Julbak med brudisarna

Gjorde lite nytta på morgonen som att hänga och vika tvätt och ta reda på disken.
Sedan kollade jag med mamsen om de skulle vara hemma. Det skulle de så Albin och jag åkte dit och fick fika. Vi fick även lunch förstås.
Jag hade med mig garn dit och frågade mamma om hon hade stickor. Den ena sorten jag sökte had hon så jag kom igång med en grej åt Wilma.
När vi skulle åka hem så sa Albin att han ville stanna kvar och mamma sa att det var okej. Så jag kollade om Patrik kunde hämta Albin efter jobbet och sedan åkte jag hem.

Eftersom Pontus skulle stanna på skolans Nobelmiddag så var det bara jag och brudarna hemma.
Vi hade så mysigt en stund och lyssnade på julmusik och julbakade.
Alice och jag gjorde Kumlakakor och pepparkaksrutor med frosting. Wilma kokade knäck. Sedan tröttnade brudarna.


Jag gjorde mat och vi käkade och sedan skjutsade vi Alice till fotbollsträningen.
Wilma och jag hämtade paket på posten.
En gardinstång från Ellos och det sista jultidningspaketet.
Sorterade i ordning de sista jultidningarna så nu är allt klart för leverans.

När alla utom Pontus kommit hem så tog vi kvällsfika med det nybakta. Sedan blev det läxläsning och jag stickade lite.

Idag saknade jag farmor mycket. Det blir ofta mer kring jul. Vi har sådana fina minnen och så mycket julstämning från farmor och farfars hus.
Minnena blev mer levande idag när jag letade på receptet till Kumlakakorna i farmors gamla handskrivna receptbok och när jag sedan kände smaken av kakorna. Älskade farmor!

Julkrubba

Igår var vi inbjudna att följa med Albins dagis till kyrkan. Men Albin ville inte dit först. Det var jättetråkigt sa han. Sedan gick det nog bara en halvtimme innan han ångrade sig och ville dit.
Jag tror i alla fall att han tyckte det var roligt. Alla fick en peng av prästen när vi kom. Den skulle vi stoppa i till "skatt". Barnen fick leta fotspår och sedan gå på sidan av en påhittad sjö och efter vägen var det en "sten" i vägen. Den fick barnen hjälpas åt att flytta.
Albin berättade senare för Alice att drt var först när han hjälpte till att knuffa som stenen flyttade sig.
Till sist kom vi i alla fall fram till krubban och Albin satt så snällt och stilla när prästen berättade.Barnen fick gå fram tre i taget för att titta på krubban.
Efter kyrkbesöket försökte Albin få tag i en lekkamrat. Han är så nöjd med att han har en egen telefonlista.
Tyvärr var båda de tillfrågade kamraterna sjuka.

På eftermiddagen åkte vi till Sandviken för att titta på tapeter till A och A: s rum. Det blev tyvärr inget tapetinköp.
En fika på donken blev det i alla fall där Wilma försökte komma undan när jag knäppte kort.
Pontus berättade på vägen till Sandviken att han skulle vara servitör på skolans Nobelmiddag. Då skulle han ha vit skjorta och svarta byxor. Han hade tyvärr inga svarta byxor så det fick vi köpa. Det var tag tre barnplagg och betala för två på KappAhl så Pontus fick sig tre par byxor och det var välbehövligt.

Gårdagskvällen avslutades med ett besök i bmx-hallen.

Grötkväll

Ingen rolig dag på jobbet idag. Det började med att den jag skulle jobba med kom en timme och tio minuter för sent. Det gick inte att nå personen på telefonen heller. Tur att en tjej som jobbar natt hos en brukare kunde fixa allt på nedre våningen.

Samtal på dagis blev det efter jobbet. Dialogsamtal kallas det visst nu och det gick bra.

Hem och förberda inför grötkvällen som syrran och jag bjudit in till för några veckor sedan. Av 29 inbjudna kom fem stycken. När vi ordnade liknande tillställningar i Hamrånge så kändes det som att det var större uppslutning och efterfrågan på det hela.

Jag ställde kyckling i ugnen när jag kom hem. Den var tänkt till kvällens middag men Patrik ringde och ville åka på donken med barnen. Det tyckte jag var bra för då fick jag ha min tillställning i fred.

Mamsen hade bakat rosenbröd, syrran fixat glögg och skinka och jag kokade gröten och stod för tillbehören. Gästerna skulle ha med sig ett paket och en sort med hemgjort julgodisDet blev paketlottning och jag fick en necessär. Vi hade oerhört trevligt och jag fullkomligt älskade lakritskolan som Lindas vän Karin hade med sig.
Väldigt synd att det blev två avhopp på slutet annars hade vi fått fler gäster.Goa Bojans mamma hade fått nys om att jag hade färdigsydda kläder åt Bojan. När jag hämtade ner dem såg jag att alla trådar inte var fästa så det gjorde jag fast jag hade gäster. Lina var ju så ivrig att få med sig kläderna hem.

Pepparkaksbak

Så var det färdigjobbat för denna vecka då. Skönt!

Hämtade upp barnen efter jobbet och for till mamma där det var utlovat pepparkaksbak. Barnen bakade och bakade. Mamma hade gkort egen deg plus att hon hade köpt en deg. Så Pontus gjorde randiga pepparkakor!Syrran och jag hade blivit lovade att handarbeta medans mamsen bakade med barnen. Men Albin gav upp så fort så det blev knappt något virkande för min del. Det är så jobbigt när Albin alltid ska klättra på en när man handarbetar.Schweizerrullar och potatis blev det till middag. Första gången jag åt det och det var jättegott. Fick en matlåda också!

Syrran och jag hann förresten med en liten promenad innan maten också. Det var så fint julpyntat efter vägen där vi gick. I ett lusthus satt en nästan människostor tomte.

Barnen fick fredagsmysa innan vi åkte hem.

Imorgon ska jag hämta två paket. Ett med jultidningar och ett från Ellos. Hoppas att jag kan ha kläderna i Ellospaketet. Då blir det dem på julfesten imorgon.

Kommentera mera

Jag vill jättegärna att ni lämnar någon kommentar här ibland!Snälla!

Har lite bekymmer för tillfället... En mentor som jag känner mig smått jagad utav. Denne har till och med koll på när jag senast besökte edwise. Får det vara så?
Och så det här förbannade jobbet som jag egentligen älskar men just nu är det bara skit. Imorgon har vi schemamöte och det kommer att bli ett förbaskat surr. Den som hörs mest är den enda som kommer att få sagt vad de denne tycker eftersom alla pratar i munnen på varandra.

Annars har jag mått susen idag och det tror jag beror på att jag kom iväg till gymmet imorse. Lämnade Albin på dagis först då han hade extratid.
Färgade håret när jag var färdigtränad men det var då en skitfärg. På vissa ställen var jag lika grå före som efter...

När vi hämtat Albin från dagis åkte vi vidare till Sportringen. Albin behövde varmare stövlar. Jag vill köpa Viking åt honom då jag tror att dessa är varmast men han skulle absolut ha ett par som det var lite grönt på som stod bredvid. Hoppas han håller sig varm i alla fall.
Även Alice lyckades tjata åt sig ett par skor fast jag tyckte vi skulle titta hemma först om det fanns några.

Det blev en fika på Bakerian när vi hämtat Pontus. Jag åt en Bananzatårtbit som jag älskar och som jag så sällan brukar hitta.

Jag tittade på julkalendern tillsammans med barnen och det var så mysigt. Alice tyckte att det var såå spännande!

Lite läxläsning med Alice och Pontus. Mycket fiffigt sätt att träna engelska på. Det var någonting som hette glosor.eu.

Virkade lite på julgardinen medan vi fikade glögg, julmust och julknäcke med julskinka och rödbetssallad på.
Nu börjar jag känna av julstämningen lite.
Gardinen börjar närma sig sitt slut nu tror jag. Så jag beställde en gardinstång med ringar och nypor till så att jag kan testa.
Lite annat blev det också beställt från Ellos.

Engelska

Messade mamsen strax efter sju imorse och frågade om hon eventuellt ville med till Valbo.
Jättegärna svarade hon!
Så då var det avgjort.
Bad om fika kl nio innan avfärd. Vad jag inte visste var att mamma bakat på morgonen så jag blev glatt överraskad.I Valbo surade Albin ihop som vanligt. Orkade inte ens gå själv, vilket är ovanligt.
Inte roligt alls att försöka få något uträttat när han ska vara så där.

Köpte i alla fall ett Lack bord på Ikea. Ska ha barnens "paketkalender" på det.
En julklapp och lite kalenderpaket blev det också inhandlat.
Albin köpte sig förresten en gosedjursanka på Ikea. Den är nu döpt till Ankis.

Albin käkade korv och en bulle till lunch strax före elva. Han blir alltid sååå hungrig på korv när man är på Ikea.
Mamma och jag åt på thairestaurangen på köpis.

Vi for hem för att möta Alice vid kl 13. Sedan blev det fika och matlagning inför bmxen.
Jag hann även med att fålla upp julgardinerna som Pontus ska ha på sitt rum.

Bmx 16.30-18.30 som vanligt. Det var trevligt där idag eftersom både min jobbarkompis C och mina föräldrar kom.
Wilma var inte med som vanligt.
Vi hämtade det första jultidningspaketet på hemvägen.

Wilma gjorde läxor länge ikväll. Jag sa åt henne att börja när vi åkte till bmxen men det hade hon inte gjort.När jag förhörde Wilma på engelskaglosorna så tyckte hon att smaka borde heta smake på engelska. Då fick vi oss ett gott skratt!

RSS 2.0