Uppe med tuppen idag...

Kl 8.00 ringde klockan, då var det dags attkliva upp och titta till köttet jag stoppade i ugnen igår kväll. Det ska bli tjälknöl och potatisgratäng till middag idag nämligen!
Köttet hade passerat gradantalet lite mer än färdigt så nu håller jag på och kokar upp lagen som det ska ligga i!

Igår följde Linda och Nelly med oss för att hälsa på Malin. Det tog som vanligt tid för syrran att bestämma om de skulle med eller inte så det blev inte en så lång stund...
Jag hade även ett litet ärende dit i form av några plastbyttor somskulle lämnas.
Jag ville ha Nelly med dit eftersom jag var rädd att Alice skulle hatråkigt där men det hade jag inte behövt oroa mig för... Alice lekte både med Tommy och Tove och även Malin var hon och snackade med.
Malin bjöd oss på Rocky road! Gott gottigott gott! Kaffe fick jag självklart också!
Vi hade så trevligt där att jag tror att ingen utav oss ville åka hem när det var dags för Malin att åka till jobbet.

När vi skulle lämna av Linda och Nelly så ville både Nelly oc Alice att vi skulle följa med in! De lekte en bra stund och sedan kom Tomas hem, då skulle vi åka för de skulle åka och bada. Tomas lyckas ju så klart nämna att de ska bada och då var katastrofen ett faktum för Alices del! Guud vad ledsen hon var! Inget roligt när man inte kan göra något åt saken heller. Alice tyckte så klart att vi kunde följa med men det tror jag inte hade uppskattats av Tomas när de bestämt att åka deras "familj" bara.
Tomas försökte muntra upp Alice genom att säga att de skulle komma tilloss och ta med sig mat efter badet men inte ens det lockade Alice just då.... Däremot när vi satt i bilen så tyckte hon att det var en bra idé att de skulle komma med mat...

Glömde att berätta att när vi klädde oss för att åka till Malin så packade Alice med sig ett låtsaspäron och så ringde hon till Nelly och sa att hon skulle ta med sig sin elvisp så att de kunde baka päronpaj! Så roliga de där två!

Storbarnen befinner sig i Hamrånge om någon undrar varför de inte omnämns!


Julafton

I år firade vi julafton enbart i Hamrånge! Det var väldigt skönt att slippa åka som en galning på julafton för att hinna med att vara alla till lags.'
På väg till Hamrånge hade jag en tupperwareleverans till Malin! Jag fick pulsa in (skotta Malin!). Fy så kall och blöt jag var när jag kom in i bilen igen.
Vi kom till Hamrånge för sent som vanligt... Ca en halvtimme denna gång! Jättegod lunch fick vi i alla fall! Potatisgratäng och tjälknöl.
Efter det lekte barnen en stund och väntade på att Nelly skulle komma! Vid 15 skulle vi fika men då hade inte syrrans familj dykt upp ännu. Vi blev mer och mer oroliga att de inte skulle hinna komma i tid till tomten...
Men som tur var så var tomten försenad!
Alice var rädd för tomten när han kom och gömde sig hos morfar men när tomten skulle gå och Alice hade fått några paket så hade hon helt ändrat uppfattning. Det slutade med att tomten fick både kram och puss innan han gick!
Jag tror barnen var nöjda med sina paket, fast Pontus var nog lite besviken att han inte fick sitt efterlängtade x-box 360...
Lite av vad vi fick:
Albin fick så gott som bara kläder. Någon liten leksak av oss och en jättemysig fåtölj av mormor och morfar!
Alice:
Kläder
Kittyhus
blå dator
åkmadrass
Kittyduschtvål
Absolut mycket mer men jag minns inget mer...
Wilma:'
Längdskidor, pjäxor och stavar
kläder
gympapåse med kitty
stor my little pony
cykelsits till dockor
Pontus:
Stor legolåda
cd-spelare
Scooby doo filmer
chokladask
air hockey
jag:
supervarma vinterstövlar av Patrik
tröja
sylt
kaffe
glögg
Sedan lekte barnen för fulla muggar! Självklart fick vi julbord innan vi åkte hem också!
Egentligen en julafton efter konstens alla regler förutom att vi missade Kalle då! Men jag kände mig ändå besviken när vi åkte hem. Det kan bero på att jag blev så trött utav Albin. Han var så himla trööt så nästan ingenting var bra när han var med mig. Som tur var fick jag hjälp med honom av både mamma och Patrik. Och syrran var snäll och fick honom att somna inomhus och sedan låg pappa bredvid honom när han sov i deras  säng!
Vi åkte hemåt strax före tio och det var inget roligt väder att köra i. Sådan hemsk snörök!

En snabbis...

Jag känner att jag behöver vila ryggen lite så här mitt i allt julstök, så det blir väl några rader här under tiden...

Har så himla mycket jag skulle ha gjort! Vid 19.30 ska ju julfriden infinna sig! Då börjar uppesittarkväll med Bingo-Lotto...
Det är en tradition som vi har sedan det började tror jag! Spelar typ aldrig Bingo-lotto annars... Sist var i alla fall förra uppesittarbingon....

Tvätta försöker jag göra så jag får undan lagret med tvätt på tvättstugegolvet... Problemet är att ingenting torkar! Det dröjer minst två dygn att få en maskin torr i tvättstugan trots att vi nu har en avfuktare där inne. Så härom dagen tog jag in en till torkställning och ställde framför fönstret i vardagsrummet. Kul att ha den där! Not!
Men vad ska man göra då?

Städa är ju ingen idé att försöka med när barnen är hemma. De stökar till fortare än jag hinner plocka undan och Albin bara skriker så fort jag tar två steg ifrån honom. Får försöka ta ett röj när Patrik kommer hem kl 16 så att vi kan ta fram pyntet sedan. Men han och Pontus ska ju ut och hämta gran också...
Pontus har "städat" på sitt rum i flera dagar men det blir aldrig färdigt så pass att jag får komma upp med dammtrasan.

Julkort blev det inga skickade heller pga diverse omständigheter... Tex så hade vi knäppt kort på barnen som vi tänkte göra julkort av men när Patrik skulle lägga in korten i datorn så försvann de tydligen!

Nu måste jag nog i alla fall försöka slå in lite julklappar!

Lucia

Kl 8.30 började luciatåget för Wilma! Och det började verkligen 8.30, vi var där kl 8.33!
Vi hade nog kommit prick om det inte varit för att man får leta parkering när man kommer så gott som sist... Så Alice, jag och Albin fick stå bakom luciatåget i dörröppningen tillsammans med några föräldrar till.
Synd att de inte väntade någon minut innan de började. Kan ju inte varit kul för Wilma alls... Hon måste ju trott att vi inte var där när hon inte såg oss! Hon var då i alla fall fin i sin tomtedräkt och de sjöng helt underbart!

Vi stannade till för lekstund och kaffe hos Inger på vägen hem. Men vi fick åka ganska tidigt för att Albin blev så trött och då blir Alice inte alls glad...

Korv med bröd var gott till lunch! Passade på att göra lite lunch till Albin medan han sov.Ett storkok med spagetti och köttfärssås blev det. Så skönt att ha på lager i frysen! Dessvärre börjar jag få ont om små burkar att frysa små portioner i...

Strax efter ett kom Wilma hem tillsammans med en kompis. De lekte och hade kul en bra stund men när de skulle gå ut så blev de rädda för grannens hund plus en till hund som var och lekte här på vår gård. Så jag ringde till grannen och berättade att hundarna var här och hon skulle ringa till sin hästtjej och säga åt henne att hålla reda på hundarana när hon släpper ut dem. Skönt att grannen inte blev arg i alla fall!

Provade på att baka strapslimpa ur Leilas "A piece of cake" på em också och den blev riktigt saftig och god! Är så sugen att prova på att baka vörtbröd men måste köpa lite fler ingredienser först bara.

När Patrik kom hem från jobbet var det bara att käka och slänga sig iväg till Alices luciafirande. Det var utomhus och Alice var tärna. Så klart var även hon jättefin och de sjöng bra även hennes klass!

Medan jag bakade på em satt Albin väldigt nöjd på golvet en lång stund och då tog jag honom på bar gärning! Han satt och petade i sig pepparkakssmulor!!!
Han börjar bli riktigt haj på pincettgreppet nu!

Natten till idag har varit den bästa hittills sedan Albin föddes! Han fick välling ca 22.30 igår och sov sedan på soffan till ca ett. När han kom upp tuttade han så klart men sedan dröjde det nog till ca 06.00 till nästa tuttning!

en liten uppdatering om Albin

Jag skriver det här mest för att inte glömma bort det själv! Kanske inte blir så spännande läsning men det är ju ändå frivilligt att läsa...

Albin fick sin femte och sjätte tand med ca tio dagars mellanrum och det bör nog vara ca fyra veckor sedan han fick den femte. Det är nästan så att jag tror att han har en sjunde också men han låter mig inte riktigt titta...

Albin äter nu gröt till frukost, lunch, middag och sedan ca en vecka tillbaka även välling! Efter x antal försök så äter han välling i tupperwares nappflaska! Det var alltså som jag trodde, att det inte var smaken det var fel på utan själva nappen på flaskan.
Tuttar gör han hela nätterna och det börjar bli olidligt. Men vet inte hur jag ska sluta... Kanske han inte tuttar lika mycket sedan han började äta välling utan han skriker mer istället...
Hemlagad mat gillas skarpt! Smörgåsrån med smör på gillas också. Majskrokar är han inte lika förtjust i men någon kan väl gå ner lite då och då.

Albin sitter bra på golvet och försöker ofta krypa men det brukar resultera i att han blir "fast" på mage och skriker efter en stund.
när jag satte honom i tvättkorgen för ett par veckor sedan så drog han sig upp till stående! Han försöker ofta dra sig upp mot något så fort han kommer åt men det brukar sluta ståendes på knä!
Albin älskar att gå när man håller honom i händerna och släpper även taget om mina händer ibland. Lite tidigt för han kan absolut inte gå själv... Står gör han däremot ca tio sekunder ibland!

Härom dagen satt jag och bultade på bultbrädan och gav sedan Albin hammaren och han gjorde likadant!
Albin tycker om att sparka fotboll! När han håller mig i händerna så sparkar han gärna saker framför sig och blir alldeles till sig om någon sparkar tillbaka!

Sjukhuset har vi varit till två gånger också! Första gången var en heldag med blodprov och röntgen. De som tog proverna på honom tyckte att han skötte sig exemplariskt så han fick en sådan här figurballong som finns på marknader med sig ner till röntgen! Ballongen gillade han helskarpt men det var ändå inte roligt att ligga fastspänd på en brits i 20 min som röntgen tog. Mamman klarade inte av att lyssna på sin gråtande baby utan att kunna ta upp honom och trösta honom så hon gick därifrån och lämnade pappan och Albin åt sitt öde...
De hade det nog bättre utan en bölandes morsa...
Svaret på röntgen har vi fått och som jag kan tolka det så ser det väl bra ut! Den ena njuren står för 47% av jobbet och den andra 53%.

Andra gången på sjukhuset var det ultraljud på njurarna och det var lättare att genomlida för både mamman och barnet!

RSS 2.0