Besök

Mamma sov hos oss natten till idag. När vi åt frukost så tyckte hon att vi hade så dåligt med frukost att hon undrade om jag skull passa på och åka och handla medan hon var kvar, Så det gjorde jag!
Wilma följde med mig och vi åkte till Maxi. Wilma hade med sig egna pengar och hon gjorde nog av med varenda krona på automaterna där vid ingången...
Hon köpte säkert sju-åtta tuggummin, en nyckelring och en slimehand.
Slimehanden hade hon sådan otur med så den gick sönder när Alice och Moa lekte med den. Det svider väl lite extra när något går sönder som man köpt själv... Hon var så ledsen så jag får väl köpa en ny åt henne så fort jag ser en någonstans!
Pontus valde Pastarullar med skinka till lunch!
Efter lunchen gick vi ut en stund och sedan var det dags att skjutsa mamma till bussen.
När vi kom hem fikade vi på altanen. Myys! Vi var ute en stund till och Pontus skjutsade Albin i pulkan en stund och Wilma försökte gunga Albin men det gillade han inte!

Albin är fortfarande inte riktigt pigg efter magsjukan i lördags. Han sover väldigt mycket och vill just inte leka. Idag har han i alla fall lekt mer än på hela föregående veckan tror jag...

Strax före fyra kom familjen Johansson-Lindberg hit! Så underbart att någon vågade sig hit och roa oss trots alla baciller vi verkar ha!
Gladare unge än deras Hampus får man då leta efter!
Jag bjöd dem på ugnsfalukorv och mos och sedan fikade vi lite efter det. Älskar att ha folk här på mat och fika!

Barnen var hemma från skola och dagis idag eftersom det först ikväll gått 48 timmar efter Pontus diarré.
Men imorgon blir det skola för de stora barnen! Om inget inträffar under natten vill säga...

Resterande paket

Idag hämtade jag de andra två paketen!
Det ena var från Me&I och innehöll en massa fina kläder.
Barnen provade och blev så snygga!
Det hann inte bli några bilder på dem men ni får väl se dem senare.
Det andra paketet innehöll Nestlé Smoothie som jag fått genom att jag gått med i Buzzador!
Storbarnen skulle ju så klart smaka på en gång!
Pontus tog en mun och tyckte visst att det var jätteäckligt...
Wilma och Alice drack lite grand men sen ville de inte ha något mer.
Albin fick då överta Wilmas förpackning och var desto mer förtjust!
Vilken tur att man får paket när man som mest behöver det!
Det är ju såå tråkigt att vara hemma med sjuka barn.

Paket!!!

Idag fick jag meddelande om att jag hade tre paket att hämta!Fattar ni? TRE paket på en och samma dag!
Men jag kom bara iväg för att hämta det ena...
Med sjuka barn så kan man ju inte åka till affären hur man vill...
Och när Patrik kom hem så var bara det ena utlämningsstället öppet.
Men, men, jag är nöjd med det också!
Det var det från Haléns och det innehöll bla min Zumba-dvd så nu hoppas jag att det blir träna av!

Lite bättre idag!

Igår gnällde och sov Albin mest hela dagen. Idag ler han lite och leker till och med en liten stund!
Alice är också lite risig i magen.

Inte vill väl vi sitta inne en strålande dag som denna... Vi vill vara ute och njuta av solskenet! Ta en fika på den halvfärdiga altanen! Grilla lite! Ta underbara långa promenader!

Jag längtar otroligt mycket efter att få min Zumba-dvd som jag har beställt! Sedan ska här dansas. Jag tror nog att brudarna också vill vara med!

Jag har blivit inspirerad av alla mammabloggare att börja träna. De lägger också om sin kost men det tänker då inte jag göra. Älskar fika för mycket jag!
Det jag är ute efter om jag nu kommer igång med någon form av träning är att få kondition.

I torsdags köpte jag nya numret av Hembakat och som jag längtar efter att få baka något gott ur den! Jag har bla siktat in mig på några kolagömmor! Men det varken passar sig eller skulle gå bra att baka i denna sjukstuga...

Stackars, stackars min lillkille

Ska han aldrig få må bra vår lilla Abbelabbe?

Han hinner inte mer än få drygt en vecka åt gången med ett normalt liv.
9.30 spydde han upp hela sin frukost...
Han blev väldigt trött efter det och sov nog mest.
Mamma och pappa kom vid tio någon gång. Det var dags för pappa att åka skoter med barnen igen.
Vid ettiden när jag ska till att äta lunch så sitter Albin med mamma i soffan i vardagsrummet och hon ropar att han spyr. Jag springer dit och ser att det bara är vatten som kommer upp.
Albin sover en stund till. Han vaknar och hulkar som sjutton igen men allt som kommer upp är lite dreggel typ. Han har även bajsat. Jag går och ska byta på honom och då bajsar han på skötbordet också.
Då blir det badbaljan!
Vid påklädningen så är han knappt med... Han typ sover med ögonen öppna.
Albin sover så där skumt en stund till och är liksom i dvala.
Jag ringer barnjouren. Jag blir orolig när han inte riktigt är med oss. Jag är rädd att han ska få vätskebrist och så gillar jag inte det faktum att han inte får i sig någon energi, han som redan har gått ner i vikt tillräckligt.
Får prata med en sköterska som säger att en läkare ska ringa upp.
Läkaren tror i alla fall att det handlar om magsjuka och inte har med Albins ev. äggallergi att göra. Han säger att visst får vi komma in och ta lite prover om vi känner så men vi kan börja med att ge små mängder vatten, isglass, cola och även lite mat.
Nu har vi följt de råden idrygt tre timmar och Albin har varken spytt eller bajsat så nu hoppas jag att det går åt rätt håll!
Lite piggare i blicken är Albin nu också!
Nu håller vi alla tummar och tår och hoppas att Albin får må bra i åtminstone en månad nästa gång!

Nya kläder

Det blev en härlig dag idag! När vi hämtat mamma och fikat så satte jag igång med städningen. Fast jag körde på hela tiden så hann jag bara städa klart hallarna och vardagsrummet.
Jag gjorde i ordning semlor tills barnen kom hem från skolan!


Syrran lurade med oss till "donken" för middagsintag! Barnen åt som hästar!

Efter det så gick vi in på Maxi en sväng och där hittade jag billiga och bra jeans och tröjor till Wilma och Pontus!



Mina snyggingar!

Även Alice ville vara med på bild så klart! Hon ficke en fleecejacka som hon önskat sig länge bara för att liksom!



Brudarna plockade ihop på Alices rum innan de gick och la sig så förhoppningsvis kan jag fortsätta min städning imorgon.

Här kommer även en bild på en sjuk Albin som är tagen för några veckor sedan!



Och Wilma när hon hade magsjuka för två veckor sedan. Hon brkar få några skumma prickar på kinderna då...




Lingon&blåbär

Thea kom för att leka med Wilma på fm. Och tjejrna var ute hela tiden Thea var här! Helt otroligt för att vara Wilma! Hon går annars inte ut frivilligt.

Vi åt lunch ute igår! Det var syrrans idé och den var mycket bra tyckte jag! Grillad korv och festis. Kanske man ska säga rökt korv eftersom Patrik hade stora bekymmer med att få någon fart på elden... Barnen åt med god aptit. Wilma fick nästan i sig fyra korvar men utan bröd då så klart! T.o.m. åt grillad korv, han som annars hatar korv. Det blev väl lite roligare att grilla korv när man fått tälja grillpinnarna själv!

Kl 14 var det dags för Lingon&blåbär party hos Anso. Mycket fina kläder var det men jag handlade ingenting. Duktiga jag! Det var inte så svårt att låta bli att handla eftersom jag tycker att me&I:s kläder är mycket finare och dem köpte jag desto mer av i torsdags... Och så ska jag ju ha eget sådant party i april!
Barnen lkete och hade roligt på partyt utom Wilma som mest gnällde på mig. Pontus hade visst så skoj att han inte ville åka hem!
Fruktsallad, grädde och glass fick vi till fikat och det är ju bara såå gott med fruktsallad!

Svärisarna hade 40-årig bröllopsdag igår så vi åkte dit med en blomma till dem efter kvällsmaten! En blomma i en kruka som var i form av ett hjärta, jag tyckte att det passade in på bröllopsdagen!

Albin har sovit på ett täcke på vardagsrumsgolvet i tre rätter i rad nu tror jag. Han får ju så klart sova uppe när han vaknar på natten! En natt sov han på golvet från 20.50 till 03.30 så det var ju riktigt bra tycker jag.
Om man bara kunde få i honom lite välling på kvällen nu då så tror jag att han nästan skulle kunna sova hela natten...
Albin älskar att vara ute och leka med storebror! Pontus skjutsar Albin i pulkan och de har så roligt! Leker i snön gör de ibland också!

Nu är det dags för att åka och hämta mamma vid bussen! Förhoppningsvis så kan man få lite städat här idag då när man har barnvakt!

Me&I

Gårdagens stora händelse var Me&I partyt hos syrran! Som jag har längtat efter att få se vårens kollektion! Jag har varit inbjuden att se kläderna två gånger tidigare hos Ann-Sofie men båda gångerna så har det blivit inställt pga magsjuka...
En jättefin kollektion var det!och jag blev glatt överraskad över mammaplaggen som gjorde sig bättre i verkligheten än på bild!
Till mig själv köpte jag ett par svarta knickers tror jag att det hette, till Pontus och Abbe blev det folkcars everywhere, Albin fick även ett par plyschhängselbyxor med en sköldpadda på rumpan. Alice fick en t-shirt som kallades spiders everywhere och Wilma en röd geischatopp!
Gott fika fick vi så klart! Syrran hade bakat äggfritt så att jag skulle kunna äta! Bullar, päronkaka och kolakakor.

Nu är ni välkomna till mig på me&I visning den 12 april kl 18!

Trodde nästan jag fått tillbaka min babby...

Men jag verkar ha haft fel... Igår var han så nöjd och glad och kröp runt och lekte med ett smile på läpparna!
I natt skrek han som en galning och idag på öppna var han sig inte heller riktigt lik. Lekte snällt till en början men sedan skrek han mest så då åkte vi hem.

I söndags var vi till Högbo på Barnens vasalopp och barnen var såå duktiga. Linda och Nelly var också med och mamma och pappa kom för att titta. Tur var väl det för jag hade trott att jag skulle ha klarat av det där själv men det hade jag nog inte gjort... Det var lite för mycket folk för det!
Alla barnen fick medalj och en påse med diplom, russin, banan, reflex mm. Och det kostade bara en tjuga att vara med!

Söndag em kom Anso med familj för att gratta Abbe och han fick ett pussel och en Stålmannen body av dem! Jag har längtat efter att få börja köpa lite sådana kläder till Abbe! Var ju längesedan man gjorde det åt Pontus.

Igår var som sagt Abbe ganska nöjd med tillvaron så då hann jag få lite gjort. Bla gjorde jag ren ugnen och det var inte igår kan jag säga... Resultatet blev väl inte tipp topp men jag får väl försöka göra det lita oftare så kanske det ordnar upp sig någon gång!
Igår em åkta vi till Hoforshallen för att bada barnen och jag. Går himla bra att bada med dem utan annat vuxet sällskap faktiskt! Vi hade en mysig stund och Albin bara älskar det!
Kl 16.30 skulle Pontus börja på simskola. Han skulle få vara med en provgång och sedan var det fyra gånger kvar. Det gick bra för Pontus vilket jag inte hade trott och han tyckte det var"lite" kul.
Synd nu då bara att det inte blir fler gånger... Jag hade fått veta att man skulle betala en medlemsavgift på 150 kr och 375 kr för tio ggr simning och så långt tyckte jag att det var helt okej. Dessvärre tyckte de att jag skulle betala samma summa fast det gått sex ggr av tio och det vägrar jag!
Himla dåligt att ta samma avgift fast över halva kursen gått.
Kanske är jag som är fjantig?
Nu känner jag mig i alla fall som en dålig mamma för att jag lurat Pontus...
Han får väl börja till hösten istället om det fungerar med mina abetstider...

Semlor

Semmeldagen idag! Wilma verkar vara lite besviken över att hon missar det idag och både Pontus och Wilma är besvikna över att de missar semlorna som skulle serverats i skolan. Vi i familjen som är friska ska i alla fall mumsa semlor ikväll! Patrik ska köpa med sig hem efter jobbet! Jag är egentligen ingen semmelälskare men en dag som denna är det ju ett måste!

Wilma spydde sista gången kl 22 igår kväll så hon är väl på bättringsvägen nu hoppas jag. Hon fick en macka i morse som hon fick behålla och nu har hon nyss ätit lite fisk och potatis med vattensås så vi får se om hon får behålla det också...
Albin höll låda till ca två inatt men sedan sov vi nog skapligt till ca åtta. Så idag har vi en skapligt pigg Jennie i alla fall. Albin verkar också må mycket bättre!

Är huvudet dumt så får kroppen lida heter det ju och det fick jag bittert erfara idag. Jag skulle ju koka fisk till barnen... Skonkost till Wilmas magsjukemage! Jag hade ett sådant där torskblock som jag dumt nog tog av plasten på själv. Men jag tvättade mig direkt! Och ändå! Satan i gatan vad det kliade! Jag tvättade igen och igen! Och strök fingrarna mot byxlinningen eftersom det river så skönt. Jag smorde med den lilla kortisonsalva jag hade hemma men det tog en bra stund innan det gav sig. Så nu är man skinnflådd och svullen på händerna!

Mer spyor

Albin började söndagen med att spy upp gröten och då rasade mitt goda humör.
Ska vi börja om igen nu tänkte jag... Ytterligare 48 timmars isolering...
Men vi klädde på oss och gick ut i det fina vårvädret. Vi tog en promenad bort till Jerry och Pontus och Wilma åkte skidor i skoterspåret dit. Det var så skönt ute att vi bestämde oss för att göra en liten grillutflykt.
Vi hade det alldeles, alldeles underbart och jag tog några fina bilder! Dessvärre hade jag glömt att sätta i kortet i kameran så nu får vi se om jag kan få ur bilderna...

Idag är det Wilma som har spytt. Vilket jag är mycket förvånad över!
Jag pratade med Albins läkare idag och hon lät alldeles övertygad över att Albins spyor inte hade med någon magsjuka att göra. Hon tror att Albin reagerade så här pga att han blev provocerad med ägg så nu är det åter till äggfri kost för oss.
Patrik var och hämtade ny Forlax till Albin idag så ikväll har han fått en dos igen.
Jag ringde till sjukhuset idag eftersom att Albin i princip inte gjort annat än skrikit sedan lunch igår.
Hela natten har han också skrikit så det har inte blivit mycket sömn för oss två.

Ja, ja, vi får hoppas att det blir en bättre dag imorgon!

Fröer

Juvelerna är tillbaka! Så nu är ljudnivån hög igen...
En som är väldigt nöjd är i alla fall Alice! Och jag förstås!
Vi började med att tillbringa en härlig timme ute!


Så här glad är Pontus att återse brorsan!




Nu har vi sått lite fröer. Pontus sådde smultron!




Wilma sådde dekorationsgräs som vi ska knåpa ihop några små figurer till sedan!




Alice sådde busktomat!




Så nu får vi verkligen hålla tummarna för att det växer upp någonting så inte barnen har jobbat i onödan.
Nu har barnen gått ut i växthuset för att leta fler fröpåsar. Få se vad de hittar!

Vatten!

Ja, här händer då inte mycket...
Men jag tänkte passa på och berätta en sak om Albin i alla fall!

I onsdags när han mådde som sämst så satt han på golvet och skrek en stund (Ja, han fick sitta på golvet oskrika stackaren eftersom han skrek precis lika mycket när jag höll honom och då försökte han bara åla sig ur famnen på mig. Så jag vilade mina armar en stund!) och då får han syn på sin pipmugg på bordet.
Tatt! säger han och kryper iväg med full fart mot muggen (hade inte orkat krypa alls före) och reser sig upp på vingliga ben för att ta muggen!
Men han lyckas inte stå och dricka samtidigt just då så jag går dit och hjälper honom. Killen var i extas när han reste sig upp och såg muggen kan jag lova!
Och ett nytt ord fick vi också! Vatten!
Lät iofs väldigt likt när han säger katt men jag är nästan hundra på att han menar vatten. Han har fortsatt säga så när han ser pipmuggen!

Jag sitter och smider framtidsplaner för att ha något att roa mig med! I em kommer storbarnen hem. Äntligen!
Jag har pratat med dem så de ska svänga in på Granngården och köpa fröer som vi kan så sedan. Man får ju vårkänslor av tövädret ju!
Planerar även träff med Anso och barnen!
Chattade också med grannen Ewa om att vi borde återuppta våra fikastunder som vi brukade ha på förmiddagarna för några år sedan. Såå trevliga!

Tisdagen innebar bra början och dåligt avslut

Albin var på gott humör oc vi skulle få främmande på em så Alice och jag satte igång med att städa!


Vi hann plocka ihop och dammsuga innan lunchen!

Albin fick äta själv och det gick väl sådär...

Och så iväg ut på sovpromenad. Albin sov nästan i tre timmar så det blev färdigstädat här!
Jag passade även på att ta en snabb dusch medan Alice var duktig och passade så att ingen skulle ta brorsan!
Vid två började Alice misströsta, hon hade ju väntat hela dagen på att Moa skulle komma!
Så vid ca halv fyra kom de äntligen! Albin fick en bok som heter racerbilen Raketen och fyra småböcker i en förpackning!
Vi fikade och lekte och hade det allmänt trevligt.
När jag håller på och dukar fram maten som bestod av ost och skinkpaj med hemmagjord hamburgerdressing så ropar Patrik att jag skulle komma till vardagsrummet. Albin har då spytt lite grand.
Svårt att veta om det är magsjuka eftersom vi inte träffat någon som har det och det bara var en liten spya så Albin fick äta lite mat men den kom upp igen.
Så det var bara att konstatera magsjuka!

Tisdagen ägnade vi mest åt att försöka ta hand om skrikig unge men vi hann även tvätta en del.
Se så duktig Alice är på att hänga tvätt!


Mer Albinfirande

Efter lunch på söndagen så bakade Alice en blåbärspaj och jag gjorde kolasnittar. Vi väntade ju främmande!
Malin och Tove kom för att gratulera Albin. Han fick Brioklossar med magnet i. En riktigt smart grej och han tycker om dem!
Syrran och Nelly kom också och sedan fikade vi! Härligt med folk som fikar!

Här kommer en bild från när Albin öppnar sin present från moster med familj! En jättestor lastbil!
Ni får väl stå ut med lite skum bildordning här tills jag lär mig bättre...






Här får Albin skjuts av storasyster Wilma!

Nu åter till det riktiga inlägget!
Barnen lekte och hade roligt i söndags! Jag tror Albin uppskattade att Tove var här eftersom de var riktigt på samma nivå!
Malin hjälpte mig lite med datorn och fick in mina bilder i datorn så jag kan använda dem här!

När syrran skulle åka hem så ville Alice följa med så det fick hon. Syrran sa att vi eventuellt skulle få mat hos henne.
Jag tyckte det kändes lite skumt att åka bort och äta, jag skulle ju helst ha bjudit Malin på mat...
Men syrran ringde och sa att hon också fick komma.
Vi fick kotlett, potatis och en riktigt god kantarellsås där! Tack och bock!

Igår hade vi såå tråkigt på fm och inga kompisar! Men Alice sa rätt vad det var att:
-Nu ringer jag till Nelly!
Som tur var så hade de lika tråkigt. Nelly hade sagt till Linda att vi skulle komma dit och leka!
Vi tog med oss lite lunch och åkte dit. Tur var väl det ! Vi fick en riktigt trevlig dag! Vi passade på att baka tre sorters småkakor medan Albin sov. Var ju ingen idé att baka något mjukt tyckte jag eftersom jag ändå inte kan äta det...
Men rätt vad det var så ringde Albins läkare och hon tyckte att jag gott kunde börja äta ägg nu eftersom Albin verkar må så pass bra och har gått upp ordentligt i vikt. Det är ju så pass liten mängd av det jag äter som går ut i bröstmjölken. Men Albin får börja med att försöka lite lätt... Han får börja med kyckling.

Gissa vad vi åt igår då!?

Kyckling!

Igår kväll började Albin att prata i telefonen! Han fick en leksakstelefon av Pontus i present och den satte han mot örat och så sa han dada!

RSS 2.0