Världens sämsta mamma

Idag är jag nog världens sämsta mamma. Jag har ställt krav på barnen! De ska plocka in alla sina saker på sina rum och göra snyggt på rummen också innan de får göra någonting skoj som tex bmx eller leka med en kompis.
Det har ringt en kompis till Wilma och två till Pontus så de var populära idag men leka fick de minsann inte. Det var så illa så tårarna sprutade på Wilma här ett tag!

Barnen har i alla fall bakat lite. Wilma gjorde kolasnittar, Pontus maränger och Alice negerbollar. Maten har vi i ugnen också. Pontus bestämde att det skulle bli köttfärslimpa, potatis och sås och det är ju gott.

Inte törs jag gå ut idag heller... Pontus såg en orm slingra ut från bron när han kom hem.

Tvättar gör jag i alla fall så det står härliga till. Jag har två maskiner på kö för hängning nu! Får se om jag törs gå ut med det när Patrik kommit hem och kollat så inte ormen är kvar...

På fm var vi till syrran och fick fika och sedan var vi till lekparken i Storvik en stund.

Jag har även ägnat dagen åt att ringa en massa jobbiga samtal.

Mors dag 2011

Jag blev väckt av barnen med frukostbricka och paket! Jag fick en pocketbok som handlar om Paris av Pontus, en teckning av Pontus och Albin och en Bakugangrej av Alice.

Kl 12.30 var det lunch hos mamsen. Vi fick hemgjord potatissallad, vanlig sallad, tjälknul, fläskytterfilé och kycklingklubbor. Pontus älskar ju kycklingklubbor så han åt som en häst.
Barnen körde lådbil och hade så skoj. Lekte i lekstugan gjorde de också.
Syrran och jag tog en promenad för att lämna en tårtbox till en gammal klasskompis till mig. Han och hans sambo hade bf idag och de verkade så lyckliga och kära. Underbart att se! Och så den där härliga gravidmagen!
Syrran och jag var till macken också och köpte skraplotter. Alice vann 10 kr på sin och jag vann 30 kr på min men det ska jag dela med syrran.

Vi fick fika och en härlig jordgubbstårta på em. Sedan var vi ut en stund till och Patrik och jag gick ett minivarv runt byn. Vi kollade in vårt gamla hus och kikade på hur förfallet IOGT var b.l.a.

Stopp för mat vid McDonalds på hemvägen blev det. Och för första gången när vi äter där så fick inte Albin någon burkmat utan han fick hamburgare och pommes som oss andra.

Nästa stopp var vid Tommy och Clary. Där satt vi på deras inglasade altan och fikade. Det är härligt att sitta där så här på kvällningen när det börjar bli lite kyligare ute.

28/5

Dyrran smsade och frågade om vi skulle med på loppis men jag sa nä. En stund senare ringde Nelly och frågade om vi skulle med så då lovade jag att följa med ändå. Sagt och gjort, loppis på Hallonfallet. Ingenting shoppat men Pontus skulle absolut köpa en cykel för 30 kr. Visst var det billigt men har säkert redan fem cyklar. Jag sa först nej men sedan skulle han få gå tillbaka och köpa den men då ångrar han sig på vägen. Det var troligtvis för pinsamt att gå omkring med cykeln på loppisen...

Vi följde med syrran hem och fick lunch som bestod av kycklingwok. Gottigott!

Iväg med Pontus på bmx-kalas som började kl 13.

Syrran övertalade mig igen och den här gången var det om att följa med på deras föräldragrupp som skulle vara vid skidstugan vid Korsåvägen. Det var faktiskt riktigt trevligt att vara med. Det finns en hinderbana där i skogen som barnen gillade. Syrran hade fika med till oss också.

Sent på kvällen var jag ut på en långpromenad. Såå skönt att gå alldeles ensam och känna den ljuva doften från skogen! När jag kom hem kollade vi på en film som heter Alla talar om Grace.


Albin busar

Albin har lärt sig ett nytt bus! Han kan klättra upp i soffan! Nu är det slut på friden men jag sa åt honom att lova att inte ramla ner... Han har ju försökt komma upp många gånger förut men ikväll var det  nog lättare när han var byxlös.
Albin hällde ut ett glas vatten på vardagsrumsbordet också. Mycket bus på den stund som han var vaken på övertid.

Fiona och Lydia

Jag ställde upp som taxi idag när Wilmas klass skulle åka till Gammelgården och titta på teater. Det var en spökteater som handlade om Fiona och Lydia och den var riktigt rolig. Vi hade med oss fika också så Wilma satt med Mig och Albin och fikade. Hon ville hellre sitta med oss än med klassen.

Teatern var välbesökt. Det kom även ett gäng pensionärer dit och några dagisgrupper.Alice fick följa med sitt dagis dit trots att hon egentligen bara får gå ti-to så det var bra ordnat tyckte jag! De fick åka taxibuss dit så Alice tyckte nog det var lite extra skoj när hon fick åka samma buss som Wilma och Pontus brukar göra på morgnarna.

Nellan har åkt

Nelly var här en stund på em med mormor som barnvaktade henne. När det var dags att åka så tyckte Nelly att mormor kunde åka hem själv.

På fm gjorde Albin och jag inte mycket. Plockade lite och tvättade. Sen var vi ut på sovpromenad men Albin var segsövd idag. Det kan bero på den guppiga vägen. Det är nyhyvlat och asajobbigt att dra vagnen på.

Medan Albin sov bakade jag något slags sockerkaka och så hjorde jag rabarberpaj som vi fikade när alla barnen kommit hem. Albin åt också rabarberpaj men han rynkade på näsan. Gullungen min!

Nu är det väl dags att börja med kvällsmaten så att vi hinner äta innan fotbollsträningen. Potatisgratäng med kassler blir det.

Handling

Albin och jag skulle gå på öppna i Storvik för första gången på mycket länge. Vi hade tv-spel att lämna tillbaka på biblioteket så varför inte slå två flugor i en smäll och gå på öppna på en gång liksom. Dessvärre var det ju så klart stängt.
Försökte då få komma till Anso och hälsa på. Men hon svarade inte direkt på smset så då åkte vi till Sandviken för lite  matinköp på Ica istället.
Jag hittade morsdagspresent också. Ett nattlinne som det står Världens bästa mamma på!
Hade även tur att hitta en softshell.jacka till Wilma. Hon har suktat efter den länge men jag har tyckt att hon ha jackor så att det räcker. Nu var det halva priset så då slog jag till!
Mattias kom och lekte med Pontus en stund på em och vi andra satt ute och lekte trots att det blåste som sjutton.
Lite käk i femtiden och så fotbollsträning på det.

Waow!

Igår hade jag ca fem st läsare... Skulle kunna bero på att jag inte skrev på fejjan att jag bloggat. Jag gissar på att Linda och Malin var två av dessa läsare! Och det beror nog på Google reader som de är stora förespråkare för. Okej då, jag erkänner att det är bra om det nu får er att läsa min blogg!
Några fler läsare hade ju varit skoj!

Ultraljud

Idag har vi varit till Gävle sjukhus och gjort ultraljud på Albins njurar och urinblåsa. Det gick jättebra även om han tyckte att det var lite obehagligt. Han fick sitta i mitt knä och slapp ligga på britsen. Det var nog tur det annars hade Albin nog blivit arg.
Svaret får vi dessvärre vänta på eftersom dagens bilder måste jämföras med gamla bilderna.

Albin har även börjat gå lite idag. När han reser sig upp mot bordet och jag sträcker fram händerna så tar han två tre riktigt säkra steg mot mig. Och han blir så stolt när jag berömmer honom!

Wilmas första nattgäst

Wilma har sovkompis! Som hon längtat!
Thea följde med Wilma hem efter skolan idag. De hade bestämt att de skulle åka på vårterminens sista disco tillsammans. De tjatade redan från början om att Thea ville sova kvar och till sist så smsade jag Theas mamma och frågade och det gick bra. Lyckliga tjejer!
Theas mamma kom med sovprylar när jag hämtade brudarna på discot.
Tjejerna tog fram sängen själva. Den som Thea skulle sova i alltså! Och så fick jag bädda.
De fnittrade en stund men nu sover de i alla fall.

Medlemskort

Ni må tro det var en stolt tjej som fick sitt första medlemskort idag! Alice har börjat på bmx och förut har hon till och med lånat Pontus  gamla medlemskort för att hon absolut skulle ha ett. Alice skulle få cykla lite i början innan det kom alltför många stora barn men hon tyckte det var så skoj och var såå duktig att hon körde mest hela tiden.





Väldigt suddig bild på Pontus men han svischar ju förbi så fort...


Shopping och klippning

Jag, Alice och Albin mötte mamma i Valbo för lite shopping i fm. Först in på Coop för att kika efter "springskor" till Alice. Vi hittade ett par med Hello Kitty som hon absolut skulle ha och jag gick med på det fast jag brukar hellre se att barnen väljer märkesskor. Jag tycker att det är viktigt att man går rätt! De var i alla fall relativt billiga.
In på KappAhl för att köpa några T-shirts till mig. 2 för 199 kr och jag hade presentkort så det blev helt gratis.
På KappAhl skulle jag ha kunnat handlat hur mycket som helst idag tror jag!
Var in på Lindex och köpte en hatt med knytband till den lille huliganen. Kikade även på sportaffären där och en sväng på H&M. Sedan blev det mathandling på Coop.
Lunch blev det på Ikea med en ordentligt trött Albin. Mamma och jag åt kycklingfilé med pommes och bearnaise, Alice åt köttbullar med mos och Albin åt pasta och köttfärssås.
Hem till kl 13 för att möta Wilma vid taxin.
Mellanmål intogs och så åkte vi iväg igen. Till Sandviken och Sam sax denna gång. De tre äldsta barnen blev klippta. Se så snygga!



De hade solen i ögonen så det är därför de ser lite skumma ut.
Mamma satt kvar på Sam sax och väntade på att barnen skulle bli klippta och jag tog Wilma med mig för att leta "springskor" till henne. Vi hittade även märkeslösa skor till henne...
Jag passade på att fråga killen som jobbade på sportaffären om han visste varför jag fick ont i vaden när jag tar långpromenader. Kanske det var fel på skorna tänkte jag...
Jag köpte skorna på samma affär för några år sedan och fick hjälp med att prova ut dem så de borde vara bra tyckte jag.
Killen tittade på mina fötter och nästan skrattade. De där skorna var tydligen 3 år gamla och löpskor är tydligen färskvara. Där ser man!
Jag köpte mig i alla fall ett par nya med hans hjälp!
In på Sam sax och böt unge och iväg med Pontus för att köpa X-box 360 för hans pengar. Han köpte sig även ett bilspel till och så var vi till biblioteket och lånade två spel.
När klippningen var klar så åkte vi till Maxi för att köpa "Foppa" till Wilma och när vi skulle till att parkera lyckas Pontus tjata åt sig mat på McDonalds av mormor.

Bilder på shoppingen får ni nog imorgon, det blir så dåliga bilder på kvällarna!

Kobesök

Det började som en riktigt tråkig och regnig dag. Utan kaffe till råga på allt...
Så jag frågade Pontus om vi inte skulle åka till moster och få lite kaffe. Han tyckte att vi kunde åka dit om vi åkte hem direkt efter fikat och det var ju inte okej.
Vi tråkade på hemma en stund till och sedan kom Pontus på att han kunde smsa moster och fråga om vi fick komma och leka och äta och det fick vi förstås.
Vi fick makaroner och köttfärsås till lunch och Pontus åt TRE portioner!
Till fikat lite senare fick vi rabarbercobbler. Hur gott som helst!
När Albin hade sovit färdigt så trotsade vi regnet och gick till kossorna. Det regnade iofs inte just när vi gick.
Eftersom det var loppis mittemot så var vi dit en sväng först.
Hos kossorna var Alice lika imponerad som sist när kossorna kissade och bajsade... Konstiga unge!
Nellan följde med oss hem och lekte en stund till och sedan kom Linda och Tomas för att hämta henne. Då blev det fika.
Och tro det eller ej men just nu sover Albin i SIN säng!

Kase

Det här ägnade vi kvällen åt:


Ett lite senare sista aprilfirande!
Nä då, vi hade lite skräp som behövde eldas upp och då passade det ju bra idag när det regnade.
Så här busig var Albin när han satt bredvid kasen i vagnen och tittade på.



Albin satt som vanligt och skrek efter pappa...
Det slutade med lite fårjagning innan det var dags att gå in. Pontus och Patrik fick jaga in fåren som var på grannens åker.

Pontus skulle absolut visa sin nymålade cykel innan vi gick in. Blå cykelram och gult styre... Behöver jag säga mer?!

Buzzador



Det här fick jag i postlådan idag eftersom jag är en buzzador! Det innebär att man får eller får köpa produkter väldigt billigt och så ska man göra reklam för dem. Du kan bli buzzador på buzzador.com!

Jag har alltså fått en stor burk Lumene hudkräm till mig själv och 15 små burkar att dela ut till mina vänner. Det tänkte jag göra genom att bjuda hem er på "storfika" och buzza för er.

Lördagen i bilder

Det var dags för Rättviksmarknad i helgen så dit åkte vi. Det var riktigt bra väder. Inte för varmt fast solen sken. Barnen skötte sig jättebra. Men Albin trasslade in sig i bältet när han tröttnade på att sitta i vagnen. Det var lite trassligare precis innan bilden är tagen!



Barnen hade fått 100 kr var av mormor och morfar så Pontus passade på att köpa sig en ny tröja han!


Sedan blev det en fika på Fricks som sig bör vid ett Rättviksbesök!



Nellan med familj var också med och fikade. Hon visar moster vad hon har lärt sig av Hilma på dagis.

Alice hade handväskan med isg som hon fått av gammelmormor i present.



Barnen skkulle få åka varsin karusell och brudarna valde kaffekopparna. Pontus valde att kasta bollar på några gubbar istället han. Man skulle få ner tre gubbar minst och hade fyra bollar. Han fick ner två. Såå duktig!

Kvällen avslutades med cruising i Gävle. Det här var min favorit fast den egentligen inte hör hemma på cruising. En sådan skulle jag vilja ha!



En superdag tillsammans med familjen. Barnen stupade i säng när vi kom hem kl 22.50. Alice sov till kl 10 morgonen efter!


test

testar

Valborg

Vi firade sista april tillsammans med Linda, Tomas. Nelly, Ann.Sofie, Anders, Jens, Isak, Filip och Julia. Bättre sällskap hade vi nog inte kunnat ha!
Jag ägnade i stort sett hela dagen åt att förbereda inför kvällen, Ändå fick Anso hjälpa till med det sista när hon kom.
Det skulle ju städas, vilket inte blev klart... Men skapligt i alla fall. Förberedas mat mm. Självklart så jobbade ju Patrik men han fick så lov att hjälpa till när han kom hem.
Tanken från början var att vi skulle ha suttit på altanen eftersom vädret skulle bli fint men det blev ju svinkallt.
Vi åt potatisgratäng, färskpotatissallad (gjord på gammalpotatis), grillad texasstek, grillad kotlettrad, grillade champinjoner, sallad och rödlöksfoccacia. Jag blev inte nöjd med foccacian. Den var för salt!

Wilma ägnade i stort sett hela dagen åt att göra en chokladtårta som hon egentligen hade tänkt göra till påsk. Hon gjorde otroligt fina marsipankycklingar att ha på den. Dessvärre tyckte hon inte alls om tårtan själv men det gjorde vi andra!

Patrik och barnen hade fixat en liten kase på åkern bakom huset. Pontus jobbade hårt med den på slutet! Det var väl extra roligt när han fick köra Patriks fyrhjuling med släp helt själv!

Men nu så!

Nu har jag gjort ett träningspass! Får vi se hur det fortsätter...
Jag tog först en 20-25 min lång barnvagnspromenad i hagelskurarna och sedan blev det lunchpaus för Alice och mig.
20 min Zumba express, några plankor och hela nio min på crosstrainern.
Bra början om jag får säga det själv!

Det blev inte någon tidning läst igår kväll. Jag hade ju en tupperwareorder att lägga och så bloggade jag i matbloggen.

På morgonen plockade jag ihop i sovrummet och dammade och dammsög. Alltså bara torkning kvar!

Alice och jag bakade kladdkakemuffins på fm också. Den lilla tjejen var ju så besviken när hon ringde till Tove och de inte kunde leka så någonting var vi tvungna att muntra upp oss med.

Kvällen är räddad



Jag har tre helt oöppnade tidningar att läsa ikväll! Underbart!
Två av dem fick jag i postlådan typ i onsdags men har inte hunnit öppna dem än. Den tredje fick jag av syrran igår istället för en blomma.
Men jag har en massa att skriva om i bloggarna också så vi får se vilket det blir.

RSS 2.0