Edsken

Mamma och pappa är i Edsken med husvagnen och Pontus och Wilma har sovit där med dem sedan igår kväll. Vi tog lunch med oss och åkte upp till dem igår.Badade och hade det lugnt och skönt. Jag brände mig på axlarna fast jag är en sådan som oftast försöker undvika solen.
På kvällen åkte vi till Rusta och köpte en pool till barnen, en stoor. De hade halva priset nu så då tyckte jag det var okej. Ni skulle förresten ha set Pontus min när jag berättade om poolen!
Mat på Donken blev det och handling på Maxi innan vi åkte hemåt.

Idag hade vi en grymt tråkig fm. Alice rullade så fina köttbullar till lunch och så åt vi stuvade makaroner till det. När vi tog det lugnt efter maten så ringde mamma och frågade om vi inte skulle komma upp och bada med dem idag också. Jag var tveksam, tycker värmen i bilen är så jobbig men vi åkte upp till sist i alla fall. Stannade på vägen upp och köpte med oss lite fika.
Syrran och Nelly kom efter en stund de också. Syrran hade knappt någon röst så hon hade åkt hem från jobbet. Vi badade och blev bjudna på grillat till kvällsmat. Några av barnen gick ner till stranden och åt räkor, ägg och baguette som de hade bestämt sedan innan.
Pontus och jag spelade minigolf innan Albin, jag och Alice åkte hem.

Hampus 1 år

Lill-Wilma ringde idag och ville leka med Alice så vi åkte dit efter frukost. Vår Wilma ville stanna där och leka med Matilda också så det gjorde hon. Det gick bra för tjejerna att leka där. Alice är ju hundrädd och har tre hundar så jag har trott länge att det inte skulle gå så bra.

Pontus satte igång med att baka när jag kom hem. Albin fick hjälpa till att hälla i socker, mjöl osv och var så duktig. Man hade ju kunnat trott att han skulle råka hälla bredvid och så men icke... De gjorde jordgubbspaj, chokladmuffins och negerbollar. Albin fick hjälpa till att lägga de färdiga bollarna i burken och det gjorde han utan att äta upp dem!

Men när det skulle fotograferas så var Albin bra sur för att han inte fick äta några negerbollar!

Kl 15 var vi bjuden till Magnus och Catrin i stugan för att fira Hampus 1-års dag. Han fyllde i måndags. Vi fick jättegod rabarberpaj och en del annat gott till kaffet.

Barnen har väntat på Glassbilen idag så de blev så glada när de hörde den. De handlade lite av den som Patrik fick åka hem och lägga i frysen.

Vi tog även och gjorde en tur ner till Tummen så att barnen fick bada. Men jag tror inte att det var så skönt i vattnet...



Vi vuxna satt på land och kikade.

Tillbaka till deras stuga igen för att grilla och käka hamburgare. När vi åkte hemåt så var Albin jättetrött. Han sov ingen middag idag heller.

På hemvägen sprang denna räv framför bilen. Vi försökte få ett kort men den hann vända sig bort hela tiden. Då kom jag på den ljusa idén att vi kunde mata den med kex!


Gnällunge

En gnällunge, det är vad jag har det! Det enda han gör är att klänga på mig eller gnälla för att han inte kommer upp. Ofta brukar han kunna leka snällt om jag sitter stilla men om jag rör mig så går katastroflarmet igång. Men ikväll har det mest varit gnäll hela tiden om jag inte brytt mig om honom. Det verkar som att han förstår att jag är irriterad på honom också för då kommer han och fjäskar. Trycker upp sitt gulliga ansikte i mitt och ger mig en puss och ger ifrån sig ett tillgjort litet skratt!
Det är alltså Albin jag talar om!

Började dagen med att skjutsa Pontus till Jens. Där blev jag förstås bjuden på kaffe och en trevlig pratstund.
Pontus blev kvar men vi andra for hemåt. Vi stannade till i lekparken i Hammarby och lekte tills Wilma var hungrig.Då bar det av hemåt för att käka lite rester.

I fyratiden åkte vi för att hämta Pontus och åkte sedan vidare till svärfar som fyller år idag. Han fick en svampkorg full med gula kantareller av oss och jag tror det var mycket uppskattat.
Jag blev till en början lämnad ute på altanen med barnen och tre gamlingar varav två har jag aldrig gillat speciellt mycket men den tredje tyckte jag mycket om innan hon blev mer eller mindre senil. Det är ju ingenting som är hennes fel men jag tycker bara det är såå jobbigt när hon inte ens känner igen vår son på tio år som hon har träffat regelbundet sedan han föddes. Hon frågade även Pontus vart han bor och när Pontus då svarade Torsåker så visste hon inte ens vad han talade om. Om jag fattat saken rätt så är hon uppvuxen i Torsåker....
Gott fika fick vi i alla fall och jordgubbstårta!

Vi grillade korv till kvällsmat. Albin åt två korvar och ett bröd! Wilma åt tre korvar och ett bröd!

Jag fick med mig hela familjen på en cykel/gå/löptur på kvällskvisten också. Det är inte så jobbigt att springa som jag trott! Men kvavt som attan var det så jag svettades rejält ändå. Härligt med en kall dusch efteråt!

Sportys lekland

Ann-Sofie, jag och alla barnen drog iväg till Sportys lekland i Falun på fm. Det var lätt att hitta dit, precis enligt beskrivningen jag fått. Men ingen höjdare att vara där...
De stora barnen verkade trivas  förutom att armbanden kliade... Vilken katastrof! Men det var det...
Och värmen där inne var det väl inte heller någon som direkt gillade.
För smäbarnen fanns det en pytteliten lekhörna med bollhav och två rutschkanor. Det var ju inte direkt så att det lockade dem att stanna där inne. Så de sprang runt runt istället...
Något skötbord fanns det visst inte heller...
Maten var faktiskt både god och billig! Det enda som var dåligt med den var att menyn inte passade Abbes allergi och man fick inte ha med sig något heller. Han fick en åttamånaders burk (den enda de hade som han kunde äta) och åt hela en sked utav det.

Vi stannade på Mc Donalds för fika/mat innan vi åkte hem. Albin fick sig en hamburgare och den njöt han av! Efteråt fick han smaka brorsans milkshake! Mallig kille!



Jens följde med oss hem för att leka en stund till.
När han hade åkt lagade jag en god fläskfilégryta och sedan åkte vi till skogs. Barnen skulle ha fredagsmys i bilen medan Patrik och jag plockade blåbär/ svamp men det slutade med att vi plockade bara svamp och det hittade vi massor!



Det blir en hel del att rensa!

För övrigt så var det ett slött gäng idag. Alla barnen sov innan klockan var tio. Alice hade ont i halsen ikväll så vi får väl se om det är bättre imorgon. Wilma hade ont i halsen för några dagar sedan hon men det gick snabbt över och det blev inte någon förkylning utav det.

Hämta Nelly-dagen

Vi hämtade Nelly på dagis igår så här kommer lite bilder:


Brudarna badar i poolen som vi köpte på ÖoB dagen före.

Alice och Nelly myser på stoora badringen!

Albin tog Nellys trosor och gick runt med! Jag hade såå roligt åt honom.



Den lilla grabben med den Stora bullen! Men god var den!

Jag vände upp och ned på Alice i poolen och så här snygg blev hon i håret efteråt.



Det hade hänt samma sak med Wilma...

Pontus var så mallig igår när jag såg honom körandes traktor ute på åkern! Han fick stränglägga! Han blir nog bonde när han blir stor. Höskörden är nog Pontus största intresse det. Han säger nej till allt annat under höskörden. Han vill tex inte följa med oss och bada fast det är hur varmt som helst, han kan säga nej till kompisar och han hoppade även över bmxen igår.
Jag bakade chokladrutor igår och det finns två kvar idag...
Det blev ju i alla fall säkert 40 st! Men vi var ju några som fikade igår också. Thea var också här och lekte med oss och jag lyckades få hennes mamma att stanna och fika innan hon åkte hem igen.


Hamrånge i tisdags

Vi skulle ovillkorligen stanna på ÖoB på vägen till Hamrånge. Pontus skulle köpa en låda Coca cola. Vi köpte bullar och festis också och fikade i bilen.
Det blev lite utelek när vi kom fram och sedan blev det lunch bestående av köttbullar,potatis och sås. Gott!
Jordgubbar och grädde på det och sedan bar det av mot Bergby för att Pontus skulle få åka skateboard i rampen. Men se det skulle han inte när vi väl kom fram... Inte om det var andra barn i rampen!
Vi åkte till Norrsundet istället och där spelade vi minigolf, åt mjukglass och lekte på skolgården.
Sedan hem till mamma igen och lekte lite till och så kom morfar hem till barnens stora förtjusning. Mamma gjorde mat igen och det blev kotlettrad, klyftpotatis och bea. Gott skit det också!
Abbe gillade väl inte köttet riktigt men däremot mammas blomkålsmos som hon skulle ha till sin mat...
Jag hann ta mig en cykeltur genom Hagalund också innan det blev dags för hemfärd strax före tio. Albin och Alice somnade i bilen.
En helt underbar dag hade vi!

Ockelbo marknad mm

I fredeags mötte vi mamma i Ockelbo och gick sedan på marknaden. Det enda jag handlade var en brödkasse från Mattes bröd. Vi fikade på Trillin. Barnen tog glass och jag en krämbulle som jag ångrade efteråt.
Jag tror Pontus synade varenda stånd i en kvart. Alltså de han var intresserad av...
Barnen hade egna pengar med sig och Pontus köpte två klistermärken för 50 kr, Alice köpte en sådan där hjulkäpp med godis i och Wilma köpte en stoor klubba.
Wilma och Alice åkte en varsin karusell och så köpte vi en del lotter.
När vi kom drygt halvvägs genom marknaden så öppnade himlen sig. Vi hade bara två paraplyer med oss så vi blev ganska eller väldigt blöta! Strax innan vi kom till bilen var jag bara tvungen att ta av mig skorna och plaska lite extra i vattenpölarna, det tyckte Pontus var skoj!

På min födelsedag väckte familjen mig efter att de dukat frukost på altanen. Myyys!
Jag ficke ne Refreshmentsskiva och två vispskålar. Vispskålarna hade Pontus och Wilma köpt själva. De hade stått inne på Ica-Maxi och gått igenom pengarna i deras plånböcker för att se vad de hade råd med. Gullungarna!
Jag försökte städa lite med Abbe hängandes i hasorna på fm och så gjorde jag en Britatårta.
I tvåtiden kom mamma och pappa och jag fick blommor och pengar till ett smycke som jag önskar.
Strax innan mamma och pappa åkte så kom Rolf, Agneta och Axel med en fin solros och när de åkte kom Linda, Tomas och Nelly.
Syrran hade pastasallad med sig som hon bjöd oss på. Paket fick jag också! En Halv åtta hos mig-bok, två korgar till uteblommor och muffinsformar.
Syrran och ja tog oss en promenad innan fikat och en till liten promenad efter fikat. Då plockade vi med oss smultron till barnen.

På em idag kom Limpan, Ann-Sofie och barnen och gratulerade mig. Jag fick en pajform med lösttagbar kant i silikon. Ska bli spännande att prova.
Anso och jag tog oss en långpromenad ner till "Tummen". Riktigt skönt att gå var det fast det blåste så väldigt.

RSS 2.0