Post

Skapligt irriterande när man går till postlådan utan att få någon post med sig hem och när man sedan kommer in säger barnen att postbilen åker förbi...
 
Wilma mår i alla fall bra idag(hon spydde en gång natten till igår) men vi fortsätter med lite skonkost som vi även gjorde igår.
Albin däremot har fått vattkoppor... Skönt att han också får det men man känner att sjukdomarna avbyter varandra och att man aldrig är på jobbet. Det är skönt att vara hemm och njuta med barnen också!
 
Stackars Alice har velat börja på innebandy på torsdagar under en månads tid nu. Men det har inte fungerat... Antingen har någon varit sjuk eller så har det varit något annat.
 
Jag känner sådan lust att dra igång julbaket men jag saknar saffran plus att det känns väl tidigt.
Fixa lite julstämning med gardiner och julstjärnor vill jag också men det får nog vänta tills vi får upp gardinstängerna i köket... Jag har ju köpt en massa nytt till köket när vi var i Ullared!

Brödbak

Bakade ett riktigt gott bröd idag. Något slags sirapslimpa. Det skulle vara pumpafrön på limporna men det fick bli solrosfrön istället. Hittade inga pumpafrön här hemma.
 
Mamma är här och hon har varit så snäll och putsat vardagsrumsfönstren och hängt upp nya gardiner. Hon har även torkat ur några köksskåp och så har jag börjat plocka in så smått. Det mesta behöver tyvärr diskas först efter att ha stått i kartonger i vardagsrummet och samlat damm. Så diskmaskinen har gått dygnet runt känns det som.och mamma har handdiskat för fulla muggar.
 
Barnen har pysslat lite med Fimolera idag och de har tyckt att det har varit riktigt roligt. Alice gjorde en liten katt och en korg till den, Pontus gjorde bla ett kohuvud och en skål. Wilma gjorde en snölykta. Jag får nog ta och köpa hem lite mer lera. Jag pysslade mycket med Cernitlera när jag var yngre så jag får nog köpa hem lite sådan också.
 
En liten fråga till er eventuella läsare: Vilka är ni egentligen? Kan inte alla ta och lämna en liten kommentar? Jag skulle verkligen uppskatta det!

Nellys badkalas

Igår hade vi en fantastisk dag!
Kl 12.30 började Nellys badkalas. Hon hade det tillsammans med sin kompis Hilma. Det var en glad Nelly som tog emot sina gäster. Nelly fick regnkläder till sin docka utav oss. Pontus hade gjort en pärlplatta åt henne.
Det bjöds på korv och gott fika förstås!
Pontus var lite imponerad av några sockerråttor som syrran hade gjort så nu har han köpt dekorationsmaterial och ska göra egna.
Vi hade jätteskoj i badet och busade mycket. Jag fick även se när Pontus simmade för första gången.
Albin var inte helt övertygad om att det var roligt att bada... Jag tror mest att han var rädd för den kommande duschen med hårtvätt.
 
Efter badet var vi hem en stund och sedan åkte vi till Sandviken för lite shopping på Ica Maxi. Innan vi åkte hade vi gjort en matlista för en vecka framåt och det känns så skönt nu att ha allting hemma och veta precis vad man ska laga i en vecka.
 
Barnen ville äta på "donken" så de fick erbjudandet om att avstå sin veckopeng mot att vi åt på "donken". Alla nappade och var nöjda med det! Vi hade ätit hämtmat kvällen före så jag tyckte det kändes lite väl lyxigt att äta köpmat två dagar i rad. Vi träffade Linda, Nelly och Tomas på Mc Donalds.
 
Det blev lite Kråkeläsning innan läggdags.

Storröj i Wilmas rum

Igår kom Malin hit och hjälpte mig att röja i Wilmas rum. Det var verkligen välbehövligt eftersom Wilma ärvt en massa osorterade grejer efter Pontus. Malin är en sådan person som gillar att sortera så det var därför jag frågade henne om hjälp. Det är ju så mycket trevligare att städa med sällskap.
Fiiint som attan blev det när viv ar färdiga!
Men så tog det ju typ hela dagen också med avbrott för fika och mat...
 
Tomas och Nelly kom strax innan Malin och barnen kom så till lunch var vi 11 personer. Då trivs jag som fisken i vattnet. Lasagne bjöds det på och det var uppskattat.
 
På eftermiddagen kom även syrran. Hon hade med sig en glutenfri tårta och bjöd på.
 
Till kvällsmat blev det hämtmat. Min rygg var helt slut efter att jag suttit på golvet och sorterat hela dagen... Jag orkade helt enkelt inte laga någon mat. Efter maten tittade barnen på Smurfarnas jul medan jag höll på och fixade med lite tvått. Jag fick tydligen nya krafter efter maten.
 
Kvällen avslutades med att kika på en Johan Falk.

Sjukhusbesök

Vi hade en lugn morgon med grahamsgröt till frukost. Det var nytt för mig men riktigt gott. Alice och Albin åt med god aptit.
Kl 10.00 lämnade vi Alice hos Tove där hon skulle bli barnvaktad medan Albin och jag åkte till sjukhuset.
Det stod inte i kallelsen vad vi skulle göra där. Lite dumt tyckte jag eftersom då hade jag ingenting att förbereda Albin på.
Tanken var tydligen att vi skulle vara där i fyra timmar och att man skulle kolla hur Albin tömt blåsan när han kissat. Men jag sa ju som det var att det inte fungerade när de inte hade förberett oss på det. Jag skulle ju hem till kl 13.20 när Wilma kom med taxin.
Albin fick i alla fall kissa någr droppar i pottan som sköterskan tog en sticka på Ingen uvi visade den. Tack och lov!
Vi bestämde att vi skulle stanna till kl 12 och att Albin skulle dricka mycket så att sköterskan kunde kolla med ultraljud om Albin tömt blåsan ordentligt om han kissade. Det blev förstås inget mer kiss...
Efter sjukhuset hastade vi iväg till Mc Donalds som jag hade lovat Albin.
Wilmastackaren satt på bron och väntade när vi kom hem men hon var vid gott mod.
Vi åkte vidare till Tove för att hämta Alice. Verkligen tur att Tove och Alice har vattkoppor samtidigt! Jag blev inbjuden på kaffe hos Inger. Tjejerna hade haft roligt, de hade varit ute mest hela tiden.
Vi följde med Inger och barnen till biblioteket och lånade några böcker.
Kl 15.40 skulle vi hämta Pontus vid Juniorerna och sedan bar det av upp till bmx-hallen. Inte för att jag hade någon lust men det är inte så ofta nu för tiden som Pontus kan åka...
Alice blev så trött där uppe så att jag började bli lite orolig för henne. Men hon var nog bara trött efter all lek och värmen hemma hos Tove.
Alla barnen duschade när vi kom hem så nu har vi bytt sängkläder åt dem.
Patrik och jag såg fram emot Bonde söker fru men det verkar inte ha varit något...

RSS 2.0