Höstlovets första dag

Vi hade bestämt oss för att göra mågonting tillsammans med Linda och Nelly idag och efter många funderingar blev det bestämt att vi skulle ses på järnvägsmuseet.
Vi började med ett besök i lekhörnan.Albin gillade att köra trätågen men var lite besviken över att det där tåget glasmontern inte gick att köra.
Vi gick vidare in i pysselrummet och Albin var den som tröttnade först. Alice skulle nog ha kunnat sitta kvar hela dagen hon. Hon gjorde väldigt fina grejer! Bla en halloweenmobil.
Wilma gick en tipsrunda bland tågen och drt tyckte hon var roligt.Albin tyckte inte att det var ett dugg roligt bland tågen...

Mat på Ikea blev det efter omröstning. Jag la ned min röst.
Alla åt med väldigt god aptit och mamma bjöd både på maten och efterrätten.

Vi var in på Panduro och köpte lite julpyssel innan hemfärd och det har pysslats hejvilt efter hemkomsten.

Den andra Ica matkassen hämtades idag och pastramilasagnen tillagades efter Alices val. Jag var inte direkt förtjust i den...


Träning 4

Började dagen med 20 min gång/jogg. Körde bara tre minuters uppvärmning idag och sedan intervaller med en minut och 45 sekunder vardera av gång och jogging. Jobbigt var det.

Sedan det vanliga styrkepasset. Det börjar kännas som att jag skulle kunna öka på vikten på vissa maskiner!

Träning 3

Var i väg till gymmet i onsdags och det var första gången på säkert en månad. Jag är grymt nöjd med vad jag lyckades åstadkomma! Först löpbandet där jag körde intervaller med en och en halv minut jogg och seda två min gång men när det blev dags för sista löpningen så kände jag att jag skulle sätta personligt rekord. Det blev först två min, tre min, fyra min och sist mdn inte minst fem minuters sammanhängande jogg.
Gjorde sedan mina maskiner ivanlig ordning.

Träning igen på fredagen och körde precis samma upplägg.

Jag belönade mig själv med lite nya träningskläder i onsdags eftersom jag hade uppnått ett mål med springningen. Det nya målet är jogg tio min!

Helgen 18-20/10 2013

Fredag efter jobbet åkte Albin,Wilma och jag hem till Albins bästis på gofika. Pontus hade åkt till en kompis efter skolan och Alice var och badade med sin kompis JJ. Det var morotskaka, kolakakor och nougatkaka till kaffet. Såå gott! Barnen lekte och hade roligt förstås och ville inte åka hem.

Lördag morgon tog jag syrran med mig och åkte till Ica Maxi och handlade mat men först var vi in på Lidl och jag köpte en overlocksymaskin där. Syrran lurade mig att käka på donken med henne ..
Lik förbaskat fick jag laga mat när jag kom hem...
Tjejerna hade Nelly här och lekte med, Pontus var på husvagnsrally med morfar och Albin fick besök av kompis M på em.

Söndagen var det dags för me&I party här igen och på morgonen låg gästantalet på elva gäster men det var fyra som lämnade återbud under dagen. Alltid lika skoj:-(
Jag satte fart med städning och bakning och fick ihop en hel del fika: norsk cheesecake, chokladmuffins, rocky road kladdkaka, drottningkaka och dammsugare.
Städningen blev inte klar men fick duga .
Malin, E-L, Tove och Kalle kom tidigare eftersom jag ville hinna umgås lite med dem. Jag bjöd på kasslerpaj och spagetti med köttfärssås till middag.
Partyt var lika trevligt som alltid och barnen fick välja varsitt plagg!

Fantastiskt trevlig dag

Måndagen var en riktigt bra dag om man bortser från att Pontus fröken ringde och tjatade om läxor igen. Pontus riskerar att inte nå målen i engelska så vi ska träffas och skriva en åtgärdsplan kring detta.

Det var fotografering för Albin och hans dagiskamrater på morgonen och när vi åkte från dagis följde Albins kompis M och hans mamma med oss hem. Som Albin sett fram emot detta! Pojkarna lekte och hade roligt mesta tiden men var även lite sura på varandra. Vi bjöd på fylld lunchkorv och potatis till lunch och sedan var det dags för dem att åka och hämta storebror i familjen.

När brudarna kommit hem åkte vi och hämtade den första Ica matkassen som jag beställt. Vi handlade även lite till kvällens middag som vi skulle bjuda syrran och Nelly på. Syrran hade önskat en ny maträtt som heter Karlssons frestelse och den gick hem hos mina brudar men grabbarna och Nelly åt betydligt sämre. Barnen hann med lite lek också innan Nelly var tvungen att åka hem.Vab

Det blev vab för mig igår eftersom Alice fick magsjuka i måndags.
Hade sådan tur att mamma stannade hos oss en stund på fm så jag fick komma ut lite. Jag tog en långpromenad och gjorde även två avstickare i skogen. Tog av mig jackan och plockade väl en dryg halvliter trattkantareller i den.
Det hann aldrig bli speciellt långsamt eftersom halva dagen nästan gått när mamma åkte. Och Wilma kom ju hem strax efter två. Då var vi ute och lekte lite. Alice var som tur var pigg mellan lunch och middag. Men när det var dags för middag somnade hon. Hon hade görst fått tokont i huvudet så där som hon alltid fick förra sommaren om hon var vaken en bit över åtta.

Alice sov i alla fall hela natten och vaknade efter dryga tolv timmar. Idag har hon varit hur pigg som helst!
Alice och jag började sortera lite på hennes rum på fm. Hon tyckte det skulle bli så skönt sedan när det var sorterat och hon skulle städa.
Vi har varit ute och lekt även idag.
Jag har stickat färdigt Albins raggsockor.
Tog mig även i kragen och fixade inbjudan till kommande me&I party.
På kvällen fikade vi goda scones som Wilma bakat.


RSS 2.0