Abbes första förkylning

I fredags blev Albin förkyld. Det rann som sjutton ur hans näsa. Han hostade och nös även en del. I tre timmar sov han i vagnen! Det har nog aldrig hänt före det...
Vi hade besök av Cissi på fredag fm. Hon ville se Albin och det var väl på tiden nu när han är hela sex månader. Han fick jättefina kläder utav henne också! Nu skulle ni fått se en bild på dessa kläder hade jag tänkt men jag klarar inte av att få in bilden i datorn själv och Patrik är ute. Kanske blir någon annan dag...

På lördagen var jag iväg på mini-jubilee med Tupperware. Jag hade självklart Albin med också! Vi kom ca 20 min för sent eftersom vi inte hittade riktigt.
Det var mycket nytt som presenterades. Bla nya katalogen! Vi fick även en utmaning att boka så många demon vi kunde på tio minuter så skulle vi få en lott för varje bokat demo. Jag hade ingen lust att sätta igång och ringa en massa med Albin på armen och en massa folk runt om mig. Inte hade jag några värdinnors telefonnummer med mig heller... Men jag tänkte att jag slänger väl iväg ett sms till alla i min telefonbok så kanske åtminstone någon nappar... Jag tror att det var sex stycken som svarade ja! Helt otroligt! Men fem som jag fick klara datum utav.
Dessvärre märkte jag när jag kom hem att jag surrat till det. Jag var helt säker på att det var v 33 då och så hade jag bara kalendern i telefonen att gå efter... Så det blev några dubbelbokningar... Jag försökte reda upp dessa så gott det gick på söndagen. Härligt i alla fall att ha lite bokat! Det är ju så trevligt att komma ut och träffa lite nytt folk. Och pengarna man tjänar sitter ju inte helt fel heller!
På hemvägen stannade jag vid Anso eftersom Pontus var där på kalas. Kalaset slutade fyra och jag kom väl dit vid strax efter tre. Och där var det så lugnt så vi hann med att surra en hel del!
Hemma igen så sätter jag fart med kvällsmaten för att vi ska hinna åka och gratulera barnens kusin Anton innan Albin blir för trött. När jag hade stressat igång så kommer Patrik och säger att vi inte kan åka dit eftersom Anton inte ska vara hemma... Där hade man stressat i onödan...
Vi åkte till Tommy och Clary istället och fick lite gott fika!

Igår satte vi igång att baka barnen och jag! Jag tyckte det var så kallt inne så att vi behövde ha ugnarna på en stund. Wilma gjorde vaniljbullar. Det godaste hon någonsin bakat enligt henne själv! Alice gjorde äppelmuffins. Pontus gjorde äppelpaj, negerbollar med äpple i och maränger. Sen ville Pontus att vi skulle bjuda hem någon på fika. Han ringde och frågade moster. Men hon var i Hamrånge... Hon skulle höra av sig senare om hon kom. Och det gjorde de hela familjen!

På fm idag har vi inte haft mycket för oss men på em desto mer. Vi var upp till Hofors och fikade på Hanssons med syrran och Nelly.
Vid 16.45 började Alices dans. Hon var så duktig och tyckte att det var kul också! Tove var med och dansade i Alices grupp också. Kul för de båda! De är ju bästisar!
17.30 var det dags för Wilma att dansa! Duktig även hon så klart!
När vi kom hem hade Patrik fixat mat! Hamburgare med en massa tillbehör!
Godnattsaga har vi läst idag också. Det är så mysigt att få en liten stund tillsammans med bara storbarnen ibland! Längesedan sist som vi läste saga men jag hoppas att det kan bli lite oftare nu!

bmx

Onsdag morgon träffade jag Linda och Anso i Kungsgården. Anso packade över Julia, barnvagn mm sedan åkte vi mot Valbo. Började med en fika och så in på Lindex. Jag skulle ha en typ jacka till Abbe. Det blev en fin randig plyschjacka. Men så var det ta tre och betala för två så jag kunde ju inte låta bli att ta två plagg till, en body och ett par byxor. Kom på att jag hade ne kupong på 30% också så jag blev ju "tvungen" att utnyttja den också. Det blev en jättefin body med vargen från Bamse på och självklart ett par byxor till den också. Så en sväng på H&m utan shopping från min sida.
Lunch blev det på Delin! Pasta och kycklingsallad. Gott!
Anso och jag gick sedan vidare till Media Markt för inköp av present till Jens. Jag köpte ett "tv-spel" till honom.
Coop blev nästa anhalt . Där inhandlades lite matvaror och en hel massa godis.

Jens och Filip följde med oss upp till bmxen för Ann-Sofie skulle till Sandviken och hämta sina nya glasögon. När vi hämtat Alice, Pontus och Wilma så skickade jag in Jens och Pontus på Tor-Center för inköp av bullar och bananer till mellanmål.
Alice, Albin och jag fick roa oss med att titta på bmx-åkarna. Så här glad är Alice när hon håller i lillebror!



Ann-Sofie kom för att hämta sina barn och jag rullar hemåt för att laga mat tror jag men det ändras snabbt! Syrran smsar och frågar om vi ska köpa glass av glassbilen så då bestämmer barnen och jag att vi ska göra det efter att vi käkat på Torino men det blev glassköp först och mat sedan för glassbilen var så tidig.
Efteråt åker vi till Nelly och leker lite och hon blir såå lycklig när vi kommer allihopa som hon säger!


När jag hämtat Alice från dagis idag så åkte vi till Tove för lite lek och kaffe för mammornas del. Alice vill inte åka hem när det börjar bli dags... Men jag får med mig henne till sist i alla fall.
Så åker vi hem och hämtar Pontus för att skjutsa honom till fotbollsträningen.Tråkigt för barnen att träna i regnet.
Jag lagar mat medan Pontus är på träningen och Patrik får hämta honom.
Efter maten blir det lite glass och sedan är det dags för Pontus att göra läxan. Han hade veckans ord och det gick riktigt bra för honom att göra dem för en gångs skull! Jag tror han gillar sina nya fröknar så det kanske är därför!
Sedan får barnen plocka ihop och gå och lägga sig medan jag nattar Abbe.

Moa 4 år

Albin vaknade sent idag så Alice och jag passade på att mysa lite! Vi fikade, pratade och så bakade Alice en rulltårta. Hon var så duktig när hon hade på sylten så jag blev helt förvånad. Ett jämt fint lager gjorde hon!
Jag hann vika all tvätt innan Albin vaknade också. Men inte plocka in i lådor och garderober...
Vi åt rester av kycklingwok till lunch och sedan var det dags att gå till taxin och hämta Wilma.
Grannen kom förbi en sväng. Trevligt! Vi pratade om att barnen kunde få rida på deras shettis så vi gör nog slag i saken någon dag.
På em hade vi bestämt att vi skulle åka och gratulera Moa som fyller fyra år idag. >Som tur var så smsade jag till Catrin för att kolla att de skulle vara hemma! De var på väg till stugan så vi hade åkt in till Gävle i onödan annars...
Men det blev ju billigare att bara åka några kilometer... Jag gick förresten!
Det blev bara ett litet bekymmer. Vi hade tänkt köpa present på vägen till Gävle... Så jag fick gå in och leta i Ullaredsväskorna. Jag hittade i alla fall ett badlakan med Nalle Puh och en Barbie.
Vi fick rabarberpaj till fikat, barnen lekte och hade roligt och jag passade på att surra lite med Catrin.
När vi kom hem var det hög tid att fixa käk! Jag blev lite insnöad på taco paj medan jag gick hem så jag satte mig för att leta recept. Men det jag hade hemma stämde inte riktigt med ingredienserna i recepten så jag fick göra ett eget litet hopkok till paj.
Hann även med att duscha Alice och Wilma innan det var läggdags för dem. Det tråkiga är bara det där förbannade vattnet som tar slut hela tiden...

Glömde förresten att berätta att vi ringde till Tove i morse. Jag frågade Alice om hon tyckte att vi skulle smsa och fråga om Tove ville komma och leka idag. Självklart ville hon att Tove skulle komma men hon skulle absolut ringa själv! Hon är för söt!

Vi fick kallelse för Albins nästa sövning i Uppsala idag och det blir den 6 september. Stackars min lilla kille. Någonting att gruva sig rejält för.

En stolt Alice med sin rulltårta!

Bilen är tillbaka

I onsdags fick Albin smaka kött för första gången! Det blev kalops och han var inte överdrivet förtjust. Han var så söt när han hade ut tungan och rös! Vi har även provat det igår och idag med ungefär samma resultat så det får bli en annan smak nästa gång.

Igår fm var jag och Albin till Sandviken och fikade och handlade med Anso. Det var egentligen ingenting jag behövde men jag var sugen på att komma ut lite och så hade de billig köttfärs som jag passade på att köpa.
Kl 18 var det så äntligen dags för me&I partyt hos syrran!
Som jag har längtat!
Det var så mycket jag ville handla men man får ju begränsa sig rejält när man är mammaledig och vill vara hemma länge. Varsitt plagg till mig och barnen blev det i alla fall.
Pontus hade bestämt att han och Albin skulle ha lika dino-tröjor. Kul att det fanns så att båda kunde ha lika! Självklart fick vi gott fika också! Syrran hade gjort såå goda blåbärsrutor! Mmm!
När jag kom hem och Albin hade somnat stod det städning på schemat. Fast mamma, Patrik och jag hjälptes åt så hann vi ändå inte städa färdigt...

Kl 9.30 idag hade vi bestämt med Linda och Joline att de skulle komma. Alice har haft nedräkning till "hon" skulle komma. Vi hade en trevlig förmiddag tillsammans! Barnen lekte väl inte så jättebra men lite grand ändå. Blir förhoppningsvis bättre nästa gång... Joline var lite blyg och Alice var inte riktigt snäll för hon tog av Joline saker.
Kl 13.45 var vi upp till skolan för kvartsamtal med Wilmas fröknar. Det gick bra!
När vi kom hem fikade vi och sedan tog mamma stora barnen med sig hem. De ska sova hos mamma i helgen.
Lite senare åkte vi till Hofors och handlade på Sparköp och sedan blev det Kinamat. Efter det är man alltid proppmätt men vi åkte ändå till Linda och fikade. De där blåbärsrutorna kan jag bara inte stå emot!
Linda visade mig också hur man lägger in bilder i bloggen så förhoppningsvis ska ni nu få se lite kort också!

Och så till det bästa av allt! Vi har äntligen fått tillbaka bilen! Den blev så fin så! Men lång tid tog det... Känns som att vi har väntat hela sommaren... Det var så mycket som vi skulle ha gjort i sommar nu när Patrik var ledig och vi hade ne bil som alla fick plats i... Nu är det mesta för sent för nu har skolan börjat...

Barnbak

Här är vad barnen bakade och bjöd moster på i somras!




15 augusti

Vi börjar dagen med att ge Patrik frukost på sängen i och med att han fyller år! Barnen hade fixat två levismackor varav den ena med ett ljus i och så ett glas mjölk. Presenter får han ju självklart också: en skiva av mig, en rostig hammare och tre spikpaket av Pontus, en teckning med Patrik i sin traktor av Wilma och en teckning med två möss som håller i drakar som flyger i vinden av Alice. Självklart även diverse mynt och godisbitar...

Pontus hade lovat att passa Albin medan jag skulle försöka städa. Det börjar närma sig slutet av hallstädningen när Pontus och Wilma kommer och berättar att de fått Albin att sova uppe i sin säng! De hade bara lagt honom där och sjungit lite och sedan gått därifrån. Nästa gång de gick in sov han! Duktiga barn!
Så jag hann både göra mat, baka äppelrutor och budapestrulle medan Albin sov. Totalt nästan tre timmar tror jag!

Vid 15 kommer första främmandet! Linda, Tomas och Nelly. Vi hinner bara börja fika så kommer mamma och pappa och de berättar att dew åkt förbi Agneta, Rolf och Axel som var på väg hit på cykel. Så alla kom samtidigt! Vi passade på att inviga altanen! Den är ju inte helt klar men det gick bra att sitta där ändå. En trevlig fikastund hade vi! Det tråkiga var att alla åkte nästan samtidigt också...

I morse kom Pontus upp med telefonen och säger att det ringer trodde jag så jag frågade om han hade svarat och då säger han att det är Tomas mamma. När jag tar telefonen så börjar jag förstå att han sagt att det är Inger, Toves mamma... Tänk så tokigt det kan bli!
Alice,  Albin och jag åker till Tove efter frukost. Tjejerna leker och badar iToves pool. Alice fryser som en galning när hon kliver upp...
Vi hade tur att få både mat och fika där också!
 Medan vi sitter och fikar så smsar syrran och lockar med nybakt kladdkaka! Så vi åker hem och hämtar Pontus som jag lovat att skjutsa till Wille på em och sedan åker vi till syrran och fikar.
Efter fikat blir det blåbärsplockning! Albin sover sig igenom större delen av den som tur är. Så idag fick jag nog ihop till en paj med god hjälp av Alice! Dessvärre tappar Alice ut en stor del av bären i bilen sedan...
Hemma igen så möts vi av Per som har kommit för att hämta Thea. Hon har varit här och lekt med Wilma på em.

Kvällen består mest av förberedelser inför morgondagens skolstart! Storbarnen fick duscha och lägga sig i skaplig tid. De har packat sina väskor med min hjälp och så har jag lagt fram kläder till Wilma och Alice så nu känner jag mig väl förberedd!

Glömde att berätta att Pontus fick Albin att sova i spjälsängen igår kväll också! Han sov där i en timme och fyrtio minuter. Albin har även fått gröt några kvällar och äter oftast med god aptit.
En natt sov Albin mellan ca ett eller två och fram till ca 10.30 utan att käka! Han hade väl grymtat några gånger men inte vaknat till något under den tiden.

Mina stora funderingar just nu

Fick lite tid över att tänka tjatterfritt...
Detta är vad jag tänker på:
Jag skulle ju såå gärna vilja ha en mat&bakblogg med fina bilder och goda recept! Och hur gärna skulle jag inte vilja ha tid att plocka bär och svamp och safta och sylta!!
Den här bloggen skulle säkert inte uppdateras ofta pga bristande tid men jag skulle vara så lycklig om jag i alla fall fick igång den snart.
Jag skulle vilja bjuda hem folk på fina middagar så jag både fick utlopp för mitt matlagningsintresse och mitt stora behov att träffa folk! Men det brister i ostädat hemma och inte så mycket pengar att handla mat för...
Jag kan ju fortsätta drömma i alla fall!

Jag skulle vilja ha tillbaka vår bil så att vi kan passa på och utnyttja de sista dagarna innan skolan börjar! Det blir ju så tråkigt att göra något när man måste ta två bilar överallt...

Jag skulle verkligen behöva börja träna på något vis! Min rygg mår inte bra av allt bärande på Albin och jag vet att förut när jag styrketränade två dagar i veckan så hade jag inte ont i ryggen alls! Jag kanske åtminstone kan komma igång och promenera när barnen börjar i skolan...

De jobbiga nätterna med Albin. Han vaknar oftare och oftare tycker jag. Jag har funderat lite vad det kan bero på... Han kanske bara vill snutta lite eftersom han inte använder napp. Han kanske behöver mer mat... Men det tror jag inte eftersom han spyr när jag matar honom oftare på dagarna och så äter han heller inte så mycket då.
Albin är inte vaken någonting egentligen på nätterna bara att han vaknar till och när han får tutten så somnar han strax om igen. Men jag får svårt att somna om när jag blir väckt så ofta.
Han kanske skulle behöva sova i egen säng... Det tror jag däremot kan bli svårt eftersom han inte använder napp och brukar amma sig till söms.

Kommentera gärna! Speciellt det här med Albins sömn!

Alice cyklar

I måndags började Alice cykla lite lätt utan stödhjul! Patrik drog henne på Wilmas gamla cykel och sedan provade han att släppa och ungen kom nog ca tio meter de gånger jag såg! Såå mallig var hon!!!
På måndag em drog Albin och jag iväg mot Gävle med Ann-Sofie och Julia. Vi åkte i varsin bil för att få plats med både dubbla vagnar och matkassar till två familjer. Först besökte vi hörcentralen på Gävle sjukhus och båda barnen hörde bra. Det här skulle man egentligen ha gjort när barnen var relativt nyfödda men vi har båda haft svårt att ta oss iväg. Nu är det äntligen avklarat i alla fall!
Sen vidare till Valbo. Vi fikade på Madame! Hutlöst dyrt men gott var det! Går an att fika på sådana ställen när man inte har barnen med sig.
Så lite shopping... På Lindex köpte jag tre par snygga trosor till Wilma, body och byxor till både Albin och Hampus och två par shorts till Pontus.
På KappAhl blev det sex par strumpor till Albin för ett presentkort som Patrik köpte förra året men inte gett bort till någon. Och utgångsdatumet var nu i augusti.
Handlade på Coop gjorde vi också innan vi åkte hem.
Sen hem och packa in maten och steka pannkaka och så iväg till Tommy och Clary. Där fick vi fika och barnen plockade hallon som de tjatat om i några dagar.
Igår hände inget speciellt vad jag minns förutom att Alice provade att komma iväg själv på cykeln och hon lyckades några gånger! Hon är så orädd så jag tror att det är därför det går bra för henne.

Idag åkte vi till Kåbo gross för att köpa fönster efter att Patrik skjutsat Pontus till Jens. Vi hade ingen rolig resa hem för Albin stackarn skrek halva vägen...
Kl 14.30 skulle vi ha befunnit oss på bmx-hallen i Hofors men det gjorde vi inte... Vi kom nog dit 15.15 tror jag. Som tur var ville Jens , Isak och Filip också prova på bmx så Anso hade åkt upp före med dem och Pontus!
För Wilma var det också första gången idag och jag tror att hon gillade det!
Nu när Wilma var med så var jag ju tvungen att stanna i hallen igen eftersom hon är under sju år så det var tur att jag hade Anso att surra lite med!

RSS 2.0