Tove

Nu har jag nattat Albin i vår säng! Annars brukar han somna på mitt bröst i soffan. Men ikväll blev det så sent att jag tyckte det var lika bra att lägga honom uppe på en gång!
Annars har vi inte gjort mycket idag. Pontus har varit på minigolf-kalas som Wille hade. Patrik håller på och lägger in golv på Wilmas rum så nu är det inte mycket kvar! Ser  verkligen fram emot att hon kan flytta in där!
Ikväll låg barnen och pratade en bra stund ingen innan de somnade och jag tror att det kommer att bli mycket lättare för Wilma och Alice att somna när de får flytta ut från Pontus rum!

Igår hade vi en riktigt trevlig dag! Vi åkte till Tove på morgonen. Inger och jag hade kommit överrens om det dagen innan. Det gick riktigt bra för tjejerna att leka den här gången.Wilma var inte så sugen att följa med dit för sist fick de ju inte låna något av Tove...
Den här gången hade hon bara ett utbrott. Men det gick över fort!
Vi hade tur att få både fika och lunch där! Stuvade makaroner och köttbullar fick vi och brudarna åt med god aptit!

När vi kom hem ringde syrran och det blev så småningom bestämt att de skulle komma och fika. Även gunga då enligt Nellys önskemål!
Ett par tjejer från Wilmas klass kom också hit och lekte. De är tvillingar och heter Emma och Ida.
När alla hade åkt hem satte jag en Pizzabotten på jäsning och så gick hela familjen upp och matade Jerrys höns med lite gamla matrester.
Pizzan blev det salami,feta,rödlök och mozzarella på och resultatet blev riktigt gott!
Efetr det fick barnen plocka ihop sina leksaker innan det blev fredagsmys. Till och med Albin satt snällt och tittade på filmen så mamman fick chansen att ta hand om lite tvätt.


Vernissage

Igår var vi på vernissage på Wilmas dagis. Mamma var också med. Barnen började med att sjunga vackert för oss! Sedan var det mingel inne! Tittade på barnens alster och blev bjudna på bål med tilltugg.
Wilma beskrev för mig tidigare vad vi skulle bli bjudna på: Kiwi som man skulle doppa i buljong! Det verkar konstigt sa jag, det kanske var kiwi som skulle doppas i fondue.
-Ja, det var det nog, sa Wilma! Hon verkade nöjd med det och så tänkte vi inte mer på det.
Strax innan vi skulle åka till vernissagen kom hon på vad det egentligen var: Bål!

Lingon&blåbär

Det var dags för bvc-besök i morse kl 10! Albin hade verkligen blivit lång, 60,5 cm! Det var även dags för första sprutan men den fick han inte. Vi skulle få komma tillbaka och få den när han avslutat penicillinkuren.
På em var vi till syrran och fikade. Hon fixade en rabarberpaj lite snabbt! Och som jag njöt av den... Jag hade rådgjort med sköterskan innan om hon tyckte att jag skull fortsätta med den mjölkfria kosten men hon tyckte bara att jag skulle undvika att dricka mjölk. Så pajen var det första goda jag ätit på länge!
Vi tog en liten promenad hos syrran också och då halkade Alice i lera. Så syrran och jag fick oss ett gott skratt! Men Alice var inte lika nöjd med fullt av lera överallt. Desto nöjdare blev hon sen när hon fick duscha hos moster!
Det berättade hon till och med för Patrik när vi kom hem!
Efter det hastade vi hem och lagade mat och sen åkte Albin och jag till Ann-Sofie på Lingon&blåbär party. Jag hade bestämt mig för att inte handla något men det gjorde jag ändå! Så klart!
Hittade en så fin klänning som jag till och med tyckte själv att jag passade bra i! Men den var dyyyr... Ett par jeans till Pontus köpte jag också.

UVI

Jag har ju tyckt ända sedan i onsdags förra veckan att Albin är ovanligt skrikig och han borde ju börja bli bättre nu både efter operationen och med tanke på min mjölkproteinfria kost.
Igår kväll fick vi veta att han har urinvägsinfektion så ny är det en högre dos penicillin som gäller i en vecka framöver.
Men redan idag känns det som att jag har en ny unge... Hoppas att det håller i sig! Stackars liten vad ont han måste ha haft om han nu haft lika ont som jag hade när jag hade uvi senast.

Idag på fm var Albin och jag in en sväng till Gävle.Mamma kom och var barnvakt eftersom jag hade en tid att passa kl 10. Sen var vi till Barnens hus och köpte ett babygym åt Albin. Sååå fint med mumin på!
Vi käkade på en Thai-kiosk utanför Maxi. Mums var det! Vi hann även in en snabbis på Maxi men där blev inte mycket handlat.
När Pontus kom hem så ringde han till Daniel och bestämde att de skulle leka. Strax efter ringde Anso och undrade om de kunde komma men de hade ingen lust när Pontus skulle bort.
Thea följde med Wilma hem efter dagis idag och Tove kom och lekte med Alice.Tjejerna var glada att ha kompisar här! De lekte bra trots att de fick hålla sig inne eftersom det spöregnade.
Vid fem hämtade vi Pontus  för att åka vidare till fotbollsträningen som han skulle vara med på för första gången idag. Han verkade tycka att det var roligt i alla fall.

Ruts stuga

Igår hade vi en härlig dag vid Ruts stuga! Vi fick ju så klart åka i två bilar. Albin och jag åkte och handlade lite grillkött, läsk, en stoor godispåse och fikabröd. De andra åkte före upp till stugan och tände grillen.
Efter maten lekte barnen och Patrik och jag satt och pratade en stund. Sen spelade vi kubb. Så skoj!
Alice och Wilma fick stå lite längre fram för att de lättare skulle träffa och jag tror nog de träffade fler gånger än jag...
Första gången vann Patrik och Pontus och då sa jag att vi skulle killa upp dem som straff så vi jagade dem en stund. Nästa gång Alice "vann" (alltså fick ner en) Så sprang hon och sa killa upp mig mamma!
När vi kom hem hade jag en pärs med Albin, han bara skrek och skrek.
När jag väl fått honom att somna så ville jag inte väcka honom genom att resa mig upp. Han sover alltså på min mage! Så kvällsmaten fick Patrik fixa. Det blev vattenstuvade makaroner och korv. Pontus tyckte att pappa gjorde sådan god mat att han borde vara med i "Halv åtta hos mig"!

Idag har Patrik hämtat vårt nya kylskåp så det ser jag fram emot att börja använda imorgon!
Annars har vi tagit några promenader, varit ute mycket, tvättat och så har Wilma lekt med Thea.

Jag har även börjat med mjölkfri kost idag för att eventuellt få ett slut på Albins skrikande. Det verkar ganska lovande hittills! Men jobbigt att hitta på vad man ska äta och dyra ingredienser-


operation

I måndags blev min lilla kille opererad. Redan innan födseln har man kunnat se via ultraljud att han haft förstorade njurar och vi har varit inlagda på Akademiska för att utreda orsaken till detta. Men läkarna hittade inte vad de sökte och nu skulle de gå in via urinröret för att lägga in några rör som skulle avlasta njurarna.
Men till min stora glädje hittade de en valvel i urinröret som skars upp. Och det var det man från början hade trott att det var så det var ju tur!
Inför operationen skulle ju Albin fasta i fyra timmar och det var jag riktigt orolig för. Jag väckte honom innan det var dags för fastan och försökte mata honom men han var inte speciellt hungrig men åt väl lite i alla fall! Och det gjorde mig ju mer orolig... Sen sov han en stund men inte så länge på morgonen som han brukar och så var han väl vaken en stund  men sen fick jag honom att sova en stund till. Efter det var det dags för bad och sen gick vi ner till operation. Så det hela gick ju riktigt bra trots allt!
När det var dags att lämna ifrån sig Albin för operationen så hade jag inte långt till tårarna. Han är ju alldeles för liten för att sövas min lill-kille och jag var orolig att han inte skulle vakna. I ungefär en och en halv timme fick vi vänta och sedan kom en sköterska och sa att vi skulle få gå ner till Albin på uppvaket och då kändes det så skönt!

Det dumma med den här valveln är att Albin måste sövas igen om en månad för att kika så att det som skars upp inte har växt igen. Men den dagen, den sorgen...
Nu är vi bara glada att vara hemma igen. Vi ska dock in till Gävle sjukhus på fredag för att ta bort en kateter som Albin har kvar sedan operationen. 

Oj, oj, oj!

Det drar ihop sig till en stressig dag igen! Dags att få i sig lite rester till lunch nu. Strax efter att Pontus kommit hem är det dags att packa in vagnen och bege sig upp till Hofors bmx-hall. Pontus är så lycklig när han får åka dit och jag tycker det är så tråkigt!
Undrar vad vi andra ska hitta på medans då... Jag önskar att jg visste någonstans i Hofors där det finns en lekpark som vi kan vara i när Pontus cyklar! Det är för kort tid för att det ska vara idé att åka hem.
Efteråt är det bara att stressa hem och fixa lite kvällsmat och sedan iväg till Granngården för att lämna de tre äldsta där innan jag åker på det efterlängtade Me&I-partyt hos syrran!

börja blogga

Det är väl dags att försöka sig på att börja blogga igen nu! Jag har tidigare bloggat på familjeliv i perioder men har inte skrivit något där sedan Albin föddes.
Så nu ska jag försöka mig på det här men får skriva mer när jag inte har en sovande baby i famnen.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0