Besök

Jag sov med Albin på sjukhuset inatt. Han sov som tur var fast rumskamraten hade ont och sköterskorna sprang in och ut. Även ett barn i ett annat rum hade jätteont och skrek.
Albin vred sig och hade ont i halv femtiden. Jag larmade för att han skulle få alvedon men innan det kom hade han somnat djupt och hade inte ont mer.
Trots det tror jag att jag faktiskt sov två timmar kanske.
Albin sov till halv åtta. Han var jättetörstig när han vaknade. Sedan åt han en ordentlig frukost och kollade på tv.

Patrik kom strax efter åtta och då gick jag och tog frukost.
Efter en stunds väntan kom det en sköterska och hämtade oss. Det var dags att koppla upp slangarna. 
Först kollade vi igenom en pärm så att Albin fick veta vad som skulle hända. Albin valde en Sunefilm att kolla på under undersökningen. Slangen i rumpan sattes dit utan en reaktion från Albins sida. Det kopplades två slangar till katetern och Albins blåsa tömdes. Sedan sprutades det in låtsaskiss som de sa i Albins blåsa. Ca 3 dl hann komma in utan att Albin sa att han blev kissnödig. Han ombads att hosta under undersökningen men det sa han att han inte kunde. Som tur var kunde han blåsa på en uggla istället.
Vid 3 dl frågades Albin om han skulle gått och kissat om han var hemma. Och det skulle han.

Sängen som Albin låg på byggdes om till en toalett och Albin ombads kissa men det gick fötstås inte. Så låtsaskisset fick tömmas av skötetskan.
En liten dator placerades i en ryggsäck för att Albin skulle kunna bära den med sig och trycket mätas under 24 timmar. Vi föräldrar fick till läxa att anteckna vad Albin åt och gjorde och även hur mycket han kissade.
Albin fick välja en leksak och sedan var vi fria att göra vad vi ville.

Raka vägen ner till lekterapin var det som gällde. Vi mötte clowner på vägen ner.Så vi blev inte långvariga på lekterapin. Vi gick upp till avdelningen efter ca en halvtimme och jag mötte clownerna i dörren. Som tur var följde de med in till Albin. De var riktigt roliga! Albin skrattade så att han fick ont i såret och jag hade nog ännu roligare. Albin fick ett svärd gjort av en ballong och även lite medicin (godis).
Detta besök var guld värt!

Vi käkade lunch och gick sedan ner till terapin igen. Albin klev äntligen ur rullstolen för att leka i en affär. Och som jag fick shoppa.
Sedan pysslade vi. Det gjorde vi nog i två timmar. Nybakta bullar serverades det till fika!
Upp på avdelningen för att kissa och sedan ner för att pyssla igen.

Middag vid kl 17 och sedan kikade vi på tv medan vi väntade besök av mormor, morfar och syskonen. Det var mycket uppskattat att de kom. Albin blev så glad! Han fick pengar till en tidning så vi bestämde oss att gå ner och köpa en. Syskonen turades om att skjutsa Albin i rullstolen. Och Albin visade dem runt och förklarade hur allt gick till under vägen.

Fika med mormors medhavda drömtårta blev det. Det hade Albin bestämt sedan länge att de skulle ha med om de kom och hälsade på.
Vi lånade nyckeln och gick ner till lekterapin. Albin har varit sugen i flera dagar att spela tv-spelet där. Men under tiden det är bemannat så får han inte då åldersgränsen är tio år. I måndags var vi ner på kvällen men då var spelet upptaget. Nu ikväll var Albin taggad till max! Då var dessvärre spelen inlåsta. Men Albin roade sig ändå. Han klev ur rullstolen och lekte affär med Wilma.
När han sedan skulle gå och spela hockeyspel med barnen så skulle han absolut åka i rullstolen men jag sa åt honom att gå sakta och hålla något syskon i handen . Så Wilma och Pontus greppade snabbt varsin hand. Det såg så gulligt ut! Albin gick även en bit till för att bygga lego på väggen som han tidigare tyckt var så tråkigt. Men med Pontus gick det visst bra.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0