TårtaPontus har gjort tårtan till Albins 1-års dag!

Söndag fm

Vi klev upp vid 8.10 och jag var konstigt nog pigg då!
Efter frukost så satte jag igång att baka rågsiktskakor och de är nu färdiga. Luktar så gott!
Har även hunnit få igång tvätt- och diskmaskin och handiskat en stor disk.
Alice och Albin har lekt riktigt snällt. De lagade mat tror jag. Plockade fram alla kastruller vi har!
Druckit fm- kaffe har jag så klart också gjort men jag lider när jag inte kan smaka allt gott fikabröd mamma har bakat till barnens födelsedagar...

Det är lite konstigt med Albin eftersom han leker så snällt så länge jag sitter här i soffan och om jag försöker göra någon nytta så gnäller han oftast och försöker resa sig mot mina ben. Och då är man ju fast!
Albin vinkade för första gången igår! Han kan även säga mamma, pappa och katt!

Albin 1 år

Barnen ville att vi skulle ge Albin frukost på säng men jag tyckte att det verkade krångligt och onödigt.
Vi ägnade förmiddagen åt att städa och så gjorde Pontus och jag i ordning tårtan. Det blev vaniljvisp och jordgubbar i den.
Till lunch åt vi pasta och köttfärssås och Albin fick samma mat som oss! Det gillade han! Han åt jättemycket!
Patrik fick gå ut med Albin på sovpromenad och jag fortsatte ihopplockandet och så dammsög jag.
Tog en dusch och när jag håller på och klär på mig så hör jag att första gratulanterna kommer.
Mamma, pappa och mormor.
Av mormor och morfar så fick Albin pengar.
Av mamma och pappa fick han också pengar men även 3 play to learn leksaksbilar, en body med The Flintstones och ett par superläckra jeans med hängslor.
Storbarnen fick också paket av mamma. Tjejerna fick hemstickade benvärmare och Pontus fick påfyllning till mobilen.
Linda, Tomas och Nelly kom också och av dem fick han en stoor lastbil som Pontus och Abbe hade jätteskoj med hela em!
Pontus och Wilma följde med mamma hem, det är ju sportlov nu!

Vi avslutade dagen med att äta på Monroes! Som jag har längtat efter pizza!

Just ja, av oss fick Albin en leksak som man dunkar ner bollar med en hammare i, en gul body och hängselbyxor i regnbågens färger.


Jaha, ja...

Imorgon blir Albin ett helt år och här sitter jag med huset ostädat, tårtan ogjord och ett paket oinslaget...
Det är ju så svårt att få något gjort när Abbe skriker så fort jag rör mig en meter från honom! Och jag kan ju inte gärna städa på samma kvadratmeter hela dagen...

På fm hade Nelly och Alice samma tanke! Vi skulle komma till Nelly och leka! De lekte så snällt! Även Albin! Tjejerna målade med vattenfärg en bra stund.
Vi fick både fika och lunch där! När det var dags att åka hem så ville Alice stanna så det gjorde hon. Patrik fick hämta henne.
Albin somnade i bilen så jag fikade lite med Pontus och Wilma när de kom hem. Sedan betalade jag räkningar, vek tvätt och diskade.
Strax efter 15 var hela familjen hemma och då kommer svärisarna för att gratta Wilma och Albin.De fick en massa kläder och någon leksak, Albin fick tre par strumpor!
Bra, bra!

Storbarnen åkte skidor i stort sett hela em, tror de var ute över tre timmar... Pontus fick nya skidor förra veckan och Wilma fick ju sina i julklapp. Pontus och Wilma hade letat på Pontus gamla skidor åt Alice.

Provade på att tillaga en nötstek i gjutjärnsgrytan idag och blev riktigt nöjd faktiskt. Den var mör! Och såsen blev nästan lika god som svärmors!

Nu har vi haft lite fredagsmys med ostkrokar, dillchips och så åt barnen från sina godispåsar som de fick av svärisarna. Vi tittade på Natt på muséet 2.

Telefonlista

Det är STORT i en fyraårings värld att ha en telefonlista till sina dagiskompisar!
Och det är ju förståeligt med tanke på att storasyskonen har det och ringer till kompisar titt som tätt.
Idag fick Alice verkligen nyttja sin telefonlista! Hon började med att ringa till Tove som vi har numret till sedan innan. Men inget svar...
Sedan hämtar hon telefonlistan!
Och jag ska läsa namnen i tur och ordning så att hon får välja vem hon ska ringa till!¨
Det slutar med att hon får tag i Joline Jonsson och Alice är nu där och leker!
Jolines mamma och jag kom överens om hämtning vid ett eftersom det är första gången Alice är där. Men mamman ringde nyss och sa att de leker så bra och har stora planer om vad de ska göra efter lunch så de undrade om Alice får stanna till två?
Så klart!

Kompisar

Alla utom jag har haft kompis de senaste dagarna tror jag...
I tisdags hade Pontus Albert med sig hem från skolan!
Till Wilma och Alice kom det också kompisar när Alice kom hem från dagis! Iofs bjöd jag in deras mamma på kaffe så då har ju faktiskt jag också haft kompis! Trevligt värre var det i alla fall!
På tisdag fm lekte Abbe så snällt att jag passade på att göra lite grahamsbullar.

På onsdagen hade Pontus Albert med sig hem igen och vi åkte upp till bmx-hallen direkt när de kom!
Sen var det bara hem och laga mat och käka! Albin somnade så himla lätt på kvällen och sov så länge på Patrik innan de kom upp vilket var lite konstigt...
På torsdag morgon fick vi förklaringen, en het baby! 39,1 hade han!
Då var det bara att ringa barnmottagningen på Gävle sjukhus för någon förklaring till febern kunde jag då inte finna... Och om Albin har oförklarlig feber så ska det kollas upp för då kan det ha med hans njurar att göra.
En massa ringande hit och dit som resulterar i att jag får ta ungen med mig och åka upp till hc i Hofors för provtagning och läkarbesök. Proverna ser bra ut så det var väl bara vanlig feber denna gång tack och lov!
Tur att syrran kunde skjutsa hit mamma så att hon fick vara barnvakt medan vi var på hc. Lyckas visst alltid få en tid när barnen ska hämtas jag!

Patrik åkte iväg till Gävle igår och Pontus hängde på! Jag tror att Pontus njuter av att få vara själv med pappa ibland! De köpte lister till hallen uppe och så hade de köpt nya skidor till Pontus! En ny väska säger Pontus att han fick av mormor också! Så han hade tur igår!

Alla hjärtans dag

Vi började med att göra i ordning frukostbrickan efter Wilmas önskemål och sedan gick vi upp och väckte henne med lite "skönsång"! Hon såg då i alla fall nöjd ut... Fyra paket fick hon av oss och de innehöll t-shirt med volang och tights, något slags nallehusvagn med tillbehör, väckarklocka och Muffinsspelet!
Kl 9.45 var Abbe och jag till bvc för vägning och sedan åkte vi vidare till syrran för att hämta tårtan som Wilma beställt! Riktigt snygg tårta utom färgen på grädden!
Hem och gjorde lite lunch och fortsatte med städningen som Patrik hade påbörjat. Vi hann inte städa klart förrän Catrin, Moa och Hampus kom. Men det gjorde inget för det är ju ändå så tråkigt att städa...
Wilma fick brevpapper, dagbok och klistermärken av dem.
Barnen hann leka en stund innan det var dags för fika. Och precis när vi ska sätta ocss ner och fika så kommer mamma, pappa, Nelly och syrran. Wilma får så klart fler paket!
Av syrran och Nelly fick hon fina plastglas, en receptbok och fingervantar.
Av mamma och pappa: Barbapappa-påslakanset, t-shirt med Barbapappa och pengar.
Mamma hade också med sig ett kuvert med pengar till Wilma från min mormor och morfar!
Och så fikar vi! Det blir väldigt rörigt när alla kommer samtidigt. Jag tycker om att ha mycket folk hemma men det blir svårt att hinna prata med alla men jag brukar försöka att prioritera att prata mest med de jag träffar minst... Kanske fel, jag vet inte...
Moa och Catrin lyckas jag i alla fall lura kvar på pannkaka men övriga åker hem i fem halv sex tiden.
Wilma undrar om det inte kommer fler till henne på hennes födelsedag och jag säger att jag har ingen aning.
- Men farmor och farfar brukar ju gratulera mig säger hon!
- Men jag vet inte vilka som kommer säger jag.
Farmor och farfar kom så klart inte! Och inte Agneta heller men hon ringde i alla fall och berättade att hon inte skulle komma!

Patrik och jag har ju varit förlovade i tio år på alla hjärtans dag så han överraskade mig med tio röda rosor. En fantastisk bukett! Tack darling!
Fick även rosor av mamma! Men det hör mer till vanligheterna på alla hjärtans dag det!

Provsvar

I torsdags så ringde äntligen Albins läkare mig och meddelade provsvaren! Det visade ingen födoämnesallergi! Bra på ett sätt men lite synd också... Hade det visat något så hade vi ju vid det här laget vetat varför han har gått ned så pass mycket i vikt!
Läkaren sa att han kan vara allergisk utan att proverna visar något också så vi ska fortsätta med äggfri kost tills hon hör av sig igen. Och det ska hon göra nu i veckan när hon fått reda på Albins vikt! Vi var till hc och vägde honom igår och han hade inte direkt ökat i vikt... 7710 g vägde han nu! Alltså en ökning på 10 g på två veckor...
Vi fick ju även en medicin mot Albins förstoppning och den ska vi också fortsätta med eftersom Albin har hård avföring fortfarande. Om han skulle bli lös så ska vi  sluta ta medicinen. En sak som är bra är att Albin oftast bajsar två gånger om dagen nu i alla fall!
Nu är det väl bara att vänta på att läkaren ringer igen då så vi får höra vad vi ska göra åt Albins viktnedgång!

Blivande 7-åring

Någon som kan tro att jag har en förväntasfull brud här hemma?!
Hon har tom lagt fram kläder till skolan imorgon. Klänning ska hon ha! Snyggt ska det va!
Och hon ser fram emot skolan imorgon för att det ska bli så roligt för henne! Hon ska få en krans som fröken ska måla och som hon ska få ta hem på kvällen!
Hon har hjälpt till att städa här hemma idag och det hör inte till vanligheterna ska ni tro. Kan vara för att jag hotat att det inte blir något kalas annars, man kan ju inte ta hem folk när det ser förjävligt ut...
Och hon har haft nedräkning i veckor nu!
Lilla stora gumman!
Hon har bestämt vilket porslin hon ska ha till frukost på sängen!
Det är vår Wilma det! Vår älskade stora tjej som blir 7 år på alla hjärtans dag!

Ja ä inte bitter

Har just kommit in efter att ha varit ute en sväng i det underbara solskenet!
Dessvärre ska barnen göra allt för att väcka Albin. Först skriker de åt varandra när de ska åka madrass tillsammans för att någon åker på fel sätt och någon annan förstör banan...
Sedan blir Pontus sur och går till en annan backe för att åka. Och han börjar skrika omgående. och så går det bara en liten stund så skriker han igen som den värsta bebis. Oooh, han har fått snö innanför vanten...
Jag går ut till ladan för att hämta lite saker och självklart när jag går därifrån så hör jag att brudarna går in...
De kan verkligen inte vara ute om de inte ser mig!

Stopp i toan är det som vanligt också...

Ann-Sofies me&I är inställt igen pga magsjuka... Och som jag sett fram emot detta!

Patrik jobbar fast han skulle varit ledig...

Nä, ja ä inte bitter... Kan ju bero på att man aldrig får sova en hel natt och det enda "roliga" man har att se fram emot  är att städa inför Wilmas födelsadag på måndag...

Barnakuten med Albin

Vi kom väl in till Gävle i niotiden! Jag gick först till akuten och frågade om det var dit vi skulle men det var till barnavdelningen. Så det var bara att knata vidare...
Vi kom in på ett rum ganska omgående och det berodde nog på att läkaren på hc hade skrivit på remissen att Albin hade haft magsjuka i ca tre veckor... De var väl rädda att han smittade!
Två sköterskor kom in och Albin vägdes och de tog tempen på honom. Han vägde 7700 g och 8060 g den 17 dec.... Tempen var 37,1 så ingen feber!
Eftersom de inte blev något klokare av detta så fick Albin lämna lite blodprov. Sedan kom läkaren in och pratade med oss och vi skulle få gå på lunch och återkomma vid 13 när de troligtvis hade några provsvar. Albin hade även kissat i en påse så det skulle väl också testas, kisset alltså...
Vi gick ner och skulle äta lunch på restaurangen men de sålde inte barnmatsburkar där, inte i kiosken på sjukhuset heller...
Så det var bara att gå ner till Coop och köpa en burk och sedan tillbaka igen och äta i sjukhusrestaurangen.
Jag hade tänkt mig att Albin kanske skulle somna en liten stund när vi gick till affären men icke...
Kan ha varit för att jag pratade i telen och störde honom hela promenaden å...
Men jag var ju tvungen att ordna någon som skulle hämta och passa alla mina andra barn!
Linda blev den "lyckliga" eftersom Patrik vägrade... Vad jag har förstått så måste ju han ha kunnat åkt hem från jobbet i och med att jag som är ordinarie vårdare var borta med sjukt barn... Jag kan ju ha fel!

Åter på barnavdelningen kl 13 så får vi vänta i 40 minuter och Albin blir bara mer och mer ledsen. Till sist så skriker han så mycket att någon stackars sköterska förbarmar sig över oss och vi får vänta på något minirum istället. Då stör vi åtminstone inte de andra!
När läkaren väl kommer så har hon en till läkare med sig som hon har rådfrågat. Denna ska visst ha mer erfarenhet och de har börjat fundera om Albin har någon form av allergi eftersom han har gått ned så pass i vikt och bara spytt några enstaka gånger. När vi funderat en stund och pratat kring detta så börjat det luta åt att det är ägg som Albin kanske inte tål. Så nu äter vi äggfritt Albin och jag!
Den nya läkaren undersöker Albin hon också och det konstateras att han troligtvis är lite förstoppad och vi får medicin mot detta, Forlax.
Nya blodprover ska tas för att kolla eventuell allergi! Trots att de inte gärna sticker barn två gånger på samma dag. Sex vanliga allergier ska det visas om Albin har.
Vi ska troligtvis få svaren på fredagen säger de, men vi har inte fått dem än... Nu är det förhoppningsvis måndag som gäller!
Kl 15.15 rullar jag ut Albin från sjukhusentrén. Det blev en heldag på sjukhuset! IGEN!
Och jobbigt var det! Både för mig och Albin! Den lille stackaren som inte mådde bra och inte fick sova men ändå stod ut med alla provtagningar och undersökningar. Albin var så duktig så han fick med sig ett litet gosedjur hem! En liten lokatt!
Men när sköterskan ställer den framför honom på vagnen så tittar han bara bort och ser ledsen ut... En helslut liten kille!

Remiss till barnakuten

I måndags fick jag äntligen tummen ur och tog tag i Albins bekymmer! Han har ju varit så loj och gnällig i i stort sett tre veckor. Jag ringde till hc och sköterskan tog våra bekymmer på allvar!
16.15 fick vi tid så när vi hämtat Alice åkte vi vidare till syrran och fikade! Sedan fick barnen stanna där medan Albin och jag var till doktorn. Och det var nog tur det eftersom att vi fick vänta 45 minuter innan vi kom in...
Vi fick träffa en annan läkare än vi skulle också... Förmodligen för att det var så mycket folk där...
Pratade lite med läkaren och han trodde att det skulle ordna sig med Albin om jag fortsatte att amma mer ett tag. Men det har jag ju redan försökt! Vi hade med oss ett urinprov också och alldeles innan vi skulle gå så fick jag dem att testa det. Det visad på ketoner som tder på lite uttorkning.
Jag nämner då Albins njurbekymmer eftersom att jag tror mig ha läst någonstans att ketoner är något slags salter och salter är ju inte bra för bebisar eftersom deras njurar inte är fullt utvecklade...
Då säger läkare på en gång: Kom med så går jag och skriver en remiss till barn i Gävle så får några experter titta på Albins fall! Skönt tyckte jag så det blir ordentligt utrett!
Bråttom, bråttom hem till Linda för att hämta barn, men hon bestämmer sig för att bjuda oss på mat!
Langos!
Skriver en annan dag om hur det gick för oss på barn!

Skoteråkning, fläskläpp och trolig hjärnskakning

I söndags kom mamma och pappa hit för att pappa skulle åka skoter med barnen. Även hälsa på förstås... Och åkte skoter, det gjorde de hela dagen! Pappa försökte väl vila lite efter mat och fika men barnen var direkt på honom och tjatade om att åka mer.
 När Alice skulle klä sig för att gå ut efter lunchen s¨å lyckas hon snubbla  utav overallen runt benen. Hon faller enligt beskrivning av Pontus handlöst, rakt ner i golvet. Och Pontus säger att det lät verkligen som att det gjorde jätteont. Och Alice grinar förstås. Blodigt är det! Jag försöker torka bort det värsta och hon får skjölja munnen med vatten för att få bort blodsmaken. Patrik hämtar en kylklamp för att lägga på läppen som börjar svullna.
När den värst gråten börjar gå över klär vi Alice och går ut med henne till de andra som åker skoter på åkern. Pappa kommer in med Alice efter ett tag för att hon somnat. Skumt tyckte jag...
Lite senare spelar mamma spel med Wilma och Alice och upplever då att Alice är lite frånvarande och inte riktigt med i spelet.
I sextiden kommer jag hem efter att ha hämtat pizza i Storvik. Och när jag säger åt barnen att det är mat så reser sig Alice och börjar störtgrina. Hon har ont i huvudet! Och vad det låter så har hon verkligen ont i huvudet!
Jag säger åt henne att lägga sig på soffan och Patrik ger henne mat där men hon äter inte...
Efter en stund somnar hon och klockan är inte ens sju...
Då börjar jag fundera om hon skulle kunna fått hjärnskaknig så jag läser symptomen i läkarboken och Patrik läser på nätet. Mycket stämmer in!
Så jag ringer rådgivning och de tycker att vi ska åka in med henne till akuten. Patrik åker och de får vänta på att få komma in i många timmar...
Det hela slutar i alla fall relativt lyckligt! Hon hade ingen hjärnskakning!

RSS 2.0