Syledigt

Jag tar mig faktiskt lite syledigt ikväll och bloggar istället. Är jättesugen på att börja på en New boheme till mig men jag har sytt så intensivt i flera dagar nu så jag känner att axlar och nacke behöver vila. Jag ville få så mycket som möjligt av Bojans kläder färdiga till ikväll då vi skulle träffa dem.

Så här fin är Bojan i en nysydd klänning!



Mamma har varit här idag då Pontus har självstudiedagar så hon had gjort i ordning skinkstek och skalat potatis tills jag kom hem från jobbet. Vi skulle nämligen äta tidigt för att åka på femårskalas.

Här satt Albin och slog in sina presenter som han gjort till Tove.



Jag tyckte att det såg så gulligt ut. Albin skulle absolut slå in presenterna med julpapper. Först hittade vi ingen sax heller så då satt han och måttade ut med presenten på julpapperet och skar runt med en skruv. Pontus fick skriva Tove på ett papper och så skrev Albin av det på Toves presenter.

Underbara Malin hade gjort sig till och bakat jättegott fika. Det var bara det att inget såg ut som det skulle. Vaniljhornen såg ut som vanliga runda kakor och havreflarnen blev ett knäckigt täcke på en paj... Hon är ju för härlig den där Malin.

Här är födelsedagsbarnet Tove till vänster tillsammans med sin bror Kalle till höger.



Det spelades även spel på kalaset.


På hemvägen svängde vi in på Stadium. Alice har behövt nya innefotbollsskor ett tag. Vi hade ca tio minuter på oss när vi kom in i butiken men hann få med oss ett par skor hem i alla fall. Puuh...

Jag frågade barnen innan läggdags om Albin kunde få sova med någon av dem då Patrik är borta med jobbet över natten och jag kan inte sova en blund bredvid Albin då jag hör minsta lilla ljud han ger ifrån sig.
Alla barnen sa att Albin fick sova med dem men jag valde att han skulle få sova med Pontus då det blir längst bort ifrån mig.
Det känns så skönt att Albin är så trygg med sina syskon och att de vill ta hand om honom. Älskar mina underbara ungar!
Pontus bäddade till och med i sin bäddsoffa åt Albin.

Glömde sista bilden i förra inlägget...




27 januari

Sydde på en present till Tove på fm och satt samtidigt och gruvade mig för att åka på utvecklingssamtal för Pontus kl 11.
Samtalet gick bättre än förväntat så jag kände mig glad när jag åkte därifrån.

Sydde på lite efter lunchen också och snart var förklädet färdigt.



Albin var sugen på att åka till mormor på em så han ringde och frågade om de skulle vara hemma efterkl 16 och det skulle de. Vi blev även bjudna på mat där. Ytterfil'e, potatis, jättegod kantarellsås och rostade rotfrukter.

Barnen var ute i omgångar och lekte i snöhögarna på andra sidan vägen.



Jag var ut och tittade på dem en stund men det var så kallt ute så jag gick snart in igen.

Vi fick nybakt fika innan hemfärd också. Inte illa med så många sorter en helt vanlig vardagskväll! Albin fick även en stor burk hallongrottor med sig hem till sin födelsedag. Han älskar ju hallongrottor och äter minst tre stycken varje gång det bjuds!

Sydde lite mer när vi kommit hem och jag lagt barnen. Det blev ett par lila leopardtrosor till Tove då jag tyckte det kändes lite med bara ett förkläde.

Något sämre bmx-mat

Jobbade till kl 15, hämtade barn och hem för att packa lite och byta om till öppethållande på bmxen 16.30-18.30.

Lämnade av Wilma och Pontus vid Rapido för inköp av mat . Hann ju inte laga något innan vi åkte... Vi delade på en pizza och en sallad.

När vi kom till x-park vid 16.31 stod det redan några barn och föräldrar utanför.
Skoj i alla fall att det blev sju barn utöver mina som åkte.

När vi fått barnen i säng satte jag mig vid mina älskade symaskiner. Jag sydde färdigt en raglantröja till Bojan. Blev mycket nöjd med detaljerna på denna tröja. Långt ifrån perfekt men bra för att vara jag!





hej

testar

Skitdag

Skitmöte på jobbet som vanligt. Ett jävla surrande. Förstår inte hur vi kan ha en regel på förra mötet som helt plötsligt inte gäller alls på detta möte...

Känd mig arg, ledsen och jagad när jag kom hem idag så jag slängde mig på soffan, bröt ihop lite och funderade allvarligt på att bara ignorera att det fanns lite kvar av dagen.

Under dagen så har Pontus mentor jagat mig på telefonen. Jag svarar aldrig i min telefon på jobbet så jag undrar varför hon inte ringer till Patrik då!? Här känner jag mig verkligen jagad.
Bland annat så undrade hon vilken tid vi kunde komma på utvecklingssamtal och jag har medvetet låtit bli att svara på det då det bara erbjuds en dag som jag inte kan. Är ensam med barnen då.
Och så det här med att hon kan se när jag senast loggade in på edwise. Känner mig jagad även här. Och det stör mig något grymt att skolan har rätt att ha koll på det!

Hämtade barnen efter jobbet och det var en rymdutställning i Alices klassrum som vi gick på. De har verkligen jobbat stenhårt och gjort så fina saker!



Här kommer det som gjorde mig ledsen: När vi ska gå från utställningen så hör jag hur två klasskamrater gör upp om att följa med varandra hem varav Alice ville leka med den ena tidigare på dagen men vi fick då till svar att det inte passade idag.
Då tycker ju jag att man som förälder säger åt sitt barn i smyg att man kan göra upp det senare när inte Alice hör på.
Jag blev så ledsen å Alices vägnar!

Lite syning nu på kvällen fick mig i alla fall på bättre humör.



Fika

Idag hade syrran beställt fika här på fm så det var bara att stiga upp med tuppen och ställa sig och baka lite glutenfritt. Det är ju ingenting som jag bakar var dag precis.

Det blev mintchokladkaka som serverades med grädde, den var jättegod. Jag tror att det var mandelmjölet som gav den den perfekta konsistensen.
Havre och vaniljbollar fick jag också till. Goda även de!
Jag köpte en tidning som heter Glutenfritt igår så jag fick gott om ideer.

Lunch hade också utlovats om syrran tog med sig ost.
Så syrran och jag hjälptes åt med maten och det kändes nästan som i gamla tider då syrran var arbetslös och jag föräldraledig. Då sågs vi ofta och lagade lunch eller bakade tillsammans.
Nåväl, syrran fick vara vitkålsansvarig och jag stod för bechamelsåsen som jag alltid gör.
Till slut serverades en god lasagne med pizzasallad.


Nelly kom hit i kläderna som jag sytt till henne i julklapp och jag blev så glad av att se det.

Barnen lekte ute mest hela tiden och syrran och jag satt inne och handarbetade.

Ikväll bjöd barnen in mig på disco i Alices nya rum. De hade gjort så mysigt med discolampa och allt.
De hade byggt in Alices säng så man fick fiska i fiskedamm där. En massa lekar var det också.
Alices hylla användes som kioskdisk och där fick man handla för kapsyler.
Albin gick verkligen all in!
Han planerar nu för ett discokalas.

Vinterpromenad

Albin och jag åkte till mamma och pappa på morgonen. Albin tyckte att vi kunde åka dit efter bmxem igår men det fick bli idag istället.
Det bjöds på fika när vi kom dit. Mamma hade bullat upp med flera sorter. Albin åt endast Hallongrottor! Tre stycken!

Gömma nyckel var visst leken för dagen.Albin engagerade både mormor och morfar. Jag satt i soffan och virkade på den förbannade julgardinen.

Strax före lunch skulle Albin och morfar gå ut så då fick jag för mig att ta en liten promenad. Det var så vackert ute.


En längre promenad än tänkt blev det. Var nog ute en halvtimme åtminstone.

Lunch fick jag och lite kaffe på det. Sedan var det dags att fara till jobbet.
Albin tyckte att han kunde stanna hos morfar fast jag skulle jobba så det fick han.
De skulle åka och hämta kusin Nelly på em och resten av min familj skulle ändå till mamma och äta på kvällen.

fantastiskt

Ja, jag säger bara vilken fantastisk dag man kan ha hemma!

Vi städade lite på fm och sedan började barnen söka kompisar.
Pontus kompis S var det bestämt med sedan igår att han skulle komma.
Även Albin hade sin bästis M halvt på gång.
Wilma kollade med några som inte kunde eller inte svarade och sedan ringde hennes kompis T och skulle komma. I samma veva ringde kompis E:s mamma som Wilma sökt tidigare och det blev bestämt att även E skulle komma.

Jag gjorde lunch till dessa åtta barn. Jag trivs som bäst när jag har många runt matbordet! Vi åt köttfärslimpa, sås och potatis.
Alice började ringa efter kompisar efter lunchen. Hon fick ringa till många innan hon fick napp. Tur att hon inte är så bestämd med vem hon ska leka med som andra barn kan vara. Alice blev överlycklig när hon väl skulle få hit kompis M.

Jag frågade barnen vid lunchen om de hade något önskefika som skulle bakas till eftermiddagen. Det enda svar jag fick var från Pontus som tyckte att det skulle bakas chokladmuffins. Alltid dessa tråkiga chokladmuffins...

Wilma och hennes kompisar hjälptes åt att baka drömrulltårta och de var så duktiga.
Efter det bakade jag chokladmuffins.
Vid fikat hade jag inte mindre än nio barn runt bordet!

Barnen lekte en hel del ute i snön. Pontus och hans kompis spelade mest x-box och Alice och M satt inne på Alices rum och lekte med Playmobil.

Vid fyra åkte tre barn hem medan de två kvarvarande skulle stanna längre. Fick förstås frågan om de fick sova kvar och jag sa först nej eftersom vi jobbar imorgon. Men ändrade mig sedan och då blev det lyckliga barn.

Brudarna hjälpte mig att göra pizza till middag.

Alice sover i sitt nya rum inatt. Det tyckte hon var jättespännande. Hon fick sova på en tältsäng och så fick Wilmas kompis ta Alices säng.
Jag är så sugen på att fixa inne på Alices rum men insåg när vi skulle flytta in att hon inte har några möbler...
Jag har kikat lite på möbler på Ikea och på lite gardiner och annat på Jotex.

RSS 2.0