en av få som både har backflöde och trånga slingriga urinledare. Backflödet ska stoppas och urinledarna ska fästas om i urinblåsan. Själva sovtiden kommer att bli ca 3,5-4 timmar. Nu har Albin fått ett snyggt "åkband" och så ska vi ta och bada honom och sedansova. Trolig op- tid imorgon ca10-11. Albin r trea på listan.


När vi kom på fm fick vi börja med att gen...

2012-06-04_12_47 (MMS)

När vi kom på fm fick vi börja med att genomgå en läkarundersökning. Lyssna på hjärta och lungor, klämma på magen, väga och kolla i halsen. Albin ville inte gapa först men då sa jag att läkaren skulle lysa på tänderna och när jag visade mina först så gick Albin med på att visa sina. Sedan blev vi visade till vårt rum. Nummer tretton fick vi och det var samma som sist. Sköterskan Maara kom och gav oss lite information och tog fyra rör med blod. Albin blev ledsen när det stack till men sedan gick det jättebra! Maara tyckte att Albin var jätteduktig och verkade äldre än sina två år. Vi fick luncledigt fram till kl 14 så vi tog en lunch på mcDonalds.


Just nu håller Albin och målar. Vi hade så...

2012-06-04_14_41 (MMS)

Just nu håller Albin och målar. Vi hade sådan tur att det var bildterapi här idag. Det är varannan måndag. Albin tycker det är jätteskoj och målar med stor inlevelse. Under tiden har han en påse i blöjan som han ska kissa i. Sist han hade kisspåse var han väldigt missnöjd men nu går det bra.


Tuttamattan

Vi tog fram studsmattan till barnen igår och började bygga ihop den. Enligt Albin heter den tuttamattan.

Den här dagen bestod mest av en väntan på att skjutsa Pontus och en väntan på att åka till jobbet.
Pontus skulle ha samling vid bmx-hallen kl 11.15 så jag skjutsade dit honom. Han skulle delta i en karneval som de har i Hofors i samband med Bessemerfesten. Ett riktigt pissväder var det ute. Rejäl blåst och spöregn.Kl 13.30 smet jag en stund från jobbet för att kika på karnevalen. Pontus frös så att han grinade. Jag erbjöd honom att ta min jacka men han vägrade. Jag pratade med en pappa som gick med barnen i karnevalen och han sa att de skulle gå typ 50 m till så då brydde jag mig inte i att tjata mer på Pontus. Han skulle ju strax få värma sig.

På hemväg från Hofors stannade jag och köpte rejält med lösgodis på Gotterian. Det gillar barnen och mamman!
Patrik bjöd på stuvade makaroner och köttbullar till lunch. Och sedan var det dags att åka tillbaka till Hofors för att börja jobba kl 13.

Kom hem för ca en halvtimme sedan och har inte sett ryken av någon familjemedlem ännu. Pontus har sovkompis här så dem har jag hört pratat.

RSS 2.0