Loppi blogbag Änglamark



Jag har haft turen att få testa en Loppi blogbag Änglamark. Det är ekologiska varor och jättebra sådana!

Jag testade att baka chokladbollar med kakaon man fick.


Det blev en mild, fin smak av kakao. Färgen på kakaon var inte så mörk som andra kan vara.

Jag bakade en kladdkaka med valnötter av den 70% chokladen och valnötterna.
Smakade även på chokladen och kakaon var för sig. Chokladen hade en fin smak och nötterna smakade riktigt bra. Andra valnötter smakar ofta lätt härsket men inte dessa.


Korv Stroganoff och pasta bestod dagens lunch av och där fick jag användning för ketchupen, pastan och rostade löken.


Barnen var väldigt förtjusta i pastan och även jag så den får vi nog köpa fler gånger!
Jag äter inte ketchup mer än i mat och där är det ju svårt att avgöra smaken exakt. Barnen fick alltså stå för provsmakandet där och kommentarerna blev:
-Lite stark.
-Smakar annorlunda.
-Smakar tomatpure.
Den rostade löken strödde vi över maten och det blev verkligen pricken över i.

Coop har Sveriges största sortiment av ekologiska produkter. De sänker varje vecka priset rejält på flera ekologiska varor.

Det har varit fantastiskt roligt att få vara med och testa dessa ekologiska varor så jag hoppas att jag blir uttagen fler gånger!

#coopsverige #ekolöftet #änglamarkspriset

Första doppet

Mamma var barnvakt här idag för att barnen skulle slippa fritids nu när det är sommarlov. Kaffet stod på bordet när jag kom hem och till det blev det en bit av gårdagens avslutningstårta. Då känns det extra bra att komma hem.

Vilade lite på soffan innan jag satte igång med middagen. Kände att jag behövde det efter att ha jobbat över till sent igår kväll och så upp 5.50 imorse.
Till middag blev det nötfärsbiffar med basilika. Jag blev inspirerad av en arbetskamrats instagrambild tidigare idag.


Det blev stressigt iväg till fotbollen efter maten. Barnen skyndade sig att plocka in sparkcyklar mm i bilen och sedan drog vi. Alice tränade fotboll och de andra körde lite i skaterampen vid gästis.



Wilma och jag tog en springtur när vi kom hem. Wilma har blivit en riktig hejare på att springa!
Pontus följde med på cykel.Han tyckte vi skulle ta oss ner till Tummen så det gjorde vi. Pontus tog årets första dopp.
Det var riktigt skönt i vattnet!
Jag låg där på bryggan för att sträcka ut ryggen och kände då den härliga dofren av sommar. Allt var så lugnt och fridfullt. Det var bara myggen som störde lite.

Sedan blev det blåbärskvarg till samtliga motionärer. Jag är såå förvånad att Pontus gillar kvarg.

Skolkis

Kände mig som en riktig skolkis idag när jag åkte hem tidigare från jobbet. Det har nog aldrig hänt förut.
På fm tog jag en treo eftersom jag började känna av huvudvärken men det hjälpte inte. Jag fick strax efter det väldigt suddig syn och började må lite smått illa. Kände mig även lite yr.
Jag som aldrig mår illa började förstå att det kanske var dags att åka hem.Min kollega var ganska övertygad om att det var migrän jag led av och hon såg nog på mig att jag mådde dåligt så hon propsade på att jag skulle åka hem.
Jag hann vila ca en timme hemma inna Wilma kom. Då hoppade jag högt när hon tog i dörrhandtaget så jag hade nog så gott som somnat.

När Wilma kom så började åskvädret. Wilma var så duktig och sprang runt och tog ur sladdar till tv-apparater och datorer.
Hon lovade även att följa med och hämta Albin och Alice på dagis och fritids.
Duktig tjej!
På hemvägen sa jag åt barnen att jag behövde lugn och ro idag och de har verkligen skött sig jättebra.
Min huvudvärk lättade betydligt efter ovädret även om den kändes av ändå.

Pontus var hos kompis S ända till kl 20 ikväll!
Barnen fick vara uppe lite längre idag eftersom det var så fint väder och de har ju ändå inget skolarbete i skolan imorgon.
De spelade fotboll med nya fotbollsmålen som vi köpte igår.
När jag var ut för att ge Albin grodan så tyckte han att jag skulle stanna ute med honom en stund.
Jag sa att jag skulle gå in och då sa Albin:
-Men om du håller på med tvätten då?!
Jag hade tvätt som hängde på tork.

Jag gjorde en ny maträtt idag som jag fick tips på från Alpnaering-Cissi. Egengjorda chicken nuggets!
Jättegott och enkelt!




Min bästa Anso

När jag vaknade i morse kändes det som att det skulle bli en lika tråkig dag som igår. Det är ju inte roligt när sambon och jag alltid jobbar emot varandra. Speciellt inte när det är röda dagar och alla andra umgås familjevis känns det som.

Men Pontus kompis J ringde som en räddare i nöden och ville leka med Pontus. Tanken var väl egentligen inte att vi alla skulle stanna där men så blev det. Vi blev bjudna på hemgjorda hamburgare till lunch och hade en jättemysig dag i Ansos trädgård. Barnen lekte bla vattenkrig och spelade fotboll.
De har en sådan underbar tomt där det sällan blåser speciellt mycket och det finns alltid något skuggigt ställe att sitta på.

Vi blev kvar ända tills kl 16.30. Det blev tankning och godishandling på hemvägen så kvällsmaten blev sen.

Vi blev taggade att ha en egen fotbollsplan efter spelandet hos Anso så Pontus satte fart på åkgräsklipparen och började klippa en bit på åkern och imorgon ska vi försöka ta oss iväg för att köpa två mål.

Jag målade överliggaren och stolparna på altanen på kvällskvisten.Måste ju försöka få lite snyggt till Alices födelsedag!

Ledig måndag

Det är så skönt att vara ledig måndagen efter att man gjort sin långhelg på jobbet.
Bara Albin och jag hemma sa jag till Albin i morse men även sambon var hemma ett tag med oss.
 
Direkt efter frukost bestämde Albin att vi skulle gå ut till sandlådan och där tror jag att vi spenderade större delen av fm. Jag låg på en filt bredvid och solade. Tro det eller ej!
Vi hann förstås med lite tvätt och matlagning också. Det blev baconlindad örtfylld kycklingfile med ugnsbakade potatishalvor till lunch.
Jag har längtat jättemycket efter hemlagad mat i helgen eftersom jag inte hunnit laga något när jag jobbat så mycket.
 
Alice kom bara hem och fikade och sedan skjutsade jag henne till kompisen T. Wilma ringde och frågade om hon fick följa med kompis I hem idag så det gjorde hon.
 
När jag hämtat barnen i fyratiden så var vi sugna på donk-mat men vi fick ingen med oss så det blev till att laga pasta och köttfärsgratäng istället. Wilma gjorde god chokladmousse till efterrätt.
 
Sedan hjälpte barnen Patrik med ved och jag var inne och vek tvätt och la ut någon annons på en säljsida på facebook. Är så nöjd med att jag klarar av det själv nu för tiden.
 
Jag fick ett väldigt glädjande mail idag också! Jag har blivit uttagen att testa Loppi blogbag Änglamark. Det ska bli kul att prova några ekologiska varor.

RSS 2.0