Pastasallad

Efter många om och men kom vi iväg till Mhf-stugan idag. Både syrran och Anso frågade imorse om vi skulle bada på Storviksbadet med dem men jag kände mig inte laddad för att passa barn i tre olika pooler idag. Varav två är icke simkunniga. Får jag bara vila från bad några dagar så går det nog bra igen!

Syrran och Nelly gick i alla fall att övertala till att följa med till Mhf-stugan istället. Pontus och Wilma fixade pastasallad dom vi tog med till lunch. De började nog med den i hopp om att få åka till Storviksbadet.
Efter några timmars bad så följde vi med Nelly hem till Tomas så att hon äntligen kunde få visa sin nya studsmatta. Syrran hade ringt och förvarnat Tomad att vi skulle komma då han hade gjort jättegod hallonpaj!

Till kvällsmat blev det donken. Måste ju samla på de där förbaskade glasen... Sedan storhandling på Willys. Det var verkligen välbehövligt nu.
Malmjärn

Egentligen så har det varit en ganska tråkig dag idag... Alice frågade om hon fick ringa en kompis och mitt svar blev om hon städade i 30 min först. Ja, stökar man till så får man någon gång reda upp skiten.
Så vi började städa vårt sovrum. Alice ville inte reda upp sin röra och vart det blir städat är för mig oväsentligt. Det ser lika jävligt ut överallt.
Så fint som vårt sovrum är nu har det nog aldrig varit! Vi samarbetar tydligen bra Alice och jag. Sängarna är t.o.m, bäddade. Renbäddade! Och jag hängde ut täckena på vädring som jag inte gjort på hur länge som helst. Gjorde jag jämt förut...
 
När det var färdigstädat skulle hon då ringa sin kompis. Vem det blir brukar inte spela någon roll annars. Hon brukar fortsätta ringa tills hon får tag på någon. Idag nöjde hon sig med ett samtal! Till Tove. Men hon svarade inte.
Jag undrade om Alice inte skulle ringa till någon mer men då tyckte hon att vi skulle åka till Malmjärn istället.
Så efter lunch gjorde vi det. Vi hade packat med oss mycket fika, dryck, ombyten och leksaker för att vi skulle kunna stanna länge. Det gjorde vi också!
Jag som hade tänkt sola blev riktigt besviken då det kanske var en kvarts sol totalt. Kallt i vattnet var det också sa Alice. Hon var den enda som badade på riktigt.

Pannkakstårta

Trodde att det skulle bli en trist men solig dag imorse när jag vaknade. Men någon sol blev det minsann inte. Däremot en väldigt trevlig dag!
 
Vi åkte till syrran på fm och från henne till skogen. Vi plockade blåbär och svamp. Syrran plockade även smultron (det gjorde även jag men mina åkte direkt in i munnen). Vi trodde väl inte att barnen skulle vara nöjda så länge men det var de verkligen. Till och med Albin tog sig fram genom skogen utan gnäll. Men Pontus skjutsade honom lite i vagnen där det var vägar.
 
Klockan var 12.15 när vi gav upp och då var det ju hög tid att tillaga lunchen som syrran lovat att bjuda på. Vi skulle få rösta om vi ville ha pannkakstårta eller pastasallad. Jag räknade med att bli rejält nedröstad så jag la ned min röst. Lyckliga barn fick mumsa pannkakstårta!
 
Syrran ville ha barnvakt efter lunch för att åka och plocka hjortron. Jag hade inte plats i bilen för att ta med Nelly hem så vi löste det genom att syrran fick skjutsa Nelly till Ann-Sofie och så åkte vi dit för att leka och fika. Ann-Sofie bakade muffins när vi kom så jag fick äran att passa lilla Oliver en stund. Han somnade när jag bar honom så jag satte mig i soffan så han fick sova vidare på mitt bröst. Såå mysigt!
Elva barn var det totalt hos Anso och vi reagerade på att det ändå var så lugnt.
De stora barnen lekte bolljaga och de små var på studsmattan och hade något slags knuffningslek bl.a..
 
Nelly blev hämtad av Tomas vid halv fem och då blev det bestämt att Jens och Isak skulle följa med oss hem och sova över. Efter maten lekte barnen lite och Isak och Wilma plockade ihop på Wilmas rum för att få plats med madrassen som Isak skulle sova på. Duktiga barn!
Sedan blev det fredagsmys. Barnen tittade på Bröllopsfotografen. Wilma fick ont i huvudet. Hon fick en alvedon och så fick Alice, Wilma och Isak gå och lägga sig efter det. De höll låda i ungefär en timme men nu har de nog somnat för ca en halvtimme sedan.
Pontus och Jens la sig när filmen var slut vid ca tio och jag tror att de somnade på en gång.

Furuvik

Furuvik hela dagen blev det idag. Vi

började med att titta lite på djuren. Jag tyckte vi fastnade lite väl länge på varje ställe... Griskultingarna var i alla fall dagens sötaste!
Vi hade tagit med oss korv att grilla till lunch så Patrik fick trängas vid grillen medan jag och barnen packade upp. Tur att jag tagit med min fina presenttermos så att jag kunde fylla på koffeinhalten vid lunchstoppet!
Lite mer djurkikning och sedan tog vi oss till karusellerna och lotterierna. Eller chokladhjul kanske man ska skriva... Det såldes nog inga lotter där. Vi vann ibgenting fast vi spelade så mycket.
När vi började fundera på att köpa åkband till barnen så sade både Wilma och Pontus att de inte ville åka några karuseller så jag köpte 11st åkkuponger istället. Men de ångrade sig sedan så syrran fick springa iväg och köpa ett till kuponghäfte åt oss. Barnen åkte väl en två tre karuseller var och Nelly och Alice hade såå roligt när de åkte kaffekopparna.
Vi avslutade dagen med bad och det var ett riktigt fint poolområde de hade fått till. Lite kallt ivattnet tyckte jag att det var för att vara pool...
Albin skulle inte bada till en början men jag lyckades övertala honom att bada lite i den väldigt grunda barnpoolen.

RSS 2.0