Åska

Lämnade Albin på dagis till kl 9 och for sedan hem och tog en promenad. Plockade äntligen årets första bucket med vitsippor.
Duschade, vek tvätt, lade ut grejer till försäljning, hängde tvätt mm när Albin var borta.

När vi kom hem från dagis ville Albin leka med H och M så vi slängde iväg sms till deras mammor. H: s mamma ringde upp direkt. Hon hade just hämtat honom och han ville komma och leka. M kunde dessvärre inte idag.
Men det är så himla roligt att barnen har kompisar!
Det planerades även för lek i helgen med Albins kompisar.

Alice blev hämtad på miniorerna vid tre och sedan satte Wilma, Alice och jag igång med lite röj i vardagsrummet uppe. Brudarna är rätt taggade då jag lovat att de ska få ha pyjamasparty när det är färdigröjt där.

Pontus kom hem och hade kompis S med sig. De gick förstås direkt ut till Epaämnet!

H blev hämtad strax innan vi skulle käka. Hemgjord mos och ugnsfalukorv blev det till middag. Jag gjorde även pressgurka till men persiljan saknades...

17.30-18.45 hade brudarna fotbollsträning men den fick avbrytas efter en halvtimme då det blixtrade och dundrade. Snöade och regnade gkorde det också så det var ett par dyngsura tjejer jag fick med mig hem. Alice frös så hon skakade så hon fick låna min jättejacka till bilen.

Jag satte Pontus och S på att göra microkladdkaka till kvällsfikat och den smakade mumma förstås!

Jag började rita av mönster till lite egosömnad men när jag skulle börja tillklippningen av tyget så märkte jag att jag missat rita av en halv del så då tröttnade jag och la det åt sidan. Gjorde klar en beställd uggla istället!

Folkrace

Vi packade med osslite fika och for på folkrace i Kyrkberget på fm. Mamma, pappa,syrran och Nelly var också där. Riktigt spännande och en hel del rullningar. Det var bara juniorer och damer som körde idag.

Kom hem i tretiden och då blev det först kaffe och sedan gick vi ut och började planera trädgården på baksidan. Patrik hade köpt en svartvinbärsbuske, en krusbärsbuske och två sorters jordgubbsplantor som vi planterade.
Så småningom ska vi lägga lite plattor mot huset på baksidan så att man kan ha trädgårdsmöbler där och sitta i morgonsolen.
Wilma hjälpte mig att plocka undan lite skräp på baksidan och så plantetade vi penseer. Hon var så ivrig och ville bara göra mer.

Längtade efter riktig mat till middag efter två dagar med bara skräpmat. Pannbiff, sås och potatis fick det bli och det satt som en smäck i kistan!

Wilma fick iden att vi skulle baka på kvällskvisten så hon gjorde chokladmuffins med strössel på och jag gjorde vaniljkakor. Sedan bjöd vi familjen på kvällsfika.


Särstaparken

Mamma kom tidigt imorse för att agera städhjälp. Så det är väl vad vi gjorde fram tills barnen kom hem. Städade alltså!
Jag gjorde ett avbrott för att skjutsa Albin till dagis och gå på utvecklingssamtal för honom. Allt var bra som vanligt! Han hade till och med haft ett litet "föredrag" tillsammans med några fler barn inför klassen.

När jag kom hem tyckte mamma att det hade tagit så lång tid att städa övervåningen...
-Det är väl inte konstigt, sa jag. Vi har ju så mycket mer grejer!

Toast blev det till mellis när barnen kom hem. Men Albin ville inte ha så han tog digestive med Nutella istället.

Strax efter tre mötte vi upp syrran och Nelly i nya lekparken bakom macken i Torsåker. De har gjort så fint där! Finns en grillplats också! Och egen skylt med namn.

Efter ca en timmes lek var det dags för brudarna att byta om i bilen. Kl 16.30-17.45 var det fotbollsträning på Stålringen. Jäklar så duktiga de var ikväll. Kämpade som sjutton och Alice vågade ta av de större tjejerna bollen.

Jahapp, ombyte i bilen blev det för Alice igen. Nu var det discostassen som skulle på! På disco skulle hon minsann fast hon var svettig och dan. Och kom en halvtimme efter alla andra. Alice fick äta medhavd pannkaka till middag.

Mat och fredagsmys hemma. Jag började äntligen klippa till Pontus huvtröja som hsn tjatat om länge nu.
Lite virkat blev det förstås också på kvällskvisten! På snäckskalssjalen och en uggla.

Men nu blir det god natt eftetsom det är tidig uppstigning imorgon.
Natti!

Förvånad

Snacka om att jag blev förvånad när Wilma kom ut och satte sig i bilen när jag kom hem! Hon berättade att hon ville börja på fotboll. Som jag har tjatat på henne om att ha någon aktivitet och då helst sport.
Jag frågade hur det kunde komma sig att hon ändrat sig och gjorde henne införstådd med att det skulle innebära två träningar i veckan.
Det var det ingen fara med sa hon bara hon fick vara med på cuper och sådant. 
Hon påstod att hon inte fått det för några år sedan då hon provade på fotboll.
Men som jag minns det så var det  möjligtvis bara en cup och då kunde jag inte skjutsa henne pga att jag jobbade.

Så nu är det bara att dra iväg och köpa fotbollsskor på torsdag! 

Mamma och pappa hade hämtat barnen på dagis och fritids och så hade mamma skalat potatis tills jag kom hem. Härligt! 
Pappa fick agera grillmästare då jag inte kan tända grillen själv. Vi grillade skinkschnitzel och majskolv till barnens stora förtjusning.

Fick in Wilma i duschen på kvällskvisten mot att vi gjorde något kul efteråt. Jag gjorde kladdkaka och det var visst roligt nog.

Albins döskallesjal blev klar ikväll och han var såå nöjd! Jag har även påbörjat ett nytt projekt. En snäckskalssjal.

Delade upp garnerna från senaste Ratrikabeställningen och insåg att jag är kass på att beställa till I... Så jag fick göra en till beställning direkt. Men det var bara bra då barnen och Nelly gjort fler ugglebeställningar.

Rondellen

Fick förstås skäll av Alice då jag hämtade hennes hos F idag. Jag kom typ tio minuter för tidigt...
Och nog märktes det när jag kom att de hade roligt!

Efter att skjutsat Wilma till I på pyjamasparty så hade vi planerat en middag på Rapido men det var så fruktansvärt många bilar utanför så vi ändrade oss till Rondellen.
Där testade jag kyckling i bröd. Himla gott faktiskt! Även om jag önskat lite mer grönsaker.

Hem för lite fredagsmys. Barnen tittade på film och jag sydde. Alldeles innan läggdags mös jag lite med Albin i soffan.
Det är ju så roligt att sy födelsedagspresenter. Hoppas att gåvorna blir lika uppskattade som jag tycker att det är roligt att sy dem!
Påbörjade en lite glassklänning till en femåring igår och sydde klart den idag. Mönstret är från HSOJ. Jag skippade fickorna och att ha den tvåfärgad bara.
Gjorde ett avbrott i syningen för att kolla på Ack Värmland. Det programmet gillar jag. Annars är det inte mycket jag gillar i tv-väg.

Inte roligt

Började nyss ett inlägg med rubriken roligt... Men det försvann. Så nu börjar jag med inte roligt.

Jag har konstaterat vad jag lider av just nu:
Tristess!
Det var längesedan jag hade så där riktigt roligt så jag bara skrattade hysteriskt och allt var bara tok och roligt. Det vill jag snart uppleva igen!
Jag kände verkligen hur jag behöver det idag.
Så om du är en lite tokrolig och galen människa så hör av dig så vi får umgås och jag kan råda bot på detta!

Albin försökte få tag i någon kompis imorse men det var lika omöjligt som vanligt. Däremot bestämdes att Albin skulle få komma till W på lördag vilket resulterade i en mycket nöjd Albin.

Vi for till mamsen istället. Albin lekte med morfar och mamma, syrran och jag handarbetade. Jag gjorde färdigt mammas uggla. Den har en sådan härlig färg!
Efter lite lunch och kaffe åkte vi hem till Alice som väntade.

Wilma och kompis T kom strax hem. Jag bakade kladdkakecookies och de gjorde smoothie till mellis.

Syrran ringde och frågade om vi ville med till en lekpark så det gjorde vi. Tom Wilma och T följde med. Dessvärre regnade det när vi kom dit. Lite uppehåll och sedan en hagelskur på det. Då åkte vi hem! Jag tror nog att barnen roade sig ändå. Det gjorde i alla fall syrran och jag!

Hem och gjorde en skinkpizza och en salamipizza till middag. Alice läste läsläxan för mig medan jag virkade på Albins döskallesjal.
Sedan sydde Wilma och jag. Wilma sydee ett pannband till en vän och jag började på en present till helgens femåring.

Stålringen

Fick ett uppdrag idag! Så efter lämning på dagis åkte jag till Media Markt och köpte ett nytt modem. Efter det träffade jag mamma inne på köpis men vi kom överens om att åka vidare till Owe Jansson. Där köpte jag tyg till vimplar till Alices rum. Vi åkte tillbaka till köpis och lunchade där. En sväng på H&M och Ikea hanns också med. På Ikea träffade jag några av mina hett efterlängtade fd arbetskamrater.

Alice kom hem ca 13.20 och då bakade vi. Jag gjorde vaniljkaka och hon negerbollar. Wilma fick passa kakan som inte hann bli klar i tid när hon kom från skolan. Jag var ju tvungen att hämta Albin kl 14. Lite matförberedelser efter det. En ny bmx-rätt blev det. Krämig pastasallad med kyckling efter eget hittepå.

På bmxen hade jag tur att träffa en "kändis" att prata med.
Det var så mycket barn som åkte idag så Albin ville inte åka hela tiden. Det gjorde inget. Han cyklade utanför istället!
Jag tittade även lite på Alices fotbollsträning. Himla bra att det var två aktiviteter på samma tid och plats idag!
Jag var iväg och hämtade Alices nya TIF-dräkt innan hennes träning började. Så hon kände sig nog lite extra snygg idag.

Pontus var in på Ica och hämtade sin nya keps som han beställt. Han såg otroligt nöjd ut! Och den var faktiskt lite fin.

En kvällsfika när vi kom hem och sedan var Wilma och jag ut på promenad. Skönt väder ikväll!

En beställning till ratrika är skickad och så påbörjades ett nytt projekt ikväll. 
En snäckskalssjal.

Syjunta med vi sytokiga

Läste imorse att någon på facebookgruppen Vi sytokiga tyckte att vi skulle ha syjunta via facebook. Iden var ju inte dum så jag nappade förstås!
Började med att fixa ny mudd på mammas tröja. Hon tyckte den jag först satte dit var för tajt. 
Sedan påbörjades projekt New boheme.
Det är alltså denna. Men det bara jävlades. Det var svårt att rita av mönstret...Jag läste fel i beskrivningen så jag fick sprätta massor... Sedan jävlades tråden på symaskinen...
Trodde först det var symaskinen som var trasig men då jag tog ny tråd så funkade den.


Gjorde ett avbrott för matlagning. Pasta med skinksås blev det.
På em fixade Albin fika åt oss. Han var mycket noga med att placera ut en hallongrotta var åt oss vid var och ens plats. Resten av kakorna stod mitt på bordet...

Mamma och pappa kom på besök på kvällskvisten. Tror mamma var sugen på tröjan. Den passade nu perfekt fick jag ett mess om när de kommit hem!

Avslutade kvällen med lite virkning på Gullans döskallesjal.

Börjar om

Sist jag skrev här fick jag åsikter om vad jag fick och inte fick skriva och då tappade jag sugen för ett tag men nu kör vi nya tag.

Albin och jag beställde kaffe hos mamma kl 9 och sedan for vi till Ica Maxi för handling. Inte längesedan jag storhandlade men de hade så bra priser på Maxi nu. Vi hade även turen att det fanns en massa kött med kort datum till halva priset! Jag fyndade lövbiff och fläskkotletter.

Lunch hos mamsen blev det och den bestod av blomkålsmos och chorizo. Albin fick köttbullar istället för chorizon.

Vi for hem och packade in maten och sedan kom Albins vän M. Som Albin längtat.
Alice hade följt med J2 efter skolan och vännen följde sedan med hit när jag hämtade Alice. 
Jag satt ute på altan en stund i finvädret och virkade medan grabbarna lekte

Wilmas kompis I ringde och frågade om hon fick komma så Wilma cyklade för att möta henne.  Pontus hade kompis S med sig hem efter skolan.
Jag bjöd på kotletter, potatis och sås till middag. Åtta barn runt matbordet så dukningen såg ut så här:
Underbart att få laga mat åt många! 
Eftersom det var perfekt torkväder idag så har jag passat på att tvätta tre maskiner.

En del virkning har det blivit under dagen och mer blir det nog ikväll. Eventuellt ett till avsnitt av Arne Dahl också.

RSS 2.0