Wilma bättre

Wilma var hemma idag också men det märks tydligt att hon blev piggare under dagen. Hon har nog inte varit på soffan mer än en halvtimme på sin höjd. Hostan är bättre men inte borta. Så imorgon får hon gå i skolan.

Jag kokade äppelmos och gjorde äppelmuffins på fm. Tänkte Patrik skulle få ta med sig muffinsen till jobbet imorgon om han nu vill ha dem...
När det var klart gick vi ut och satte oss på altanen en sväng. Det var riktigt skönt och solen sken. Wilma frågade om vi kunde äta ute och då skulle hon duka på ett barnbord till Albin och henne. Parasoll och allt fick de!
Jag gick in och värmde på maten och innan jag hade tagit ut alla tallrikarna så regnade det. Wilma och Albin fick flytta in under taket.
Runt halv två satte vi oss i bilen för att rulla upp mot Hofors och bmxen. Jag hoppade ur och hämtade posten på vägen och blev lite överraskad när jag hittade ett buzzadorpaket i lådan! Det innehåller Antilice som jag ska buzza för. Ett lusmedel så nu får gärna lössen komma på besök! Närå. Men det finns väl lite risk att e gör det eftersom vi umgåtts med folk som har haft löss. Buzzador hittar ni här! http://www.buzzador.com/

Vi hämtade Alice och Pontus vid dagis på vägen upp till Hofors. Det var bara Pontus utav barnen som cyklade idag.
Kl 15 var det dags för Albins läkarbesök på bvc men Pontus stannade kvar och cyklade. Albin hade endast gått upp 140 g på 3 månader. Han var nu 78 cm och även huvudomfånget hade blivit större. Läkaren tyckte att han hade gåt upp lite väl lite i vikt (plus att han nu ligger på understa kurvan) och när jag berättade om hans äggallergi så tyckte hon att jag skulle kontakta barnmottagningen om detta. Om jag fattade rätt sist så skulle de ändå kontakta oss efter sommaren.
Ingen spruta fick Albin heller. De ville kontakta hans allergiläkare först innan de vågar ge honom den.

Åter till bmx-hallen en stund och sedan hem för att laga mat. Men vi hade ingen ström när vi kom hem så det blev svårt att laga någon mat... Efter att jag pratat i telen en stund så kom strömmen åter. Det blev pannbiff, sås och potatis till middag.

Imorgon börjar Albin på dagis...

Nyputsade fönster

Mamma kom hit på morgonen. Hade faktiskt trott att hon skulle komma tidigare men strax före nio var hon då här. Jag satte igång med att putsa fönster efter att jag skjutsat Alice och vi hade tagit en snabbfika.
Går alldeles utmärkt att putsa med mina Enjoprodukter. Däremot tycker jag fönstren är skit. De går knappt att dela, ett går inte att öppna, kittet rasar och rutorna glappar...
Jaja, rent blev det då även om inte mamma blev nöjd. Jag är nöjd bara jag vet att jag har gjort det men mamma ska ha ett perfekt resultat hon.
Fint blev det med splitternya gardiner som mamma strök medan jag putsade. Bruna gardiner med färgglada löv på.
Nu blev jag himla sugen på att städa vardagsrummet, köpa lite fräscha blommor och några mysiga ljus så jag kan sitta här med en kopp te och lite chips och ha det riktigt myspys på kvällarna.
I med lite lunchrester och kasta oss iväg till skolan för ett utvecklingssamtal med Wilmas fröknar. Det var då snabbt avklarat så vi hämtade Alice och åkte hem igen.
Wilma var slut efter samtalet men sedan har hon faktiskt piggat på sig lite under kvällen.
Skjutsade iväg Pontus till Jens så att de fick leka en stund. Passade även på att byta fleecefodrade galonkläder stl 80 med Anso. Vi köpte dem samtidigt i Ullared. Hon köpte grönt åt en av sina pojkar och jag typ cerise åt Wilma. Nu är det ombytta roller. Jag har en liten grabb och hon har en liten tjej så då passade det oss perfekt att byta!
Hem och gick en powerwalk på ca en halvtimme medan mamma var kvar och passade barnen. Svettigt var det. Riktigt varmt idag så jag fick ta en snabbdusch när jag kom hem.
En stund vid datorn och sedan iväg för att hämta Pontus som skulle på fotbollsträning. Det blev en snabb korvmiddag på macken innan fotbollen.
När vi kom hem käkade vi lite glass innan det var dags att göra barnen färdiga för sängen. Wilma lånade en bok förra veckan som vi läste till godnattsaga.

Halsfluss

Wilma gick i skolan onsdag och torsdag förra veckan och sedan fick hon huvudvärk och var allmänt låg.                                                                                                                                                              På fredagen var hon hemma från skolan och hade ont i huvudet och halsen.På kvällen fick hon feber 38,6. Febern kom fort. Hon hade ju varit i farten och lekt lite på dagen och sedan bara lade hon sig på soffan och blev jättehet helt plötsligt.
På lördagen var inte jag hemma men Wilma hade väl haft ungefär samma symptom som på fredagen då.
På söndagen tyckte väl Patrik att det fick bli lite fart på henne och då hade hon väl lekt lite.
En grym hosta har hon haft hela tiden.
Måndagen gick hon i skolan och var relativt pigg hela dagen. Halsontet satt förstås i.
Tisdagen gick hon också i skolan och sedan skulle hon åka till Thea för att leka. Men det dröjde inte länge förrän Theas mamma ringde och sa att inte Wilma var sig lik och att Wilma ville åka hem. När hon kom hem klagade hon även på ont i magen. Hon hade lite feber på kvällen också.
Aptiten har inte varit något vidare under hela sjukdomsperioden.
Onsdagen var hon hemma från skolan och hade ont i halsen och magen och låg mest hela dagen. Jag läste om Wilmas symptom i läkarboken och allt stämde in på Halsfluss.
Så jag ringde 1177 på torsdagen och de tyckte nog att vi borde få komma till hc för att ta halsprov. Kl 14 var det dags och halsfluss blev domen. Kåvepenin fick vi utskrivet som ska tas morgon och kväll i 10 dagar.
Wilma var hemma från skolan på fredagen också. Ont i halsen och dålig aptit.
Lördagen var det inte heller någon fart på henne men hon lekte i korta perioder i alla fall. Jag tror även att hon var lite tagen av värmen som hon brukar.
Ingen vidare fart idag heller... Men under natten så har hon nog hostat så gott som var femte minut. Hon lär ju inte sova speciellt gott stackaren...
Någon som har någon dunderkur mot hosta?
Jag har haft ont i kroppen förra helgen och varit hostig och hes sedan i lördags. Hesheten gav med sig först igår.
Albin har varit hostig och gnällig några dagar han också.
Och Patrik har fått tillbaka sin vanliga rethosta.

18-års kalas

På fm regnade det ute så jag blev såå baksugen men efter en titt i frysen och en titt på lilleman så insåg jag ganska snabbt att det inte skulle bli något bak idag... Frysen är typ fylld med råge och lillgrabben är hur gnällig som helst.
Dagen lunkade på i sakta mak men efter lunch var det i alla fall dags för att åka och gratulera Anton. Jag såg fram emot ett rejält fika men blev lite smått besviken när det var marängtårta. Inte direkt min favvo men Pontus och Alice älskar det! Pontus hade tur och fick sälja jultidningar till två personer också!

Patrik drog iväg mot Hofors för att köpa hem Kinamat. Men vad besviken man kan bli! De hade stängt för renovering... Det löste sig på bästa sätt ändå. Vi köpte mat i Storvik på Thai-aroyen. Gott!

På kvällen träffades syrran och jag vid Ica Tor-Center för att ta en promenad runt byn. Nästan 40 min gick vi. Skönt att få prata lite ostört ibland.

Patrik 35 år!

Patrik fick inget paket av oss snålisar...
Men Alice var snäll och gav honom en teckning! Gullungen!
Vi städade och plockade lite på fm.
Malin Broman ringde och frågade om vi skulle vara hemma efter lunch och det skulle vi ju. Så Malin och hennes två yngsta flickor Elin och Ida kom hit och fikade och snackade några timmar. Elin och Alice lekte bra med varandra. Elin går i Wilmas klass men ville följa med fast inte Wilma var hemma.
Och lilla Ida, hon är ju bara för söt! Jag hade äran att få hålla henne en stund också. Så då passade jag på att snusa i mig bebisdoften riktigt ordentligt.
När de åkt var det bråttom, bråttom. Klockan var strax före halv sex och dagismötet började sex. Jag stekte på några korvar som fick bli kvällsmaten.
När jag kom hem från mötet var Rolf,Agneta och Axel här och gratulerade Patrik.
Albin var skitrött när de åkt så det blev tidig kväller vid nio för honom. Alice fick duscha innan hon lade sig.

Me&I hos syrran

Igår söndag, bakade jag tårtbotten och Alice bakade födelsedagsmuffins. Vi käkade lite rester till lunch och sedan var det dags att dra iväg till syrran på me&I-party. Som jag längtat! Det var ju såå mycket snyggt i den här kollektionen! Jag köpte varsitt plagg till POntus, Wilma, Alice och mig själv.
Till fikat fick vi två sorters cupcakes och några mjölkchokladkakor. Jättegott!
Den nya Me&I säljaren var himla trevlig! Hon kommer till mig och visar kläderna den 14 september.
Åkte hem och började laga lite käk och rätt vad det var dök mamma och pappa upp! De firade Patriks 35-års dag i förskott.
Jag gjorde iordning en princesstårta och så fikade vi när syrrans familj kom.
Mamma tog med sig Wilma och Pontus hem.
Restsen av familjen tog en promenad när alla åkt hem.

Lördag 13/8

Wilma ringde och frågade om hon fick komma och leka med Emilia och det fick hon.
Vi kom dit i ca halv tolvtiden. Emilias mamma hade lovat mig kaffe när vi kom dit men eftersom klockan var så mycket tyckte hon att hon kunde bjuda på lunch först och glad blev jag! Det var ju verkligen lunchtid.
Ulrika stekte pannkaka till oss. Albin fick pasta, bechamelsås och skinka. En jättegod pastasallad fanns det också.
Vi pratade och barnen stimmade. Vi fick gå husesyn också. Ett riktigt stort hus har de!
Sedan var det kaffedags. Guud vilket gott kaffe då! Det var från en sådan där kaffemaskin som maler kaffet själv.
Till kaffet blev det fruktsallad, vanilsås, melon, glass, hemgjord hjortronsylt, chokladsås, maränger, strössel, rån...
Tiden gick fort när vi var där och till sist så blev Albin så trött att det blev dags att åka hem.

Dagis

Kl 18 var det möte på Albins dagis för blivande dagisbarns föräldrar. Vi hade även inskolningssamtal.
Trevligt att träffa alla föräldrar även om jag kände mig lite gammal där... Men det var faktiskt en mamma som var äldre än mig, hon var 38 och gravid. En av de andra mammorna var nog också äldre än mig men det var ingenting som hon berättade. Annars var nog de flesta runt 25 år.
Det blir bara nio barn på Albins avdelning före jul så det känns bra! Han får en inskolningsfröken som jag känner igen och det känns också bra.
Annars är det inte så mycket som känns bra med att han ska börja på dagis....
Man fick även välja inskolningssätt och jag valde det sätt som vi har haft till brudarna. Kort tid i början och sedan lite längre och så småningom lämnar man barnet.
Annars var det ett nytt sätt där föräldern var med barnet på förskolan i tre hela dagar och sedan var barnet klart att lämnas på dagis.
Jag fick välja plats för Albins kläder och tog då Alices gamla plats. Känns bra med det man är van vid!

Fikapaus med brudsen!

2011-08-11_15_06 (MMS)

Fikapaus med brudsen!


Försöker mig på att mobilblogga. Vi var ti...

Försöker mig på att mobilblogga. Vi var till lekparken i Hammarby en sväng på kvällskvisten och sedan skulle jag fortsätta med städningen som jag påbörjat. Men jag fick så ont i huvudet så det blev inget med det.


Anso och Malin

Igår var vi till Ann-Sofie. Vi var mest ute och lekte. Härligt att träffa dem igen efter att de varit på semester några dagar. När vi tänkte åka hem så sa Anso att vi fick stanna kvar och äte om vi ville och det tackar man ju inte nej till!
Anso lagade inte mindre än tre rätter för att mätta oss alla. Jag åt av kassler och potatisgratängen. Vi var inte mindre än elva personer vid bordet. Vi brukar alltid bli så förvånade att det är så tyst vid matbordet när vi äter tillsammans och det var det den här gången också.
När vi kom hem så sov Albin en lång stund och tjejerna lekte bra tillsammans så jag hann få en hel del gjort. Tvättade totalt tre maskiner tvätt under dagen och vek nog minst lika många. Jag hann även påbörja middagen medan Albin sov.

Malin och jag bestämde igår att vi skulle komma till henne och göra ett storkok. Hon hade handlat ingredienser så det var bara för oss att sätta igång.
Vi åt lunch först och det var en jättegod chili con carne som Malin gjort. Både Pontus och Albin tog om så den fick gott betyg.
Maten vi sedan lagade var pastagratäng och korv Stroganoff. Väldigt skönt att ha färdig mat i frysen sedan när man ska jobba till kl 18 vissa dagar!
Kl 17.30 skulle Alice börja på boll&lek så vi åkte hem till dess. Alice tyckte mycket om det!
Wilma var med på sin fotbollsträning under tiden men Pontus stod över sin pga hosta.
På kvällen har jag hunnit vika klart all tvätt och Plockat en del. Har jag tur imorgon så kommer mamma hit och jag kan städa ordentligt!

RSS 2.0