Albin leker

Albin vaknade kl 11 idag! Då var det blöj och klädbyte och sedan matning.
Efteråt har vi suttit i soffan och lekt. Jag tänkte att det skulle passa bra när Albin var utsövd och nyäten. Han lekte och hade roligt i åtminstone en halvtimme! Han har även lärt sig att hålla i leksaker nu och kan föra dem till munnen så att han kan suga lite på dem.
Pratat har vi så klart också gjort! Det är ju så mysigt för Albin pratar med hela kroppen och man ser att ögonen lyser!

Storbarnsfria i helgen

Lördagen jobbade Patrik så Albin och jag hade en lugn fm hemma! Lite tråkigt var det allt...
Efter lunch åkte vi till Anso och där var det som vanligt desto trevligare! Nybakt till kaffet fick jag också! Vi satt och pratade hela em. Anso hade bara Isak och Filip hemma så vi kunde prata rätt så ostört.
Magnus ringde och bjöd hem oss på mat medan jag var hos Anso så vi drog in till stan så fort jag kom hem.
Hos Magnus och Catrin fick vi grillad fläskfilé, klyftpotatis, bea och tzatziki. Och en god sallad med bulgur i, det var annorlunda men gott! Till efterrätt blev det jordgubbar och glass. Vi åkte hem strax före tolv och jag blev imponerad över att jag orkade hålla mig vaken så länge. Lite jobbigt var det att köra hem.

Söndagen tog vi sovmorgon och sedan hade inte Albin och jag mycket för oss. Tur att syrran frågade om vi ville följa med och handla på Maxi! Albin skrek sig igenom kassan som vanligt han. Då var han hungrig! Som tur var fick jag hjälp att packa kassarna. Jag tror folk tycker det är lite jobbigt när han skriker så väldigt så de vill bli av med oss så fort som möjligt.
När vi kom hem hade barnen kommit hem! Så det blev lite kramkalas! Packade in varorna och gick och väntade på att Albin skulle vakna. Han sov i bilen! Men när klockan var 17.30 så tyckte jag att det var lika bar att åka till syrran innan han vaknade och blev hungrig. Kl 18 var det mat där. Underbart gott var det! Tjälknul och potatisgratäng. Till efterrätt fruktsallad och grädde. Barnen åt som om de aldrig hade sett mat förut!
Avslutade middagen med att gå och titta på Tomas nyfödda kalv som inte ville visa sig...

Mat och bakblogg

Jag skulle så gärna vilja ha en mat och bakblogg! Jag har redan kommit på vad den ska heta!
Men syrran tvivlar på att det kommer att uppdateras något i den...
Man måste väl kunna få göra ett försök, eller hur? Vad tycker ni ska jag försöka?
Jag undrar om man ska ha den på någon speciell matbloggar-sida och så skulle jag nog behöva lära mig att lägga in bilder...
Nu hoppas jag verkligen att jag får några kommentarer på detta!

händelserik dag

Wilma började dagis tidigare idag för att de skulle träffa sina nya fröknar på 6-års så Alice och jag stannade kvar på skolgården och lekte i väntan på att klockan skulle bli nio. Under tiden gör jag upp med syrran att jag ska komma till henne efter lämning- Jag hade ingen lust att åka hem och tillbringa en tråkig fm hemma...
Hos syrran får jag kaffe och blåbärspaj och så börjar vi fundera vad vi ska hitta på. Det blir bakning!
Vi provar två recept ur tidningen Hembakat! Kardemummakakor och så tror jag de andra heter Kulla-kakor. De verkar vara identiska med min farmors Kumla-kakor!
Vid lunch åker jag och hämtar en låda Thai.mat som vi delar på men ingen av oss tycker den smakar särskilt gott.
Jag ringer till Pontus och berättar att jag kommer hem lite senare än honom för att jag väntar på att kakorna ska kallna. Men på hemvägen kommer jag på att jag nog måste hämta Wilma tidigare för att hon började tidigare så jag blir väldigt sen hem.
När vi kommer hem bär det av vidare mot Anso för hon undrade om vi ville komma och fika och där får vi världens godaste rabarberkaka! Det var kolatäcke på den och jag fick receptet!
Vid fem börjar Pontus fotbollsträning så vi åkte direkt dit och sen vi lämnat Pontus fortsatte vi andra hem för att laga mat, Jag provade att göra lasgne med färska lasagneplattor men jag tyckte inte det blev någon hit.
Iväg för att hämta Pontus och sen hem till svärisarna för att fira Clarys 62-års dag. Där fick vi hemgjord tårta med bär på. I niotiden fick jag bråttom hem för då är Albin så trött så att ingenting är bra, han bara grinar.


Wilmas tappade tand

Wilma har gått och sagt till mig iveckor att jag ska känna på hennes tand för att den är lös men jag har omöjligt kunnat känna något. Nu på slutet så har jag inte känt för jag har inte trott henne. Men så härom dagen så syntes det tydligt att den var lös och igår så tappade hon den! Nu ligger den i en plastmugg och väntar på att tandfen ska komma och byta ut den mot en slant!

Albin fick även sina första sprutor igår! Förra veckan när han skulle fått dem så fick han inte ta dem för han åt en penicillinkur. Men igår gick det bra efter att de kollat hans temp. Jag berättade att han var lite snorig och då ville de kolla så att han inte hade feber för säkerhets skull. Han skrek lite när han fick sprutorna men det gick snabbt över. Vi kollade även en vikt och nu väger Albin 5,6 kg!

mors dag

Jag "blev väckt" Av POntus och Wilma som kom med frukost på sängen! Wilma hade gjort en present som hon slagit in i en tapetbit som blev över efter tapetsering av hennes rum. Pontus hade gjort negerbollstårta! Och sex st vanliga negerbollar som låg runt om. En för varje familjemedlem och Albins skulle jag äta upp så att han fick i sig den senare. Själva frukosten var en bit Hönökaka med cognacsmedwurst och ett halvt glas nyponsoppa (den tog slut)! Riktiga go´bitar mina barn! Det värmer ett modershjärta!

På fm åkte vi till Clary och hon blev glad för sin paprikaplanta. Gott fika fick vi så klart och fryst Schwarzvaldtårta. Det är den enda Schwarzvald jag gillar. Den frysta alltså!

Så vidare mot Hamrånge med ett stopp för lunch på McDonalds. Jag var in på Maxi och köpte blommor åt mamma. Linda hade köpt en LCHF-bok så vi gav bort det tillsammans.
Hos mamma fick vi också gott fika med hemgjord tårta. Till kvällsmat blev det grillat. Apgott!

RSS 2.0