svamp

Igår ringde Nelly och berättade för mig att hon bakat kakor som jag skulle få smaka! Gullungen!
Så det var bara att åka dit på fm! Inte för att jag brukar vara sen att komma annars heller om det vankas kakor... När vi kom höll de på och bakade rulltårta, så när den var klar fikade vi. Gaffelkakor och kladdkaka fick vi också.
Så började vi fundera på att plocka hallon... In med barnen i bilen och så iväg! Wilma och Alice åkte med moster så de var nöjda. Barnen plockade mest bären i munnen men syrran fick ihop ca 5 dl och jag hela 2 dl men så hade jag en liten klängapa på ryggen, tre om tiggde bär av mig och en Albin som att i bilstolen och gastade efter en stund.Slutade med att jag satte mig i bilen och matade honom medan syrran plockade vidare.
Sen åkte vi till ett svampställe och gick en sväng. Albin fick låna Nellys vagn och hon drog honom. Han låg så snällt och pratade och till sist somnade han. Brudarna plockade lite blåbär och syrran hittade en svamp när vi var på väg tillbaka till bilen men vi kom överens om att hon inte skulle ta den eftersom vi inte skulle hitta fler.
Vi hann bar gå några meter så såg jag en svamp och när jag gick närmare såg jag ett det var ca 10 st så dem plockade jag!
När vi kom tillbaka till bilarna var klockan över ett så vi fick bråttom hem till syrran för att göra lunch. Det blev tacos! Gott! Och en liten glass till efterrätt.
I tretiden var vi på väg hem men jag kom på att det var lika bra att hämta Pontus som var hos Jens och lekte innan vi åkte hem. Där fick vi också fika!
När vi åkte därifrån var det matdags igen så vi åkte till Storvik för att handla lite mat. Och lördagsgodis!
Hemma har vi mest tittat på Patrik som bygger på altanen! Längtar så tills den blir färdig!

Vi har spenderat en vecka på Åland med husvagnen också. Såå skönt att komma iväg hemifrån ett tag även om det inte är så mycket speciellt att göra där. Vi har badat,cyklat, spelat minigolf, varit på djursafari, haft picknick på klipporna, slappat mm.
Mamma och pappa var också med med sin husvagn. Det var en förutsättning för att vi skulle kunna åka! Vår Caravelle är ju på lagning efter att vi krockade med en älg den 8 juli.

ryyysligt längesedan....

Nu har jag inte skrivit något på rysligt länge och det beror till stor del på att jag har tänkt skriva om Albins operation och att allting måste komma i kronologisk ordning. Men det är ju inte alls nödvändigt så här kommer ett litet inlägg:

Alice har fyllt fyra år och blivit stora tjejen! Hon fick inte så mycket speciellt på sin födelsedag men ändå många paket.Hon verkade då verkligen nöjd med sin födelsedag! Och som vanligt när någon i vår familj fyller år så kommer inte alla gratulanter på samma dag... Farmor och farfar kom dagen efter och Agneta och Rolf kom ännu senare...

Midsommarafton har ju också passerat och den firade vi hos Anso och Anders.
Vi bestämde att först ses i Hammarbyparken där tjejerna och jag dansade runt stången. Sen köpte vi lotter för att försöka vinna en stoor Marabou mjölkchoklad! Wilma vann men när de skulle hämta ut vinsten så var det knappt de hittade någon vinst åt henne.. Och Pontus skulle få en ny lott hann men de var slut. Ruskigt dåligt ordnat!
Sen skulle barnen fiska i fiskedamm men påsarna var slut. Fiasko!
Hemma hos Anso hade vi det desto bättre! När vi kom dit fick vi massvis med gott fika och maten bestod av grillat med klyftpotatis. Himla trevligt hade vi också!
Även syrran, Tomas och Nelly var med och Ansos pappa och brorsa-

Albin är visst i en riktig utvecklingsfas! Han sover nu längre perioder i vagnen utan att man behöver rulla den hela tiden och övrig tid ligger han mest på en filt eller i babygymmet och leker eller suger på händer och fötter.
Jag tror att det var igår fm som Patrik sa att Albin vände sig första gången. Igår såg jag det självmen han hade ena armen under sig. Idag har han vänt sig flera gånger!
Wilma fick även Albin att börja skratta idag! Flera gånger och högt skrattade han!

På fm har här inte hänt mycket mer än att barnen drog fram en pool som de blåste upp och fyllde med vatten. Tjejerna badade men inte Pontus för tjejerna hade smutsat ner vattnet tyckte han.
På em bestämde vi att träffa Linda och Nelly i lekparken i Hammarby. Men barnen lekte lite dåligt. Berodde nog på värmen!
Linda och Nelly följde med oss hem och åt kassler och potatisgratäng. Wilma, Pontus och Linda åkte upp till affären och köpte lite grejor så attvi kunde äta marängswiss till efterrätt.

RSS 2.0