Kallelse

Så har den då kommit, kallelsen.
Den 4 juni kl 11.00 ska Albin läggas in. Operation dagen efter.
Jag tyckte att det var bra sist när vi fick sova på hotell natten innan. Dels så får man sova bättre och så slipper Albin se alla som äter frukost och så där.

De första gångerna vi var på Akademiska så fick en förälder sova på sjukhuset med Albin och den andra fick sova på patienthotell. Gratis! Sjukhuspersonalen bokade utan bekymmer samma kväll!

Nu ska man boka hotellrummet själv och även skaffa ett intyg från sitt hemlandsting. Jag har ingen aning om vart man ringer för att skaffa detta intyg... Jag försökte få tag i ett förra året också och ringde då till Barnkliniken i Gävle som lovade skicka intyg men inget intyg kom. Patrik fick betala. 700 kr natten! Det blir väl dyrt att göra det nu när det handlar om fyra fem nätter...

Avslutningskläder

Jag har haft en härlig ledig dag tillsammans med familjen idag!
På fm var vi ute en del men när Patrik tog A och A med sig i traktorn så passade jag på att gå in och fixa med tvätt. Jag har sorterat det mesta av smutstvätten, tvättat tre maskiner och hängt undan en del ren tvätt. Men det finns mycket mer...
 Vi åt en riktig klassiker till lunch: Isterband och stuvad potatis. Till efterrätt blev det rabarberpaj som Alice gjort. Gottigott!

När Pontus kom hem från skolan åkte vi iväg till Gävle. Där var det kallt! Hemma var det ju varmt och skönt.
Pontus, Wilma och jag gick runt och letade avslutningskläder till dem. Det kändes som att det tog en hel evighet...
Vi var även in på Skopunkten för första gången. Jag hade trott att det skulle vara bra där men jag tyckte nog inte att de hade något vidare bra skor... Men billigt var det ju! Pontus fick ett par svarta joggingskor och Wilma ett par blåa tygskor. Det blev bara 199 kr totalt! Wilma trodde att hon skulle få ha de där skorna på avslutningen... Men nej, sa mamman.
På Cubus hittade Wilma en fin vit klänning med skärp runt midjan och en ros fäst vid skärpet. Det fanns bara en kvar! Men hon kunde ha den som tur var.
Pontus köpte en T-shirt på KappAhl och Wilma hittade en kofta där. En ny one piece till Albin blev det också.
Vidare in på H&M. Nu började vi bli hungriga så jag uppmanade Pontus att skynda sig. Han hittade ett par shorts där så då kunde vi avsluta shoppingen och åka till Mc Donalds och käka.

Mathandling på Maxi i Sandviken hanns också med innan det var dags att åka hem och lägga barnen.

Ånnu en operation...

Nu tycker jag att det får vara nog! Nu önskar vi oss lite flyt här i livet.
Jag tycker att det räcker med allt elände som vi redan haft med dödsfall, begravning, jobbförändringar, mm

Idag ringde Albins läkare Anders från Akademiska upp mig när jag var på jobbet. Jag som var glad i hågen och äntligen hade börjat se lite framåt i livet igen! Det värsta på jobbet verkar vara över, sövningen över osv
En lång sommarledighet tillsammans med barnen väntar! Vi hade mest roligheter framför oss och idag var det vårfest på Alices dagis och sedan födelsedagskalas hos svägerskan.

Men så fort allting kan ändras efter ett telefonsamtal... Jag hade förväntat mig ett brevsvar på Albins magnetröntgen och inte det här hemska telefonsamtalet...
Men nåväl, det verkar ju nu som att de hittat orsaken till Albins förstorade njurar. Albins urinledare(?) är tunna som sytrådar på vissa ställen. För att åtgärda detta vill man göra en större operation och gå in genom magen. Om jag fattat rätt så ska man göra något med urinledarna och sedan fästa om dem i urinblåsan. Detta ska kräva 4-5 dagars vårdtid. Anders tycker att det behöver göras så snart som möjligt och hade en trolig operationsdag på torsdag i v23. Jag frågade då om jag fick önska tid och det var okej. Jag vill ju inte vara borta på barnens skolavslutning igen. Det var vi 2010 och nästan 2011... Då sa Anders att han skulle försöka få in oss på tisdagen samma vecka istället.

Usch, vad jag gruvar mig inför detta. Jag hatar när Albin ska sövas! Jag är så orolig att han inte ska vakna igen fast jag vet ju innerst inne att han gör det.
Denna väntan på sövningsdagen innan man får gå ner till operation. Man vet ju aldrig när... Den eventuellt långa fastan...
Tiden efter operation troligtvis med kateter i några dagar... Den som Albin bråkade så mycket över sist när han ändå bara hade den i några timmar. Infarten som Albin bråkade över...
Den dåliga sömnen vi kommer att få med andra sjuka barn på rummet och sköterskor som springer hela nätterna...

Magnetröntgen

Albin hade tid för magnetröntgen av urinvägarna under narkos den 8 maj kl 7.30.

När vi kom till Ackis fick vi prata med en sköterska som förhörde sig om Albins hälsotillstånd. Sköterskan satte även Emlaplåster på båda Albins händer. Även en vikt togs.
Efter det blev vi visade till Albins säng och sedan hann vi med att leka en stund. Narkosläkaren kom och pratade med oss vid lekhagen. Hon undrade om vi hade några frågor kring narkosen men vi börjar ju bli ganska vana vid det här laget. Är väl typ femte sjätte gången som Albin sövs...
Albin hade fått den första narkostiden så sköterskan kom och hämtade oss ca 8.20 och frågade då om Albin ville ligga i sängen medan vi gick ner till röntgen och det gjorde han så gärna. Vi sade att det var en brrm-säng och att det var därför man kunde åka i den. Sköterskan tyckte att Albin var en lugn och väluppfostrad kille! Hmmm...
Albin låg i sängen hela vägen ner och det är nog åtminstone fem minuters gångväg.
Vi hade två sköterskor med oss ner och det fanns två personal på plats. Så två personal coh vi föräldrar försökte roa Albin medan han fick sin infart i handen. Det gick så bra. Vi blåste bubblor och Albin fick ett klistermärke som vi pratade om och lekte med. En av sköterskorna sa att Albin hade en egen nöjeskommitté!
Men inte ett enda gnäll från Albin! Duktiga killen!
Så var vi framme vid det hemskaste av hemska... Sövningsmedlet sprutades in och Albin drog en djup suck och himlade med ögonen och sedan somnade han. Då hade jag nära till tårarna.

Nu väntade mer än två timmars oro. Det gick faktiskt ganska bra den här gången... Vi gick och fikade först och sedan tog vi en promenad upp till slottet. Så upp till avdelningen igen. Vi gick ifrån Albin vid 8.50 och jag tror klockan var ca 11.10 när de ringde och sa att vi skulle få gå ner till uppvaket. Vi satt och väntade en stund och sedan kom någon ut och ursäktade sig och då var min första tanke att något hemskt hade hänt... Men det var bara att Albin inte fick plats på uppvaket just då så vi fick vänta längre i väntrummet.
När Albin väl kom till uppvaket så hämtade de oss och jag rusade in till en liten kille som hade frågat efter mamma. Kändes inte bra att inte vara där när han vaknade...
Det var en groggy liten kille som jag kramade om. Han fick sitta i mitt knä och sova en stund. De stunder han var vaken klagade han över "ont" och tog mot där katetern satt. Han var nog mest irriterad över att det var något där. Albin fick en glass när han vaknade till lite bättre och sedan ville han ha vatten också!
Vi blev inte kvar lång stund innan sköterskan Jessica kom och hämtade oss och jag fick åka med Albin i sängen upp till avdelningen.

Första riktiga maten idag och det lassas i...

2012-05-08_19_04 (MMS)

Första riktiga maten idag och det lassas in. Lyckan är stor över köttbullarna! Vi väntar fortfarande på att få åka hem... När Albin väl lyckades kissa så hade han ju bajsat också... Då blev vi så osäkra på kisset så vi tyckte att det var säkrast att vänta på en kissning till. Själv sitter jag här med näsblod. Förmodligen av den torra luften här...


Lite fest i vänta på att Albin ska kissa. ...

2012-05-08_15_33 (MMS)

Lite fest i vänta på att Albin ska kissa. Först då får vi åka hem... Albin envisas med att ha jackan och skorna på. Han vill gå ut! Albin är arg på bandaget som han har på handen men sköterskan vill inte ta bort det förrän han kissat. Annars leker han väl mest.


Hotellfrukost! Jag har inte sovit något vi...

2012-05-08_06_34 (MMS)

Hotellfrukost! Jag har inte sovit något vidare inatt. Såå jävla varmt och turr luft så man knappt kan andas. Men Hästens säng. Den var underbart skön! Albin somnade ungefär halv elva och har bökat runt en massa. Det är nog för varmt för honom också... Nu har jag beslutsångest om vem som ska följa med Albin in när han somnar. Jag tycker egentligen att det är för jobbigt men å andra sidan tycket nog han att det är jobbigare utan mig...


Nu blir det bad! Tänk vilken tur vi har at...

2012-05-07_20_34 (MMS)

Nu blir det bad! Tänk vilken tur vi har att det finns badkar på hotellrummet! Sedan ska vi mysa med lite godis och chips och så försöka sova i värmen. Kl 7.30 ska vi infinna oss på Akademiska imorgon bitti.


RSS 2.0