Skoshopping

Albin hade extratid på dagis idag 9-12 men när vi kom dit sa Albins fröken att han fick stanna till kl 14. Albin såg extra mycket fram emot dagis idag eftersom han visste att bästa kompisen M kommit tillbaka från Turkietresa. Och minen på kompisen när han fick syn på Albin gick inte av för hackor minsann!

Jag åkte hem för att städa. Men det blev som vanligt inte så mycket gjort. Dels så är det så tråkigt och dels så blir jag så yr i bollen när jag bockar mig efter grejer.
Toaletten och vardagsrummet blev i alla fall städade. Jag tvättade också och försökte hänga tvätten både inne och på altanen eftersom regnet hängde i luften.

Vid dagishämtningen så ville Albin åka till kompisen och leka där och det fick han.
Jag och de tre äldsta åkte till Hofors och fikade på Bakerian för första gången. Jag tyckte att de hade lika tråkigt utbud som alla andra konditorier men de hade väldigt fint inrett.
Barnen var väldigt nöjda med sitt fika!

Skulle hämta Albin vid fyra men blev kvar till halv fem. De skulle bara leka liiite till trots att de lekt i stort sett hela dagen.
Sedan for vi till Valbo för att titta på soffor och köpa skor till Pontus. Soffor kollade vi på inne på Olles möbelhus och de hade ett stort utbud med soffor som jag verkligen skulle kunna tänka mig. Bra hjälp fick vi också! Nu ska vi mäta hur stor soffa vi kan ha och sedan återkomma.
Barnen köpte ett tält till studsmattan som de satte upp direkt vi kom hem och har tydligen stora planer på att sova där på lördag. Hmm...
Albin fastnade för ett par shorts inne på h&m så dem fick han. Det var liksom det enda i klädväg som han överhuvudtaget tittade på.
Jag hade lovat Wilma ett par byxor med häng ( s.k. pyjamasbyxor ) så det fick hon ett par svarta.
Alice ville ha skor. Det slutade med att både Wilma och Alice fick skor till skolavslutningen.
Pontus hittade sig ett par riktigt snygga skor inne på Intersport. Han ville även ha ett par adidas wct-byxor men jag sa att han fick välja på skor eller byxor då skorna var så dyra så han köpte byxorna för egna pengar.

Hängde tvätt och satt sedan med en kopp kaffe och njöt på altanen när vi kom hem. Alldeles ljuvligt ute. Som värsta sommarkvällen!

Me&I hos Tessa

Efter frukost åkte jag upp en snabbis till Ica för att köpa lite grejer till lunchen. Jag var tvungen att förbereda lunchen eftersom vi skulle till Tessa på Me&I som började kl 11.
Crockpoten är fruktansvärt bra i sådana här lägen. Lunchen skulle vara klar till ca 13.30. Sent, jag vet! Men ibland måste man.

Jens ringde och tyckte att Pontus skulle komma till honom när vi var på partyt. Det slutade med att alla barnen blev kvar där!
Limpan fick prova på att vara niobarnsfar för en stund!

Anso tyckte vi skulle käka lunch hos dem så det gjorde vi. Har alltså crockpot-maten kvar till matlådor!
Fläskpannkaka till barnen och tacosallad till oss vuxna blev det hos Anso.

Vi åkte hem strax före tre för att hinna käka mellanmål och för att brudarna skulle byta om innan vi åkte till ridskolan. Wilma red på Cindy idag och Alice red på Fjodor. De fick prova på att galloppera idag och båda klarade det galant utan ledare.
Albin tyckte att hästarna hade guppiga sadlar. Det var väl för att barnen skuttade i sadeln när de travade.Det är Albin som tagit bilden på hästarna.

Bara att ställa sig vid spisen när man kom hem...
Det blev pasta och något slags korvröra till middag.
Kaffe och glass på det!

I torsdags hämtade jag ut ett paket från Buzzador. Jag har blivit uttagen att buzza gelesocker multi.


#dansukkerbuzz #muscovadosirap #buzzador

Lek och bmx

Albin tog sovmorgon till fram emot halv nio idag. Patrik fick lov att väcka honom för att han skulle få grodan vid rätt tidpunkt.
Albin var efterlyst av kompis M i helgen men barnen var hos mormor då så de kunde inte leka. Vi mammor bestämde att det skulle lekas idag istället!
Det blev lek hemma hos M. Jag stannade kvar och fick massor med kaffe och
babbel. Trevligt värre!
Pannkakor serverades till lunch och en timme efter det for vi hem.
Alice väntades med taxin strax efter kl 13.

Vi packade då in sparkcyklar och hjälmar i bilen och åkte för att hämta Wilma vid skolan. Sedan for vi vidare till bmx-hallen där vi hade öppet mellan 14-16.30.
Det kom fyra barn utöver mina och åkte. Första gången vi hade öppet kom det inte någon...
Jag hade turen att få lite sällskap av min vän Carina som kom med sitt barnbarn.

Pontus ringde och frågade Patrik om vi skulle äta på donken så vi stämde träff där vid 18.15.
Wilma följde sedan med mig och handlade på Willys och Ica Maxi. Det blev handlat på två ställen eftersom jag hade gratisprodukter att hämta ut i butikerna.
Vitalis flingor som jag får testa genom Smartson och Dafgårds friday night chicken som jag testar genom Buzzador.

RSS 2.0