Pontus shoppar

Började dagen lite lugnt med frukost och sedan kaffe på det. Sedan paketerade jag Tessas tupperware och for iväg med det. Där blev jag bjuden på mer kaffe och då var det svårt att säga nej. Jag hade ju inte tänkt att stanna... Men det är så sällan vi ses så bäst att passa på tyckte jag! Vi hade en mycket trevlig pratstund!
 
Hem för att äta lite korv med bröd. Mycket lättlagat nu under köksrenoveringen...
Runt ett kom tjejerna hem och vid två kom Pontus. Då drog vi iväg till Valbo. Pontus skulle få shoppa lite nya kläder och ett par skor. Det var längesedan jag lovade honom det men vi har inte kommit iväg.
Albin somnade i bilen. Vi hade gjort upp med mamma om att ses i Valbo så hon var snäll nog att sitta med Albin i bilen så att han fick sova vidare medan vi andra gick och fikade på Caf´e Madame.
Pontus och jag fick gå och kika själv en stund och då Köpte Pontus gula chinos, en randig tröja och en grön skjorta på Kapp Ahl. Gula chinos har han önskat sig sedan i våras.
Var in på Teliabutiken och köpte nytt modem. Åskan tog det gamla igår. Ny hemtelefon blev det också.
Mamma och Pontus käkade buff´e och vi andra åt på Sibylla.
Lite snabbhandling på Coop. Där hade de byggt en ny lekhörna som det var svårt att få Albin ifrån!
Och så skoinköp på skohuset.
 
Barnen längtade hem till sin nya kanin Fläckis. De tog ut henne en stund i koppel. När det var läggdags fick tom Fläckis godnattkramar!
 
Ett mycket efterlängtat fredagsmys var det ikväll! Är ju inte ledig varje fredagskväll...
Vi tittade på Åsa-Nisse och åt chips, ostkrokar och lite godis.

Röjer

Tänkte göra ett snabbinlägg med svammel medan jag vilar ryggen...
 
Albin hade tid för ultraljud på barn i Gävle kl 11 idag. Patrik fick åka.
 
Mamma är här så hon städar på övervåningen just nu och jag har varit ute i ladan och röjt och sorterat i mitt klädförråd. Anledningen till att jag började är att det kan vara bra att veta vad som finns i vinterklädesväg redan nu.
Det tar ju slut på overaller mm redan tidgt ute i butikerna.
Mitt röj hittills har resulterat i minst tre famnar tvätt med sådant som ska ärvas och säljas. Tre kartonger med kläder till försäljning. En kasse med sopor. Två stora kassar som ska skänkas till typ röda korset och en stor hög som ska sorteras i storleksordning och sparas så att Albin kan ärva det senare.
En jättefin vinteroverall åt Albin! I övrigt inga användbara vinterkläder...
 
Har för övrigt hela tvättstugan full med smutstvätt men får inte tvätta... Patrik har försökt leda om vattnet till nya köket och då har vattnet varit avstängt vilket brukar resultera i brunt vatten ett tag och någon brun tvätt känner jag då inte för.
 
Nu väntas brudarna hem från skolan om en stund och vi ska väl fika lite på chokladrutorna som mamma hade med sig. Pontus skulle gå på juniorerna för första gången nu efter skolan så han vill ha hämtning vid fyra.

Energi

Jag tycks ha fått tillbaka min energi, tack och lov!
 
Har under ett par månader knappt haft lust med någonting alls. Inte tyckt att någonting varit roligt... Inte ens baka har varit kul... Som jag annars brukat älska att göra!
 
Igår städade jag som aldrig förr och tyckte till och med att det var roligt. Barnen plockade undan (se tidigare inlägg om varför) och jag dammade , dammsög och torkade golv.
Bakade vaniljbullar till fikat och tog mig en gå/springtur på kvällen.
 
Idag kändes det härligt att ta emot lite främmande när huset såg skapligt ut. Köket ser ju inte bra ut men det är pga utbyggnad...
Ann-Sofie och tre utav hennes barn kom och lekte och käkade lunch med oss. Jag bjöd på Agnetas kyckling till oss vuxna och barnen fick kyckling,ris och currysås.
Wilma hade sin kompis Ida här och lekte med också. De kom faktiskt riktigt bra överens! Wilma blev bjuden på tjejkväll hos Ida imorgon så jag har en tjej som längtar!
Syrran med familj kikade förbi på kvällen. De kom direkt till oss efter deras semestertripp. Det var ett kärt återseende kan jag lova! Som Alice och Albin har längtat!
Barnen var så söta när de lekte alla utom Pontus i lekstugan. Fiskedamm hade de också.
 
 

Bestämmardagar

Att ha bestämmardag i vår familj innebär att man får bestämma vad familjen ska göra en hel dag. Förra året så innebar ett av barnens bestämmardag att vi skulle åka till en lekpark och äta lunch på macken.
Det här med bestämmardagar är alltså eftertraktat i vår familj!
 
För att utnyttja det hela så har jag gjort upp med barnen om att de ska få ha bestämmardag var fjärde vecka mot att vi håller hela huset städat dagligen. Eftersom vi ligger tokefter med städning redan från början så har barnen legat i ordentligt de senaste dagarna. När huset är snyggt för första gången så får den äldste ha bestämmardag.
Sedan ska det städas lite varje dag så att det hålls efter och efter en vecka får näste man åldersmässigt ha sin bestämmardag.

RSS 2.0