Tandvärk

Frukosten blev sen igår morse då jag kokade risgrynsgröt med grädde i. Gud så gott! Och väl värd att vänta på!

Fick för mig att vi skulle åka till Ikea på fm. Tänkte köpa blommor, överkast och extrasäng till Wilmas rum. Även överkast till Pontus skulle jag köpa.

Kollade upp om vi skulle få sällskap. Syrran nappade och följde med oss. Vi började med en fika i restaurangen. Jag åt en kladdkaka som inte var speciellt god.

Fick bara med oss överkast till Wilma och blommor till hennes rum hem. Det fanns just inga överkast till enkelsäng att välja på.
Extrasängen som jag tänkte köpa var förstås för lång för att få plats i bilen.

En sväng på Panduro för att kika lite och en småhandling på Coop hanns också med. Sedan åkte vi hem och lagade mat. En väldigt sen sådan så tur att även frukosten blev sen.

Barnen droppade in utom Wilma som åkte till I efter skolan.
Jag städade en del och tvättade. Alice städade sitt rum.

Avslutade kvällen med fredagsmys.
Hela dagen hade jag en molande tandvärk. Tog alvedon mot den vid ett par tillfällen. Jag får nog lov att ringa tandis på måndag...
Vilket jag inte har någon lust med. Tanden är nyligen rotfylld men hade tydligen en spricka så tandläkaren var inte säker på att den skulle hålla. Slutar väl med att jag får dra ut tanden.

Klippning

Jobb, skola, fritids och dagis och sedan iväg till Sam sax. Wilma skulle bara hem och kamma sig först...

Jag hade haft tankar på klippning för barnen redan tidigare i veckan och när så Pontus önskade sig donkmat idag så gjorde vi slag i saken och for iväg.
Albin är duktig som vanligt och sitter helt stilla när han blir klippt.Däremot tappade han helt talförmågan när han satt i frisörstolen...

När jag skulle berättda hur Wilma skulle bli klippt så frågar frisören:
-Vad är det här då?
Hon pekar längst ned på Wilmas hår. Jag svarar som det är att det är jag som har klippt och då får hon roligt.
När jag sedan ska betala så frågar jag om jag inte kan få börja jobba som frisör hos dem och då får hon roligt.
Killen som klippte Albin sa att det var helt okej. Jag kunde börja som praktikant;)
Han var så snäll att vi fick fyra stämplar i stamkundskortet trots att bara tre barn blev klippta!

Lite donkmat efter klippningen och sedan var det bråttom till Alices fotbollsträning som började kl 18.
Vi andra åkte hem och Pontus började baka muffins.Wilma gjorde läxa och Albin ville också baka. Med mig...
Då får du säga åt pappa att hämta Alice sa jag. Varpå Albin går och frågar Patrik:
-Kan du hämta Gullan pappa?
Men se det ville inte pappan så vi fick baka efter jag hämtat Alice.

Negerbollar blev det och så en kvällsfika efter.
Pontus och Alice började också med läxa. Pontus hade matteläxa där man skulle omvandla längdenheter. Typ från mm till cm. Men det hade han lite jobbigt med och min hjälp ville han inte ha så då fick han vänta på Patrik som lade Albin.
Jag surnade till och gick och lade mig istället.

Sliten

Att vara ledig bara en dag efter långhelg på jobbet gör ingen människa glad. Man känner sig inte riktigt ledig och hinner inte slappna av ordentligt...
Jag känner mig otroligt trött i dag. Kanske har jag en förkylning på g igen. Det känns lite så i kroppen. Men jag brukar ju inte vara förkyld så ofta.

Jag skjutsade Albin till bästa vännen på morgonen, redan kl 9 drog vi iväg. Barnen ville leka hos varandra men eftersom kompisen var hos oss sist så fick Albin komma dit idag.
Patrik och jag åkte iväg på en liten shoppingresa. Byggmaterial stod på shoppinglistan.
Vi var och kikade lite på tapeter på Rusta. Det fanns Bilar-tapeter som jag trodde att Albin ville ha. Men ikväll när jag frågade honom så ville han ha Spiderman-tapeter lika som morfar.

Lunchade på Ikea och jag blev lika besviken som vanligt. Kall kyckling och ratatouille och totalt överfriterade och kalla pommes. Inte ens desserten var god...
Men jag slapp laga mat i alla fall!

Hade bestämt mig för att städa när jag kom hem men fann varken lust eller ork till det.

Hämtade Albin strax före kl 16 och sedan åkte vi till Hofors för att ha öppet på bmxen. Jag sa till barnen när vi öppnade att jag hade en känsla av att det bara skulle bli vi.
Men så fel jag hade! Jag tror att det kom nio barn utöver mina.
Ett rekord i besöksantal för mig.
Fick mig en tröja på bmxen och skulle fått en jacka men den var för liten.

Albin och Alice mös vid en av Albins nya Jakefilmer när vi kom hem och jag gick upp och snackade lite med Pontus.
Vi satte upp lite led-belysning i Pontus hylla. Det blev bra så han får lite ljusare på sitt rum.
Pontus och jag bakade även en kladdkaka ikväll.

Det blev tidig kväller för mig nu. Orkade inte handarbeta något och som vanligt var det bara skit på teven. Då är sängen bättre!

Rast

Det sitter inte helt fel med en timmes rast när man jobbar 13-timmars så just nu ligger jag i soffan på jobbet och bloggar. Nyss stickade jag på min glittermössa.


Egentligen skulle jag varit ut på en promenad och fått lite luft men är för trött för det idag. Jag hade i alla fall balkongdörren öppen när jag stickade!

Jag har min långhelg på jobbet just nu och då är det skönt att barnen får vara hos mormor och ha det gott.
Jobbade 13.30-21.30 på fredagen, 8-12 och 17-21.30 igår. Och idag är det 7-20 som gäller.

På min lååånga rast igår så hade mamma och jag bestämt att vi skulle bada med barnen i Hoforshallen. Det var himla mysigt. Synd bara att det bara blev Aöbin och Alice som blev med. Pontus ville inte och Wilma var på kalas.
Efter badet följde jag med hem till mamsen och fick kaffe. Mamma tyckte visst att jag åt upp barnens lördagsgodis...
Men vad då? Man måste väl få smaka😉

Bjuder här på en liten jobbselfie. Ni har väl sett snyggtröjan!?

Möte

Gruvar mig så in i helsike för jobbmötet imorgon.Det har ju tagits ett beslut om ett till boende som vi ska bemanna med befintlig personal. Många verkar då tro att vi ska jobba dygn och det kräver ju att man får sova på nätterna och det kommer inte jag att kunna med fullt ansvar för ca tio brukare i egna lägenheter. Hur ska jag märka om det händer dem något om jag mot förmodan skulle lyckas somna?

Nu till något mycket trevligare! Syning!



Fick klart en mössa till Bojan i dett underbara tyg ikväll! Påbörjade även två plagg till





Helgen har gått i städningens och familjesammankomsternas tecken. Jag har städat några rum per dag så nu är hela huset städat för en stund och det känns härligt!

Lördagen börjades med simskola för Alice som vanligt och medan Alice simmade så åkte vi andra på jakt efter farsdagspresenter. Det blev endast en Paradisask till pappa. Han har ju allt!

Lunch hos mamma och pappa efter simskolan. Vi firade alltså pappa på lördagen istället då det passade alla bättre. Vi skulle få skinkstek men den hann inte riktigt bli färdig så det blev köttbullar och köttfärslimpa istället. Gott som sjutton! Linda och Nelly var förstås med och åt också.
Barnen lekte bra tillsammans men de var så högljudda att jag valde att åka hem efter eftermiddagskaffet.

Satte igång ett grytkok imorse. Syrran tyckte att det var dags för mig att bjuda dem på mat så så blev det. Pannacotta med bär till efterrätt.
Syrran och jag handarbetade en stund efteråt innan de var tvungna att åka.

Jag fick så lov att hjälpa Patrik att bära in ett fönster till Albins blivande rum. Då fick man ta i med alla musklerna! Skönt att det går framåt med bygget i alla fall.

Oj!Nu har jag visst glömt att berätta om den perfekta farsdagspresenten. En Gustafskorv gav barnen sin far!
Kvällsmat på Monsroes fick han också förstås!

Stödstrumpor

Är just hemkommen från kvällsjobb med stödstrumpor på.


Har aldrig provat sådana förut och det kändes riktigt skönt att ha dem på. De satt absolut inte ivägen för en sådan här jobbig kväll har jag aldrig varit med om på Orion tidigare.
Strumporna köptes på Gekås för typ 59 kr. Ångrar att jag inte köpte fler.

Albin har fastnat för Lotta på Bråkmakargatan. Den skivan har gått varm hela förmiddagen. Jag tycker att Lotta är så rolig när hon säger att hon visst har en näsduk men den lånar hon inte ut till sådana som hon inte känner.
Där kamma snacka om svar på tal!

På morgonen bakade Albin och jag en apelsin och kardemummakaka som vi provsmakade till förmiddagskaffet. Annars hann jag med både städning, tvätt,klippa ut ett mönster på en raglantröja och laga mat.

Till lunch blev det fylld lunchkorv och potatis. Förberedde även en blomkålssoppa som vi kan ha med oss till bmxen imorgon.

Hektiskt

Höstlovsveckan har precis passerat och jag har då jobbat sex av sju dagar. Såg verkligen fram emot att få vara ledig imorgon! Skulle egentligen varit ledig i två dagar men tog på mig ett extraskift på tisdag tidigare. Tror ni inte jobbet ringer och frågar om jag vill jobba även imorgon!?

Det var kris och de kunde inte få ut någon annan så eftersom Patrik var ledig så tänkte jag att jag kan väl ta det då om det är ok med chefen. Och det var det trots att jag då kommer över 100 % denna månad.

Torsdagen som var min lediga dag på lovet spenderade vi på Parkbadet tillsammans med Nelly och mamma. Mycket trevligt!
Albin åkte raka vägen till bästa kompis M efter badet.
Resten av familjen satte igång med en kvarts snabbstädning innan vi fick besök av barnens kusiner från Nossebro.
De åkte 17.30 och kl 18 skulle Alice vara på fotbollsträning så vi fick ta en snabb middag på macken.

På fredag morgon städade vi en hel del innan vi åkte till Valbo där det blev inköp av jacka till Pontus och skor till Wilma och mig på Stadium där det var 20% rabatt på hela sortimentet.
Alice fick en hett efterlängtad jacka från Lidl vilket resulterade i att vi blev toksena hem.
Patrik fick komma ut med väska och nycklar till grindhålet och så fick hann rycka kassarna ur bilen innan jag brassade till jobbet.

Efter jobbet i lördags mötte jag upp barnen i x-park där det var jam. Pontus var med och cyklade. Han fick jättefina priser trots att han kom på delad sista plats.

Idag var det höstlovskul genom Alices simskola efter jobbet. Barnen hade jättekul och två timmar gick fort. Jag blev glatt överraskad av fikat det bjöds på! Massor av hembakt!

En snabb hamburgare stektes hemma och innan vi skulle till att äta dök mamma och pappa upp med en tårta som de fått i inflyttningspresent av Ica Maxi. Alla åt med god aptit utom Albin som är tårtvägrare.





RSS 2.0