Äggprovokation

Albin och jag började dagen med att baka bullar penslade med ägg!
 
Vi har fått instruktioner om hur vi ska gå till väga när vi provocerar med ägg.
Idag ska Albin få en tugga av en bulle penslad med ägg och efter två timmar och ingen reaktion så ska han får två tuggor till.
Nästa dag och dagen därpå ska vi utöka bulldosen upp till en hel bulle.
Sedan blir det samma sak med sockerkaka och pannkaka.
Om det inte skulle gå bra och Albin visar lindriga symptom så går vi ett steg tillbaka och om det går bra så kör vi på. När han har fått i sig en hel skiva sockerkaka eller en halv pannkaka så har han fått i sig 1/3 helt ägg och då är det färdigt enligt instruktionen.
Vi ska hålla kontakt med dietisterna på barn under tiden vi håller på och om det går vägen så hoppas jag att vi får en vidare instruktion.
Eller räknas Albin som icke äggallergiker då?
 
Första bulltuggan intogs vid 10.30 så nu får vi se hur det går...
 
Albin och jag satt nyss och tittade i en bok om Blixten Mc Queen och där stod en figurs namn (Mack) på båda sidor på ett uppslag och Albin såg då att det stod samma sak. Sedan sa Albin: Den här jag börjar på om A:et i Macks namn. Jag frågade då om han lärt sig det på dagis och det hade han!

Wilma 9 år

Strax före sju väckte vi Wilma med lite skönsång, frukost på sängen och paket.
Hon fick bara saker som hon önskat sig! Ett Sylvanian family sjukhus och en skoter med två figurer i samma serie. Bindeezpärlor, en nyckelpiga som var kombinerad kudde och ryggsäck. Hon fick nog något mer också som jag inte kommer ihåg...
Skickade iväg barnen till skolan och sedan satte Albin och jag igång baket. Vi började med glutenfria cupcakes och sedan blev det negerbollar.
Iväg till affären en sväng för att inhandla lite fler bakingredienser och ingredienser till kvällens salladsbjudning.
Mer bakning: glutenfria kolakakor, Britatårta, chokladmuffins och cheesecake.
Vi hann även med att laga mat. En pasta och kebablåda blev det. Gott!
Barnen började droppa in och Alice ringde och frågade om mormor och morfar var på g. Det var de och de hade Nelly med sig. Vi dukade fram fika och fikade sedan när de hade kommit.
Av mormor och morfar fick Wilma pengar, fårskinnstofflor och ett påslakanset med hjärtan på som jag tyckte passade Wilma så bra då hon är född på alla hjärtans dag.
Alla barnen fick chokladhjärtan eller ett alla hjärtansdagägg utav m och m också och jag fick rosor.
Clary kom också med godis åt barnen och Wilma fick halsband, skrivböcker, barbie och barbiekläder av henne.
Sedan kom syrran och vi började fixa med maten som Wilma valt: plocksallad!
Mitt i maten kom även Tomas men han ville inte ha någon mat.
Wilma fick en discokula av syrran och av Tomas fick hon några sopgubbar och ett spel. Wilma var mycket nöjd med sin dag men tyckte att det var synd att den gick så fort!

RSS 2.0