Inskolning dag 6 och städning pågår...

Alice fick vara hemma idag också så nu hoppas vi på att det inte kommer någon feber krypandes till kvällsmaten.

9.30-11.30 var det som gällde på dagis idag. Albin skulle få äta där och jag fick lämna honom direkt eftersom Alice satt i bilen och väntade.
Albin började säga nä så fort vi närmade oss dagisgården. Men det var bara det han hade sagt när jag gick ifrån honom också. Såå skönt att det går bra!
När jag hämtade honom vid halv tolv så satt han fortfarande och åt så jag fick vänta en stund.
Anna (Albins fröken) berättade att det hade gått jättebra och att de till och med fick ett litet leende av honom ibland.

Medan Albin var på dagis bakade Alice och jag muffins. Sedan spelade vi Kittymemory. Jag saknar mer och mer att leka med barnen små stunder ibland. Det är nog för att jag vet att jag knappt kommer att ha tid alls för det nu när jag börjar jobba...

Vi har en lista på vad barnen tjänar om de hjälper till med olika saker och nu börjar det närma sig me&I partyt på söndag så jag frågade om de inte skulle ta och jobba lite och tjäna pengar.
De nappade direkt och Pontus satte igång med Alices rum, Wilma med sitt och Alice började städa på toaletten.

Jag har precis fått Albin att somna så nu ska jag sätta fart med lite dammsugning så får vi seom jag hinner damma och torka golv sedan då...

Alice sjuk

Alice har varit halvhängig sedan i söndags. Då vaknade hon med ont i huvudet. Det var bra i perioder under dagen. Måndagen var hon på dagis en stund och sedan kom Nelly hit och barnen lekte. Det var inte full fart på Alice. Kl 19.20 undrade hon om det inte var läggdags och de brukar lägga sig vid åtta...
Igår var Alice på dagis mellan 9-11 men sedan var hon sig inte lik alls. Vid femtiden visade det sig att hon hade feber, 38,4 grader. Hon hade lite ont i halsen också och hostan började nog i måndags.
Idag kom mormor hit och vaktade Alice när Albin och jag skulle till dagis. Alice var pigg på dagen och lekte men i sextiden hade hon 38,5.

Inskolning dag 3, 4 och 5

Vi körde samma tid som tidigare på måndagen. Ungefär samma upplägg på dagen. Jag tycker att det är himla dåligt att inte Albins inskolningsfröken är där hela tiden som Albin är där... Olika fröknar hela tiden. Även om det finns fyra fröknar totalt så är det oftast bara två åt gången som är där. Eftersom alla barnen är relativt nyinskolade så behöver alla mycket uppmärksamhet och ett av barnen tar upp en fröken helt själv. Han är så ledsen... Det känns mest som att jag får ta hand om Albin själv eftersom deras famnar inte räcker till...

På tisdagen var allt som vanligt men jag fick lämna Albin en stund medan de åt frukt. Det blev ungefär en kvart som jag var borta och Albin hade inte varit ledsen alls. Vi stannade nen stund till och lekte ute. Ungefär två timmar var vi där. När jag kom tillbaka ville Albin inte riktigt lämna mig och låg ibland i mitt knä så fröknarna trodde att han var trött. Men jag är ganska säker på att han ville "vakta" mig.

Idag var vi också på dagis i två timmar. Jag lämnade Albin när det var dags för barnen att klä på sig och gå ut. Han gnällde lite men det hade blivit bra bara de vände sig bort från dörren för att ta fram Albins kläder. Jag var i från Albin ca 50 min och det hade gått bra!

Inskolning dag 1&2

Albin började på dagis i torsdags. Vi skulle vara där ca en timme första dagen men det blev lite längre.
När vi kom in så bar jag Albin och tänkte att han får väl kika en stund innan jag släpper ner honom. Men han såg en brrrum och ville ner på en gång. Jag satte mig i ett hörn och Albin lekte själv mest hela tiden. Han kom och"tankade" mamma ca fyra gånger på hela tiden.
Barnen fick banan til mellis och så sjöng de några sånger vid fruktstunden. Det tyckte Albin var lite konstigt...
Albin var också väldigt bekymrad över en pojke som var ledsen nästan hela tiden vi var där. Jag tror att Albin hade viljat trösta honom...
Det var sex barn totalt på dagiset. När några  hade ätit upp frukten så gick de och klädde på sig. Då gick Albin och hämtade mina skor. Han hade inte riktigt tid att äta färdigt. Han ville ut!
Ute var vi en väldigt kort stund. Vi lekte lite i sandlådan. Albin ville gunga men alla gungorna var upptagna.

Fredagen såg ganska lika torsdagen ut. När vi kom släppte jag ner Albin i hallen och gick och satte mig vid leksakerna längst in i rummet. Leksakerna lockade men fröken och de två andra barnen som var där satt emellan mig och Albin så det tog en stund innan Albin vågade sig in.
Den här gången hann Albin i alla fall gunga innan vi åkte hem! En fröken fick knuffa på fart och lyfta ur honom ur gungan utan protester.

RSS 2.0