Pynt

Nu ska jag nog snart gå ut och hämta julpyntet!
 
Känns som att jag inte gör mycket annat än röjer.. Tänk om vi kunde lära oss att hålla lite ordning. Då skulle det int behöva bli röj varje gång utan mer lite normal städning. Men, men, jag fortsätter att leva på hoppet,
Mamma har varit här och hjälpt till. Hon har satt upp julgardiner åt oss och dammat, dammsugit och torkat goöv i de flesta rummen på nedervåningen.
Nu återstår "bara" för moss att plocka ihop överallt...
Jag gjorde en hel del i vardagsrummet igår och idag rev jag i åt barnen så vi har hjälpts åt med att få ordning i hallen, Så där kan vi börja pynta nu!
 
På morgonen var vi till skolan och tittade på en julteater som Alice spelade. De var så duktiga. Oturligt nog hade Alice tagit hem sina luciakläder igen och glömt dem hemma. Hon kom till mig och var ledsen efter föreställningen eftersom hon inte ville vara tärna. Alice undrade om jag skulle stanna med henne hela dagen i skolan och eftersom hon varit ledsen så sa jag att jag kunde skjutsa hem Albin och mamma och komma tillbaka till skolan.
 
Jag tycker faktiskt att fröken hade kunnat ring mig och frågat om jag kunde komma med luciakläderna!

Känner mig lättad

Albin skulle ha sövts imorgon för att genomgå en njurfunktionsundersökning. Jag kontaktade sjukhuset igår för att jag hade lite frågor angående Emla och Albins pågående förkylning. Det blev då bestämt att vi skulle höras idag för att avgöra om Albin kan genomgå narkosen eller inte. Läkaren som ringde mig idag avgjorde att vi skulle skjuta på undersökningen. Det är onödigt att ta några risker eftersom Albin inte är helt kry.
Jag kände mig otroligt lättad då jag har gruvat mig för det här länge. Jag hatar när Albin ska sövas! Det är alltid en oro.
Vi ska i alla fall till dietisten på sjukhuset imorgon och prata om Albins allergi.. Jag skulle hellre åka på Pontus lucia förstås... Vi får se hur vi gör.
Jag har lyckats få ledigt på fredag då det blir luciafirande i Alices klass. Hade sådan tur att en vikarie på jobbet kunde ta skiftet åt mig!
 
Det blev plocksallad till middag idag enligt Wilmas önskemål. Gott var det! Vitlöksbröd till som jag nästan föråt mig på.
Pontus undrade igår om jag kände till Raggar-Olsson. Så idag tittade vi på ett avsnitt av Böda camping. Barnen ville väldigt gärna åka till Böda!
 
Nu är barnen nattade och Patrik och jag ska strax titta på Bonde söker fru. Vi tittar på datorn så fort avsnittet varit på tv. Det börjar ju precis när jag nattar barnen så jag missar en del annars.

Oväntade möten

I söndags på väg hem från Hamrånge så stannade vi på Max och åt. Vem kommer in där då om inte min morbror Sture! Otroligt sällan jag träffar honom så det var trevligt. Han påstod att han skulle komma och hälsa på oss i jul... Den som lever får se!
 
Pontus och jag var till Valbo nu ikväll. Pontus behövde en tomtedräkt och så skulle vi titta på skor. Pontus och jag satt och provade varsitt par skor när det är någon som kommer och säger: Hej, jag tyckte väl att det var någon jag kände igen!
Det var Stefan och jag kände först inte igen honom. Men trevligt att träffas var det allt! Vi pratade en stund men gick sedan åt skilda håll.
Pontus och jag gick till Caf´´e Madame och så småningom kommer Stefan också dit och fikar med oss. Mycket trevligt!
 
Nya skor och tomtedräkt till Pontus blev det och Emlaplåster till Albin. Jag fick ingenting...
Vi handlade mat på Coop också.
Pontus planerar att bjuda moster på julbord på lördag!
På hemfärden ringer Pontus mobil och är Patrik. Han undrar vart Pontus lagt Tomas jultidningar.
Så Tomas var här på kaffe när vi kom hem!

Det verkar som om....

...jag slipper skjutsa barnen till Hamrånge...
Känns faktiskt lite skönt att slippa eftersom det hade blivit under tidspress. Pontus kommer väl hem ca 14.15 och sedan skulle vi ha fikat, packat åt Pontus och hämtat Nelly innan vi åkte. Kl 17 ska jag vara i Hofors och bowla med jobbet.
Nu kanske jag hinner duscha och välja kläder i lugn och ro! Pappa kommer hit och så får han ta vår bil till Hamrånge så de får plats hela gänget.
Det ska bli kul att bowla med tjejerna från jobbet men alla blir inte med. Några har valt att gå på julgalan i Sandviken istället. Vi var där förra året men jag tyckte inte att det var någonting för mig.
Efter bowlingen ska vi äta på Bergsmannen. Hoppas att det blir någonting gott!
 
Albin har tråkigt och sitter och spelar Bubble shoot på min telefon. Han längtar efter barnen! Och morfar! Albin ska bjuda morfar på sin äggfria rulltårta. Morfar får känna sig hedrad för ingen annan har hittills fått smaka på den.
 
Ute skiner solen så jag längtar ut! Albin gillar inte snö så det är väl lika bra att vi håller oss inne.

Snökaoset som uteblev

Det skulle ju vara snökaos idag...
 
När jag vaknade var det helt vindstilla och snöade lite lätt. Ingenting verkade ha hänt över natten. Skönt! Nu snöar det ordentligt och bläser lite grand så vi får väl se hur det blir i em. Jag har lovat Pontus att v ska åka på bmx:en om inte vädret blir så dåligt.
 
Albin och jag sitter och myser och tittar på Rorri. Albin var så gullig när han sa: Mamma, kom sitt här, bredvid mig!
 
Satte upp lite stakar i föstren i måndags men självklart är det ju två som inte vill lysa och det är såå tråkigt att byta lampor. Man vet ju inte vilken som är trasig...
Några julgardiner har vi inte fått upp...
 
Mina planer för dagen var att städa ett rum riktigt ordentligt och sedan skulle jag julbaka och tvätta.
Rummet orkar jag inte ta tag i... Baket har uteblivit hittills, delvis pga mjölkbristen... Tvätta går nog inte... Avloppet verkar vara fruset.
 
Fick hem en tidig julklapp igår! Den kanske inte var till mig iofs... Men bra var den i alla fall! Nötkött!

Åtta dagar...

...i sträck har jag jobbat nu. Det blir underbart att vara ledig imorgon!
 
När jag kom hem från jobbet hade vi besök av mamma och pappa. Såå längesedan jag träffade pappsen.
Vi drack lite adventskaffe och tände första ljuset.
 
Ute är det ca20 minus och jag hatar det. Kallt både ute och inne... Allt blir så mycket jobbigare när det är så här kallt. Man vill inte gå ut alls och ska man åka någonstans så måste man skrapa rutor och det dröjer hur länge som helst innan det blir någon värme i bilen.
När jag är inne växer jag typ fast på soffan under en filt. Ingenting är roligt när man fryser hela tiden...
 
Vi har avverkat en omgång magsjuka här också. Väldigt ovanligt att vi har magsjuka i huset innan jul. Den brukar alltid drabba oss i början på året. Som tur var så klarade Patrik och jag oss.
 
Stackars Albin hade vattkoppor, magsjuka och förkylning samtidigt han. Lilla hjärtat! Nu snorar han och hostar som vanligt. Jag tror att den förbannade hostan varar för evigt...
 
Ingen advent har vi fixat heller. I köket har vi fått upp en enda stake... Jag har ju jobbat hela tiden så det har inte blivit av. Albin och jag får försöka imorgon. Det skulle vara så mysigt med lite mer julstämning i fönstren nu när det är snö ute!

RSS 2.0