Halsfluss

Wilma gick i skolan onsdag och torsdag förra veckan och sedan fick hon huvudvärk och var allmänt låg.                                                                                                                                                              På fredagen var hon hemma från skolan och hade ont i huvudet och halsen.På kvällen fick hon feber 38,6. Febern kom fort. Hon hade ju varit i farten och lekt lite på dagen och sedan bara lade hon sig på soffan och blev jättehet helt plötsligt.
På lördagen var inte jag hemma men Wilma hade väl haft ungefär samma symptom som på fredagen då.
På söndagen tyckte väl Patrik att det fick bli lite fart på henne och då hade hon väl lekt lite.
En grym hosta har hon haft hela tiden.
Måndagen gick hon i skolan och var relativt pigg hela dagen. Halsontet satt förstås i.
Tisdagen gick hon också i skolan och sedan skulle hon åka till Thea för att leka. Men det dröjde inte länge förrän Theas mamma ringde och sa att inte Wilma var sig lik och att Wilma ville åka hem. När hon kom hem klagade hon även på ont i magen. Hon hade lite feber på kvällen också.
Aptiten har inte varit något vidare under hela sjukdomsperioden.
Onsdagen var hon hemma från skolan och hade ont i halsen och magen och låg mest hela dagen. Jag läste om Wilmas symptom i läkarboken och allt stämde in på Halsfluss.
Så jag ringde 1177 på torsdagen och de tyckte nog att vi borde få komma till hc för att ta halsprov. Kl 14 var det dags och halsfluss blev domen. Kåvepenin fick vi utskrivet som ska tas morgon och kväll i 10 dagar.
Wilma var hemma från skolan på fredagen också. Ont i halsen och dålig aptit.
Lördagen var det inte heller någon fart på henne men hon lekte i korta perioder i alla fall. Jag tror även att hon var lite tagen av värmen som hon brukar.
Ingen vidare fart idag heller... Men under natten så har hon nog hostat så gott som var femte minut. Hon lär ju inte sova speciellt gott stackaren...
Någon som har någon dunderkur mot hosta?
Jag har haft ont i kroppen förra helgen och varit hostig och hes sedan i lördags. Hesheten gav med sig först igår.
Albin har varit hostig och gnällig några dagar han också.
Och Patrik har fått tillbaka sin vanliga rethosta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0