Nyårsafton

Patrik jobbade idag så jag och barnen passade på att åka till syrran på fm fika. Det fanns även saffranscupcakes som lockade förstås. Barnen lekte bra där, inte ens Pontus tjatade och ville hem.
När klockan närmade sig lunch började syrran fundera vad hon skulle bjuda på och då kläckte jag den briljanta idén sallad! Jag tänkte att då kan alla äta trots allergi och även de som är kräsna bör hitta något. Så jag åkte och handlade lite medan syrran började förbereda och lägga upp i skålar med ingredienserna var för sig.
Riktigt gott blev det och jag tror alla blev mätta.
Glass blev det till efterrätt.
Patrik kom och åt efter jobbet och när han åkte så fick han ta Pontus med sig hem. Vi andra klädde på oss och gick ut i det härliga vädret. Vi gick och tittade på Britt-Helenes hästar.

Albin somnade i bilen på väg hem och det var skönt så att jag kunde duscha och fixa mig lite i lugn och ro. Hann även med att läsa lite bloggar.
När alla utom Albin var duschade och nyårsfina åkte vi iväg till Ann-Sofie för nyårsfirande.. Barnen har längtat!
Gud vad Albin lekte bra där! Jag får nog åka bort lite oftare tror jag...
Vi fick oxfilé, potatisgratäng och sallad och till efterrätt var det fruktsallad som är så gott. Det blev förstås chips och godis också så nu är man riktigt mätt och belåten.
Tiden gick fort och alltför snabbt var det dags att åka hem...
Får se om jag orkar vara vaken till tolv nu då...

Har ni gett några nyårslöften då?
Det har inte jag tänkt men jag ska i alla fall försöka lova mig själv att komma igång med någon form av träning!

Bra dag idag

Mamma sov här i natt som var. Hon var barnvakt igår och bestämde sig för att stanna även idag då barnen skulle slippa gå på dagis/fritids i två timmar.
Skönt att ha mamsen här! Fick maten serverad igår när jag kom från jobbet och städat en hel del har hon också gjort. Idag passade vi på att åka och klippa Pontus och Wilma när ändå mamma var kvar.
Vi hade tur och behövde inte vänta länge alls innan Pontus blev klippt. Medan Pontus klipptes så gick Alice, Albin och jag och köpte en julklapp till Nelly. Alice bestämde att Nelly skulle få en lika paljettröja som Alice ska ha på julafton. En matchande portmonnä hittade Alice ocks. Den tyckte hon att Nelly skulle använda när hon blev större och sa gå på disco.
När Wilma klippte sig gick Pontus och jag på Team Sportia för att leta en pulka till Nelly. Det blev en rosa!
Pontus hittade sig någon åkgrej som han önskade i julklapp så jag frågade honom om han kunde låta bli att svallra vad han skulle få om jag köpte den och det lovade han med ett flin på läpparna.
Vi gick in på Hansens konditori för att hitta något gott till em-kaffet och ut kom vi med fyra bakelser. En röd princessbakelse och tre st med chokladmousse och pärongrädde.

Vi hade en riktigt mysig lunch på Monroes. Jag njöt av en plankstek, tjejerna åt hamburgare och Pontus tog en pizza.

Men sedan var det dags för hemfärd och stundande jobb för min del. Vi hann trycka i oss bakelserna innan i alla fall!

RSS 2.0