Hit och dit!

Det har varit en dag i resandets tecken. Inte långt, men fram och tillbaka.
Första resan var till dagis för att lämna Alice och sedan vidare till Magnus och Catrin på kaffe. Mycket trevligt att vara där så vi hade gott kunnat stanna en stund till men då hade vi inte hunnit hem i tid till Wilma och Thea som skulle komma med taxin. Vi hade ju mer att uträtta innan vi åkte hem.
Byggmax och Citygros. Förhoppningsvis hittade jag allt på Citygross som behövs till sista april middagen...
Hem, möta brudarna och kasta i sig lunch!
13.40 mötte vi upp POntus vid skolan, plocka upp Alice på dagis och vidare till bmx-hallen.
Vi skulle bara fika lite på bmxen och sedan uppsöka en lekpark men blev ändå kvar en bra stund. Jag hittade trevliga mammor att prata med! Jonas mamma och Emma och Idas mamma.
Wilma kom på att vi kunde ju köpa fotbollsskor till henne i Hofors (hon började på fotboll igår) och det var ju en bra idé eftersom man får rabatt där om man spelar i TIF!
Så det blev skoinköp och lek i sandlåda innan vi hämtade Pontus igen och for hem.
Då var det bara att fixa mat och käka innan det bar iväg till nästa anhalt.
Tupperware-demo hos Katarina B. Det var inte många som kom men vi hade riktigt trevligt i alla fall.
Lyckades även boka in två nya demon!

Mina underbar killar!

Jag vaknade i morse med en fruktansvärd huvudvärk. Jag tog en Ipren och satte mig framför datorn med vetevärmaren på axlar och nacke. Mådde lite lätt illa och var yr. Det var nästan så jag funderade om jag skulle bli sjuk. Huvudvärken gick inte över efter ajg ätit frukost så jag lade mig på soffan. Nu frös jag istället...
Patrik åkte till jobbet vid 9.35. Jag låg kvar på soffan.
Pontus var så snäll att han klädde på Albin. Duktiga Pontus! Sedan letade de även på jackan och gick ut och lekte.
Ca 10.30 reste jag mig från soffan och gick ut. Då började huvudvärken släppa lite.
Pontus lekte med Albin därute och de såg ut att ha det skoj!
Mina underbara killar som kommer så bra överens! Och Pontus som var snäll och tog hand om brorsan när han såg att mamma inte mådde bra!

Heldag i Hille

Vilken hysteri det var på Willys igår! Vi var där och handlade. Laddade ordentligt med påskgodis. Det var ju billigt ju!
Barnen har planerat för nya Halv åtta hos mig middagarWilma var först ut igår kväll. Vi fick macka med prickig korv till förrätt, grillspett och pommes till varmrätt och chokladdoppade jordgubbar och bananskivor till efterrätt. Pontus hjälpte till att grilla. Han är så duktig!
Wilma med sina grillspett!



De var såå goda och hon hade lagt ned stor möda på dem! Min goa tjej!
Jag passade på att ta mig en öl till den goda maten också. Vi satt på altanen och njöt. Det var min första öl på nästan två år så den var extra god!

Vi har varit hos Malin sedan lunchtid idag. Malin fixade god lunch till oss och kladdkaka till fikat. Efter det lyckades vi få med Malin på promenad. Riktigt mysigt var det. Alice och Nelly cyklade och hoppade av cykeln titt som tätt för att plocka blommor. Gobitarna!
Vi fick tom Malin att stanna ute en stund efter det.
En glad Albin leker på Malins baksida!

Oj då, blev visst en liggande bild det där...

En trött liten Tove i sin vagn.



Stackaren blev väckt när hon skulle sova middag och ville inte somna om...

Vi käkade pizza till middag och Albin fick nog Sveriges dyraste barnmatsbur inköpt på macken i Hille. 21 kr kostade den!

Sedan blev det lite innelek!

Alice lekte visst att hon hade solglasögon.



Albin som hatar nappar. men Toves cerisa napp var visst väldigt spännande...

Malin hjälpte mig att få till kategorier på min matblogg. Så bra det blev! Tack Malin!
Innan vi åkte hem så bytte Nelly blöja på Albin. Hon kan det där hon!


1-års kalas

Julia fyllde ett år i måndags men vi gratulerade henne igår. Vi hade en riktigt trevlig dag med Anso och barnen. Vi var ute en bra stund och lekte i sandlådan. Deras sandlåda är ju stor nog att rymma nio barn, Syrran och Nelly kom också.
Lunch fick vi i form av symöteslåda och alla barnen åt även om inte alla åt upp...
Albin hann sova också innan det var dags att åka hem.
Pontus blev kvar över natten!
Tjejerna och jag bestämde oss för att ha tacos till middag. Lika bra att passa på när Pontus är borta!
En cykeltur hann vi med på kvällen också.

Kl nio idag lämnade jag Alice hos syrran. Wilma och jag åkte vidare till bvc för vägning av Albin. Han väger nu 8010g och var 75 cm lång. Jag hade trott att han skulle väga mer...
Åter till syrran för en fika. Gott, gott. Fick påskrutor som jag älskar!
Mamma kom för att hämta Nelly och Alice. De ska sova hos henne i två nätter. Båda tjejerna hade cyklarna med sig så mormor lär bli välmotionerad!
Så tog vi med oss syrran till Coop för att hämta hennes Alpnaeringpaket. Äntligen får jag min efterlängtade löksoppa! Vidare till Anso för att hämta Pontus och under tiden bestämmer vi oss för att äta hämtmat hos Linda. Pontus fick hamburgare från Torino, han var bara såå hungrig!  Vi andra tog mat från Thaikiosken och den maten har jag längtat länge efter nu.
På em hade vi fruktfrossa på altanen! Vi hade vindruvor, ananas, honungsmelon, äpple och apelsiner.
Vi var ute tills det var dags för mig att gå in och göra mat. Strax efter jag gick in började det regna.
Patrik kom hem med ett snadlass så nu kan Albin äntligen leka i sandlådan. Pontus och Wilma var ute i sandlådan till klockan nio så de had visst också längtat efter sand.
Imorgon drar vi nog till Dollarstore och köper lite nya sandleksaker!

Järnvägsmuséet

Vi hämtade upp mamma i Gävle och styrde sedan kosan mot Järnvägsmuséet.
Bröderna lekte först vid briojärnvägen.



Roligt var det tyckte Albin och han brummade som en bil.
Sedan blev det några tjusiga gubbar!



Sedan gick vi och tittade på de stora tågen. Wilma trodde visst att det var riktiga uppstoppade människor som satt i vagnarna...

Vi hittade påskpyssel i ett rum så tjejerna gjorde var sitt fint påskkort!



Barnen lekte ute en stund också. Det finns något slags sparktåg utanför som de roade sig med en stund innan vi skulle åka och äta lunch på Church street.

Trodde vi ja... Mamma var så gott som säker på att de öppnade kl 12 men kl 17 var det. Vi fick en god lunch på Gallerian istället.

Strax före kl 14 var det dags för Albin och mig att åka till sjukhuset för att träffa en dietist. Där fick jag se bilder på lagom portioner för en grabb i Albins ålder. De var ganslka lika de han äter. Men vi ska försöka komma igång med mellanmål på fm och ett kvällsmål innan läggdags också. Dietisten räknade ut att Albin borde väga ca 10,2 kg och han väger just nu ca 8,2 kg. Vi borde vara tillbaka på kurvan igen någon gång till sommaren.

Albin har sovit utan mig natten till lördag och natten till söndag. Såå skönt! Han har definitivt slutat med tuttandet nu. Så jag äter ägg som aldrig förr...


Alice cyklar som aldrig förr

Alice började ju cykla så smått i somras eller höstas. I fredags hade hon en kompis här som är lika gammal som henne och hon kunde cykla hur bra som helst, Och Alice kämpade och kämpade, men skam den som ger sig!
När morfar följde med tjejerna ut på cykeltur i lördags så gav Wilma Alice tips om hur man bäst skulle komma igång och då släppte det. Alice cyklade långa bitar!
Igår var vi ut på en skaplig cykeltur och idag cyklade hon nog en tur på 2 km!
Självklart har hon ramlat och skrapat handen också.





Så lycklig kan man vara när man nyss lärt sig cykla!

Utedagar

Patrik var ledig igår så då åkte vi till Sandviken för att shoppa lite. Det blev Dollarstore och Lidl. Inte ofta man handlar på Lidl och det är nog tur det eftersom de knappt har något som man har på shoppinglistan... Vi hade i alla fall sett lite grejor i ett reklamblad som vi skulle ha och så en apelsinnektar som familjen smakat hos svärisarna.
När barnen kom hem åkte Wilma, Alice, Albin och jag till en stor sandlåda vid skolan. Där träffade vi också Linda och Nelly. Albin gjorde pemiär i sandlådan!





Albin trivdes verkligen i sandlådan men var väldigt sandig efteråt! Konstigt...

Albin och Alice gungade lite när vi kom hem.



Idag var jag ut på en lång promenad när Albin skulle sova och sedan var tanken att jag skulle börja baka till me&I-partyt men det hann jag inte innan han vaknade igen.

När barnen kom hem var det samma visa idag igen. Sandlådan med Linda och Nelly! Men idag var även Pontus med. Och så hade vi fika med oss.

Man ser nästan bara Albins mössa över sandlådekanten.

På hemvägen från sandlådan så skulle vi skjutsa brudarna till deras kompisar Wilma och Matilda. Det var första gången Alice var där själv och det var lite spännande att se hur det skulle gå med tanke på att Alice är hundrädd och de har tre hundar. Men det gick så bra så!

När brudsen var borta passade Pontus, jag och Albin på att ta en cykeltur. Albins första!


Effektiv

Efter en väldigt slö dag igår så var jag mycket effektiv idag på fm! Hade iofs sovmorgon till strax efter nio men sedan satte jag igång med att baka bullar!

Som jag kan äta!

En snabb fika efter det och sedan iväg på en halvtimmes sovpromenad med Abbe.

Jag såg ett vårtecken efter vägen.

Så här såer det ut på de flesta åkrar här omkring just nu! Ån är översvämmad.

Jag försökte även få med fiskmåsarna på bild men de syns inte. Så mycket fiskmåsar att man kan tro att man är vid havet en varm sommardag. Jag var tvungen att skratta för mig själv när jag gick förbi.

På em var vi till svärisarna och fikade en sväng. De har en inglasad altan som det är så härligt att sitta på så här tidigt på våren.
Sedan raka vägen hem och grilla! Premiär med att grilla kött för oss i år. Gott som sjutton var köttet men gratängen gjorde mig riktigt besviken.Jag köpte en sådan där påse med gratäng på Ica Maxi sist jag var dit. Alla säger ju att de ska vara så goda men jag har varit tveksam och jag kan då säga att jag gör inte om det!

Igår var vi riktigt oroliga för Albin som varken ville äta eller dricka. Än värre blev det i natt när han inte ens ville amma. Det har han aldrig tackat nej till hittills.
Men i morse åt han en stor portion havregrynsgröt och så har han även ätit lunch och över halva middagen. Idag verkar han då vara på bättringsvägen. Jag håller tummarna! Han har lekt och varit nöjd nästan hela dagen. Hostan den sitter i fortfarande.

 


Cykeltur

Linda och Nelly kom hit och cyklade till vårt tussilago-ställe med oss. Åh, vad de kämpade tjejerna! Nelly har nyss fått sin cykel och Alice hade inte ens några stödhjul på så hon fick rulla så gott det gick. Men Tussilago plockade de i alla fall!

Alice blev så ledsen när Nelly åkte hem så jag lovade Alice att vi skulle gå in och baka en kladdkaka. Då blev hon på lite bättre humör! Jag bakade kolagömmor. Jag har varit sugen på kakor så länge men inte haft något som jag kunnat äta.

Vi fikade när barnen kom hem från skolan. Jag var ut och hängde en tvätt och sedan ringde Sebastian och ville leka med Pontus. Barnen lekte ute en bra stund men det stormade så hemskt så de kom in till sist.

Vi beställde pizza till kvällsmat. Jag blev så sugen när syrran pratade om det idag och det var faktiskt längesedan vi åt det. Det skulle vara 20 min väntetid sa de när Patrik ringde men vi fick då vänta i minst 30 min. Till råga på allt hade de gjort en Amigo istället för en Jamaica...Vi fick den gratis eftersom de hade gjort fel! Riktigt snällt av Gästis!

Brudarna hade fixat disco efter maten men det blev inte långvarigt. Vi fredagsmyste och tittade på talang istället.

Albin var feberfri och lite piggare igår men imorse hade han 38,1 igen. Han har varit riktigt trött idag men har i alla fall ätit bra med mat både till lunch och middag! En grym hosta har den lille stackaren. Albins läkare ringde igår också, hon hade sett att jag hade ringt om magsjukan sist. Hon sa att hon skulle påminna dietisten att höra av sig till oss och redan idag fick vi en kallelse. Den 18 april kl 14 ska vi träffa henne.


Varför, varför, varför

Idag fick Alice äntligen åka till sitt älskade dagis för första gången på ca tio dagar!
Albin och jag åkte hem och tog det lugnt vi. Albins näsa rann och han hostade mer och mer. Han har även hostat en del i natt. Strax före elva gick vi ut och Albin somnade. Sedan sov han till kl 14 då jag väckte honom för att åka och hämta Alice.
Alice fick med sig sin dagiskompis Wilma hem. Vår Wilma hade följt med Emilia hem idag.
Albin åt en sen lunch när vi kom hem från dagishämtning. Han åt bra!
Strax efteråt somnade han och då började jag misstänka att något var fel. När han vaknade tog vi tempen och den visade på 39,9 grader! Stackars litet hjärta!
Ska han aldrig få vara frisk?
Det har jag frågat förut och det frågar jag igen!
När Patrik kom hem åkte jag och köpte hostmedicin till Albin. Sedan blev det matlagning.
Men Albin ville inget ha till middag...
Tur att han dricker bra i alla fall! Han har sovit större delen av kvällen.

Pontus har stora bekymmer om det blir någon bmx eller inte för honom imorgon. Han har ju missat rätt många gånger under våren så jag skjutsar nog dit honom imorgon fast Albin har feber... Det borde han väl inte ta skada av?

måndag igår

Alice, jag och Albin poade på lite här på fm. Tiden gick rätt så fort tills barnen kom hem!
Alice passade på att så lite mer fröer. Det blev cerisa Flitiga Lisor och Gyckelblomster! Hoppas att de tar sig!
Jag fixade lite med tvätt. När Albin började bli trött så tog Alice med sig sin dockvagn med två"bebisar" i och så gick vi ut på barnvagnspromenad!
Alice ringde och frågade moster om hon fick komma och leka med Nelly på em. Stackars Nelly som inte får bestämma själv...
Det gick bra så vi åkte dit hela bunten när Pontus hade kommit hem.
Hos Nelly fick vi fika ute i solen! Såå goda bullar som tom gick hem hos Pontus!
En promenad till hästarna fick vi med Pontus på på det villkoret att han fick dra Albin. När vi kom till hästarna ville Pontus vidare till kossorna också så vi fick en skaplig promenad.
Wilma och Alice var imponerad över att korna kissade...
Nelly hade en traktor som Alice lånade och hon trampade hela vägen till korna. På tillbakavägen var det Wilmas tur att ha traktorn. Hon blev svettig när vi kom fram.
Klockan började drastiskt närma sig matdags när vi kom tillbaka till syrran så hon bestämde sig för att bjuda oss på mat. Mycket uppskattat att slippa göra mat!

Tråksöndag

Jag mår nog inte alldeles prima idag... Har ont i kroppen och pyttelite ont i halsen. Jag har inte haft lust för något idag heller.Det skulle ju kunna bero på vädret. Hällregn! Men jag tror mer på en begynnande förkylning.
Stackars Abbe har ju varit skapligt pigg i ett par dagar nu men igår började han hosta lite och idag har han hostat lite mer. Han har då ätit som en häst idag och magen har blivit rund!

På fm hade vi hur tråkigt som helst.
Efter lunch åkte jag till Tor.Center och handlade lite. Sedan började jag baka! Jag skulle baka så mycket jag hann tills syrran med familj skulle komma hade jag tänkt. När jag hade ställt in chokladrutorna i ugnen så kommer Patrik och berättar att hans syster med familj också skulle komma. Då var det bara att sätta igång och städa istället. Jag hade nog skämts ihjäl om de hade kommit och sett det kaos som rådde!
Nelly stannade här medan syrran och Tomas åkte tillbaka till Sandviken där de nyss hade varit.Hon lekte och hade så roligt den lilla gobiten! Kul att ha henne här!
Wilma fick födelsedagspresent av Agneta också! Även Albin så klart! Fina kläder fick de!

Egentligen har det ju varit en ganska bra söndag med fikafrämmande som jag älskar! Det är väl för att jag inte känner mig okej som jag inte uppskattat det på samma sätt som jag brukar...

RSS 2.0